Mmmm... Poooolka!

Igår pratade jag om polkagrisar då Sofie var här. Sa att jag tyckte det var så tråkigt att jag inte lyckades hitta en en enda polkagris på området då vi gick på Boden Alive. Kanske var jag bara blind men jag såg bara dom där remmarna och allt annat tivoligodis. Jag älskar polkagrisstänger! Då hon kom idag hade hon köpt mig en, snällt! Nu har jag precis mumsat slut på den... mmmm *snyft* Vill ha mer, mer, mer ;) I alla möjliga smaker! Haha... kom just att tänka på när man sålde för klassresan. Jag brukade köpa alla själv (och det var ganska många kan jag tala om). Jonas med. Men Jonas gjorde det för att han inte ides gå runt. Jag gjorde det för att jag tyckte att mina pengar var värda att spenderas på polkagrisar. Varenda krona...


Fotbollsbruden?

Titta vad moster Sofie kom med idag! Hon har tänkt lära Isabelle spela fotboll.
Jag kommer bli världens bästa fotbollsmamma. Om hon nu vill spela fotboll, jag har inte tänkt pressa mina barn till nåt dom inte själva vill...



Gode söt!! Och nummer åtta som jag hade då jag spelade. Det är även min lyckosiffra! Jag älskar 8, har alltid gjort. Då jag inte längre fick ha nummer 8 på min tröja för att den var upptagen, då valde jag 18. Bara för att 8:an iaf var med...

Idag har vi inte gjort så mycket. Vi har varit och hälsat på på jobbet. Och visat upp min skatt, man känner sig så stolt. Annat går inte! Sen har vi hälsat på Jompa också en sväng och gått med vagnen en runda. Det blir lite motion om dagarna iaf då man tar sig ut. Skönt. Sen har vi bjudit Lotta på köpes palt. Lyxmat ;P Vi fick chokladbollar av henne och hon diskade åt oss också. Hon är som underbar den där faster Lotta!=) Nu har jag precis nattat lillan, och hoppas att hon ska ha en lika fin natt som igår. Hoppas kan man göra. Hon sov nästan hela natten. Och mamma var utvilad på morgonen... Kanske var det för att Johan inte delade säng med oss?!;P Han sov nämligen i datarummet inatt. Vi har haft lite udda sovstil den senaste veckan. Johan och Isabelle har legat som "vanligt", och jag har legat i fotänden tvärsöver sängen. Om ni förstår... Då Johan kom hem inatt ville han inte flytta Isabelle så han la sig där nere i fotänden som jag brukar göra, men han tyckte bara det var obekvämt så han la sig i gästsängen istället och fick sig en hel natts sömn också. Inatt tror jag nästan vi ska prova ha Isabelle i vaggan istället och se om man sover bättre kanske. Vi har ju henne i sängen för att våran säng är så stor, och det är så lätt att amma henne då vi har henne där. Och så vill man ju mysa med henne=) Men inte sover man ju hårt direkt kan jag påstå. Jag tror jag vaknar minst 2 gånger i timmen för att kolla till henne. Men om man ställer vaggen alldeles intill så blir det ju inte så långt ifrån det vi har nu... Joo, det blir att testa!

En dag i solsken

Nu har Johan farit för att jobba natt igen. Jag och lillan har sovit en timme. Jag väntar på att syster yster ska höra av sig. Hon skulle komma förbi ikväll. Egentligen är jag sugen på att gå ut i det superfina vädret. Man känner sig nästan fången då man sitter inomhus såna här fina dagar, eller är det bara jag? Vi har varit ute jag och Johan med barnvagnen nästan två timmar idag ändå, så jag får kanske nöja mig med balkongen nu. Det var då superskönt att gå ut idag! Det blev andra kvällen vi gått med henne. Man behöver frisk luft också. Förra gången gick vi bara. Idag stannade vi först på cafe storgatan och åt middag. Sen gick vi en sväng för att få lite motion, förbi syrran fast stannade bara en snabbis utanför. Sen handlade jag medans Johan satt och väntade. Var ju tvungen då det var extrapris på piteortens palt. Är det bara jag som fullständigt älskar den!? Den är sjukt god! Och billig, jag menar 32 spänn för 6 st, det känner man ju till och med att man har råd med. Då kan man som idag lyxa till det för att jämna ut pengaåtgången ;) Och nej, fläsket är inte äckligt, det är perfekt! Efter jag var klar där kom Johan på att han behövde snus och då han kom ut från turklövern hade han köpt oss varsin mjukglass, så det blev att sitta i solen och äta sommarens första mjukis. Riktigt gott! Sen gick vi hem och Isabelle fick mat och vi somnade båda två under tiden. Jag känner mig levande denna dag!=)
Jag är duschad, har fina kläder, smink och är på riktigt bra humör!=)




Ursäkta torkan...

Har varit dålig på att uppdatera den senaste veckan. Tror dock det kan vara ganska lätt att förstå varför... ;) Man har ju spenderat varenda vaken minut med att mysa med Isabelle och Johan. Det vill säga all tid då vi inte har haft främmande. Har aldrig gått så mycket kaffe hos oss som nu...=) Det är många som vill titta på dig och välkomna dig till världen.
Inatt är Johans första arbetspass, och första gången han lämnat oss ensamma. Det där lät väldigt hemskt... Han har inte övergett oss! Hehe... måste bara få runt ekonomin också. Det var tungt faktiskt... jag trodde inte att det skulle kännas så jobbigt som det gjorde. Tårarna rann, och jag kände mig plötsligt jätte ensamen. Fast jag inte alls är det! Men den senaste veckan har jag gråtit ganska mycket. Inte alls för att jag är missnöjd eller mår dåligt... jag vet inte vad det är med mig. Lätt till tårarna. Isabelle vaknade precis då han skulle sätta foten utanför dörren också så det blev jobbigt för både mig och Johan. Han ville inte alls fara... Nu ska vi strax lägga oss i sängen och försöka sova, eller hon sover ju redan, men jag borde få mig lite sömn samtidigt som henne... Det har inte blivit så många timmars sömn på sistone. Men konstigt nog så är man pigg ändå. Förstår inte riktigt vart jag får energin ifrån, det är helt sjukt! Men man ska väl inte äventyra det... En dag faller man väl ihop som en packad säl och går inte att väcka. Det ska vi försöka undvika... =)
Men jag ska inte bara skriva om Isabelle och spyor, bajs och dylikt. Appropå det så måste jag bara skriva att sen Isabelle kom till oss så har tvättberget växt sjuuuuukt mycket. Ingen kan förstå hur många handdukar hon har kissat, bajsat och spytt på. Så då blev Johan helt enkelt less och köpte hem denna underbara lyx!! Me love!

Vi har länge funderat på en tvättmaskin, men inte prioriterat det då vi ju letar hus som vi hoppas få oss snart. Men den var behövlig!
På kvällarna försöker vi mysa jag och Johan och vi har hyrt film två kvällar, vi lyxar till det hehe! Då kan det se ut så här (iaf om man hyr 3D :P)

Haha, jag trodde det var ett skämt då Johan kom med de där glasögonen och sa att man ska ha dom på sig. VA!? Skojar du?! Det är ju leksaker.... "meeeen, kom igen Zara har du aldrig sett film med såna här förut???"
"daaaaaaa, nääe, har jag aldrig gjort"... Är man från en annan planet eller vad?! Det var väl lite fränt när man trodde att vissa saker kom ut ur tv:n... men det var faktiskt ganska jobbigt att se så, så jag tror att nästa gång får det bli den vanliga versionen ändå.
Igårkväll anordnade vi en pokerkväll också och Sofie, Nisse, Jompa, Micha, Winroth och Jonas kom. Vi var väldigt seriösa med pokerbord, och en massa snack´s... Tyvärr blev det ingen vinst och jag och Johan gick all in på samma runda och åkte ut först. Hur bra var det av oss?! Nisse blev det som vann.




Idag har pappa, Carina och Jonas varit på besök.Och lillan var, hör och häpna, för första gången vaken så hon fick se morfar sin... =) Dom har ju varit här några gånger men då har hon bara sovit som en stock. Men nu fick dom se dina ögon allt. Titta så fina!

Sen kom även farmor Turid, farfar Stig och faster Lotta. Dom hade varit till stan och farmor hade en jätte söt klänning, ett par byxor och handdukar med sig från affärerna. Jaa, vad säger man. Denna farmor. Skämmer bort... =) Då alla hade farit och Johan med kände jag mig ensammen och då Turid knappt sett ögonen på Isabelle heller så skrev jag att hon var vaken och dom gärna fick komma och dom var här på ett skott. Hade till och med tröjan ut och in... hehe! Så hade dom med sig några filmer så vi såg en komedi efter att Isabelle väl somnat in. Nu skulle jag skriva vad den hette men det har jag redan glömt. Den var inte så bra så det spelar ingen roll...
Näe, nu ska jag lägga mig och sova! Detta går inte längre.... Godnatt!

Isabelle Johansdotter Norén

Du är det vackraste jag lagt mina ögon på. Du är fulländad.
Den 21/7-09, kl 11.11 kom du till min famn, och sen dess har inget varit sig likt. Jag ska aldrig aldrig glömma den känsla av lycka som for genom mig då jag fick dig på mitt bröst. Ingenting är i närheten av det här, ingenting är lika stort. Mamma och pappa (vad konstigt det känns att skriva mamma... hehe) har legat i flera dagar och bara tittat på dig. Det är allt som har behövts för att dagarna ska vara perfekta! Vi har fällt tårar av lycka varje dag. Hur kunde vi skapa nåt så fint? En gång här i livet har jag lyckats, på riktigt.


Det finns ingen på jorden som är lyckligare än vad jag är!!
Det kommer en berättelse om förlossningen senare. Nu ska jag gå och pussa på våran lilla tjej, min dotter.

MVC

Då var vi "fullgångna". V 40+2 idag... Ingenting har satt igång. Men rätt vad det är så händer det väl. Vi var till Linda idag eftersom Margareta har semester. Jag gillar henne skarpt! Sen förra kollen för två veckor sen var det inte så mycket som förändrats. Hade gått upp 4 hg. Total viktuppgång: 14kg. Bebisens hjärtljud låg på 136. Inga spår i urinen, blodtrycket 100/65. FS(mag)måttet hade ökat från 36 till 37, trots att jag själv upplever magen som betydligt mindre nu. Det är väl för att den sjunkit ner... Bäbisens huvud var ordentligt nersjunket i bäckenet så det kunde starta när som helst. Vi har en ny tid på Måndag. Bara vänta och se om det blir att fara även på den... Men vi mår bara bra! Vill bara det ska sätta igång nu. Fast en del av mig ser gärna att helgen kan få komma och gå innan, då Johan jobbar. Han kan få göra bort den först...
V 40+1:

En dag i Storforsen

Jag och Johan åkte till storforsen idag för att bättra på våra brännor (extrema blekfisar som vi är, lyckas blända allt och alla man möter. Pappa behövde inte ens leta efter oss då han såg de två vitaste när han blickade över folksamlingen som denna dag var enorm). Vi hittade oss en plats bland stenarna där vi satte oss på våra filtar och spelade fem i rad. Jag äger i fem i rad! Johan blev så arg att han ville köra med tidspress. Fick inte ens tänka utan skulle bara sätta ett kryss och max fem sekunder fick det ta. Det var enda gången han vunnit över mig i fem i rad... Och vad säger då jag naturligtvis? - DET, kör vi aldrig igen (det är dom riktiga reglerna som gäller)!! Sen kom pappa och Carina och vi satt tillsammans och solade, grillade burgare och korv och läste tidning och böcker. Sen köpte vi oss en glass som vi avnjöt innan det blev dags att runda av. Johan och jag har fått dom läckraste brännorna som finns! Haha... Jag har ju mest suttit hela dagen och då jag väl ställde mig upp hade jag en 5 cm blek rand under brösten där inte magen kunnat få någon sol!;P Och Johan smörjde axlarna för att inte bränna dom. Vi kan nu konstatera att solskyddsfaktor inte släpper in solljus! Se själva:


Sömnproblem eller vad?

Igår la jag mig vid ett tiden skulle jag tro... gissa när jag somnade. Typ 9 imorse?! Jag måste börja äta sömnmedicin snart om detta ska gå vägen... Försökte läsa, titta på tv men näe. När jag väl bestämt mig för att inte sova alls, utan satsa på att vara vaken i ett kör till typ 6-7 ikväll istället, då gick det bra minsann att somna. Typiskt...
Kvällen har vi spenderat hos pappsen. Spelade kubb mot han och Carina och vi vann... =) Yeaaah. Sen blev det en bastu så nu är man ren och luktar gott. Ska lägga oss och se första avsnittet i en ny serie. Being human tror jag den hette. Hoppas den är lika bra som den låter!

Återträffen

Ikväll har jag varit på återträff för alla som gick ut 9:an för 10 år sedan. Gissa om man känner sig gammal då man börjar räkna åren!! Jag har haft det så himla trevligt! Det var jättekul att träffa alla från klassen, och de andra klasserna med. Det började med att jag och Jonas åkte upp till sågfors vid halv sju tiden kanske. Då vi kom dit var det typ stendött (15?pers kanske...). Vi hälsade på dom som var där men det var ingen från våran klass så vi bestämde oss för att köra till korsträsk där Tony, Samuel, Jens och David förfestade och spelade kubb. Vi tänkte att vi kunde få dom att åka med oss så det blev nån fart på stället... =) Sagt och gjort. Då vi kom tillbaka var det betydligt mer folk. Vi hälsade på massor av folk vilket tog sin tid och sen blev det stafettkubb och brännboll (jag höll mig dock på sidan av). Ja, och det vanliga, musik och en massa, massa surr.
Nu körde jag nyss Jonas och Jens ner på byn, och de flesta skulle på öltältet så då bar det av hem för min del. Men ganska skönt, jag är lite trött... Nej, men detta var en bra kväll! Jens har flyttat till Piteå, gissa om jag blev glad då jag hörde det! Dock kunde du ju fan sagt det tidigare!;P Och Anna, jag har inte sett Anna på så många år. Hon var min absolut bästa vän i högstadiet. Vi var typ oskiljaktiga! Så jag hade lite svårt att slita mig från henne ikväll. Det fanns så mycket att prata om... Tänk att någon man stått så nära kan bo bara 5 mil bort och ändå har man tappat kontakten totalt efter skolan? Det är ju nästan tragiskt? Vad hände... ? Vi surrade gamla minnen som baggykläder (tänk att vi kände oss så coola med stora byxor och tighta tröjor som slutade vid naveln?! Haha....), och hiphop programmet som vi såg hos Anna på torsdagskvällar kl 23, för att spana in killarna... Det blev en del snack om sånt men vi var ju unga då, och då kretsade väl det mesta runt killar... Sen blev det ju en hel del barnsnack, men det är ju nästan oundvikligt då man är höggravid, så det var man ju beredd på. Många som blev förvånade över att se mig där då den beräknade dagen är idag.
Nej, nu avslutar jag med de få bilder jag fick ihop (man får ragga ihop fler på nån´s pixbox sen...). Jag glömde naturligtvis min kamera hemma! Men jag tog lite med mobilen.
Detta blev kvällens outfit:

Hemmakväll med Jerry

Ikväll har jag hämtat Jerry. Det blir kalas i öltältet för Sofie och Nisse ikväll. Eftersom att alla jag känner typ ska dit eller så jobbar dom så passar det ju bra att jag får lite sällskap!=) Josef är också här. Vi har köpt oss liiiite ? godis och chillar. Kände att min dag varit alldeles för nyttig så det måste ju neutraliseras, eller? Till frukost åt jag en skål vaniljyoughurt med russin, havregryn och en fruktsallad. Till lunch blev det stekt lax med romsås och potatis. Ååå, det var så gott!! Mycket godare än godis...

Till middag blev det ost/skinksallad som jag hade två sorters melon i och ananas/passion keso till det. Det var också riktigt smarrigt. Sommarmat... Jag passade på då Johan gjorde lever... Ussh, jag tycker inte om lever. Första gången vi ställt oss och lagat två sorters mat.
Neee, om man kanske skulle rasta hajna innan det händer en olycka.

Torsdag.

Det gick! Jag klev upp halv åtta imorse för att välkommna lilla Jerry när Sofie kom och lämnade honom för att gå på jobbet. Sov en timme efter luchen vid tolv, men det får man göra. Särskillt när man är "barnvakt" åt små varelser som behöver deras power nap´s (okej, det var nog mest jag som behövde den...)!  Ska det kanske gå imorgon också?
Idag har jag som sagt varit hundvakt. Har städat lägenheten också och frostat av frysen. Den blev väldigt fin och isfri. Och konstigt nog så finns det plats i den?? Hade ingen aning om att halva frysen bestod av is! Vad stor den känns nu...
Kvällen har jag spenderat med att se SATC, endast en säsong kvar nu. Jag vill det ska finnas mer! Jag älskar serien! Har sträcksett fem säsonger under några dagar och inser att det kanske är bra att den tar slut så man får nåt vettigt gjort istället... Borde verkligen ställa mig i köket och baka. Särskillt nu när man vet att folk snart kommer droppa in titt som tätt och vi har slut på fika... Förslag på vad man skulle göra kanske? Jag vill ha nåt riktigt smarrigt men som är enkelt att göra. Inga bullar som behöver jäsa... Helst nå kletigt, eller kladdigt, som inte heter kladdkaka... =)
Men nu ska jag gå och se ett avsnitt till och sen försöka sova så får vi se om jag lyckas vända tillbaka dygnet eller ej.

Måndagens grillfest

Okej, här kommer det då. Inlägget till det "vinnande laget", som bevisar att jag inte är någon dålig förlorare!;)
I måndags var vi bjudna till pappa och Carina på "grillfest" samt kubbspel, och bastu. Det var en mycket trevlig kväll som startade väldigt bra, och sen... Hände nåt? Jag vet inte riktigt vad, men jag skyller på Sofie och Nisse, haha! Vi öppnade upp med kubben och drog lott om lagen som blev följande. Vinnartippade: Zara, Johan, Sofie & Nils VS "tha loosers": Pappa, Carina, Jonas & farmor. Redan innan vi hade börjat så surrades det om revansch och andra lagindelningar. Det var tydligen väldigt ojämt tyckte motståndarna. Det startade bra för oss och jag öppnade upp med att slå ner tre av kubbarna. Yeaaah, man är ju grym! Vi var på väg att utklassa dom totalt! Det var inte ens särskillt kul, för matchen skulle bli så kort... Sen vet jag inte vad som hände?! Farmor rockade, hon var grym! Ingen som räknade med krutgumman, men hon ska man aldrig sluta ut! Och vi, vi blev bara sämre och sämre... Vi tappade totalt förmågan att sikta och träffa. Och pappas och Jonas mun gick bara mer och mer... tills det var ett faktum. Vi hade förlorat. Hmmm, jag hatar att förlora! Nåja. Men för nöjet att se dom så glada så bjuder jag på den. Så nu när ni fått lite publicitet känns det väl ännu bättre!=) Nöjda? *glimten i ögat*
Efter kubben åt vi pappas hemgjorda hamburgare, de godaste som finns! Och detta skriver jag inte för att jag vet att du läser min blogg. Seriöst, du borde börja sälja dom och utklassa SCAN´s så du (läs vi) blir rika!=) Hans hamburgare på grillen är inte ens hamburgare. Det är nåt helt annat!
Bastu sen, det var skönt. Jag har inte bastat så mycket sen jag blev gravid. Jag har så lätt för att må illa i värmen. Men jag tog min vattenflaska med mig och lämnade kylan för att byta ut den mot värme och slippa alla myggen. Inte dumt. Sommarkvällar som dessa är härliga!

Lugn dag...

Idag har varit en väldigt lugn dag. Jag och Johan låg kvar i sängen till närmare ett. Jag såg dock på SATC till mitt försvar. Men även jag sov alldeles för länge. Magarna kurrade och kylen ekade av sin frånvaro på mat, så vi gick på café med Martin och Sofia av ren lathet för att äta lunch. Jag fick en bränd omelett som smakade smutsig stekpanna? Men jag ska inte klaga för jag sa inget. Jag var då dessutom hungrig så jag åt upp typ allt ändå. I denna värld ska man inte vara kräsen... Tror dock aldrig det har hänt att jag klagat på mat som jag varit missnöjd över på nåt sätt. Hur är det med er? Gör ni det då ni äter ute? Vad säger man? Är det oartigt? Hur pass "dålig" ska maten vara för att man ska klaga?
Imorgon blir det dock att stiga upp då jag har en tid att passa. Eller passa och passa. Men Sofie kommer med Jerry innan hon börjar jobba kl 8 så då måste man ju som vara vaken. Och vad har jag gjort ikväll? Johan for på jobbet vid 17 tiden och jag la mig framför tv:n efter maten, och..... Somnade!! What the f*** is wrong with me?! (jag var ju "nyvaken") Är det normalt att vara så här trött??? Har det nåt med slutskedet av graviditeten att göra? Det enda jag gör numer är att sova, och på helt fel tider dessutom. Hela mitt system har blivit galet. Mmm, se här, hur mina dagar har sett ut på ett ungefär...
4-5 tiden vaknar. Omöjligt att somna om. Ofta drömmer jag konstiga drömmar och den lille/a lever om massor... Sitter vid datorn/ser på film/tv, äter för denna tid är jag alltid hungrig....
7-8 tiden zzzzZnnark, äntligen!!
12-14 tiden gääääsp, måste vi stiga upp? JOOOO hela dagen borta!! Matdags...
16-18 middagsdags...
18-jaa? Kan sova hur många timmar som helst....
När jag väl vaknar sitter jag ju uppe halva natten. Kanske kommer i säng vid 2-3 tiden... Nalta jobbigt. Och det sjuka är att jag verkligen försöker vara vaken på kvällen och sova på natten, men det går bara inte. Nu är jag ju väldigt pigg då jag sovit flera timmar, men jag avslutar detta inlägg för att lägga mig i sängen och fortsätta mitt SATC maraton och hoppas på att kunna somna i vettig tid. Godnatt då...

Släktträffen

Okej, ska vi börja med den då (såg förresten att vi var på bild i dagens PT). Det var väl sådär att gå på den... Det var mycket äldre folk som var där, och ansikten som man aldrig sett förut. Trevligt tänkte jag först, men det var väldigt stelt. Och dom som inte var stela hade en helt egen fest skild från dom andra? Jag förstod inte riktigt det där? Ett sammansvetsat gäng som hela kvällen satt ute och rökte, och till sist drog fram en gitarr (vart fick dom den ifrån!?) och hade allsång medans en annan del av släkten satt till bords för att iakta den tredje delen dansa på dansgolvet. Innan det blev dans tyckte jag det var ganska tråkigt faktiskt, om man egentligen får säga så (Gud, jag hoppas ingen tar illa upp nu!). Men vi satt längst ner vid ett bord våran och min farbrors familj och jag och Johan var nyktra, medans alla andra hade fått i sig någon pilsner. Jag blir ganska fort otålig och less numer när jag är omgiven av personer som dricker alkohol. Orkar inte berätta samma sak flera gånger och blir jag avbruten mitt i en konversation så blir jag väldigt irriterad, vilket oftast resulterar i att jag tyvärr inte ens orkar börja, då detta är de två vanligaste fenomenen på fester. Men när musiken kom igång och folket mjuknade upp så var det helt okej! De få ungdomar som var på festen lämnade den för att entra arjeplogs krog. Jag och Johan körde bil upp på toppen av Galtispuoda för att kolla utsikten där det sägs att man en klar dag ser hela vägen till Norge i väster och ända till Sarek i norr. Det var faktiskt mäktigt! Hela Arjeplog är omgivet av vatten och berg. Väldigt vackert!




Det finns inga bilder som kan ge rättvisa för den skönhet naturen på denna plats har. Så är ni någonsin i Arjeplog så åk upp! Vilken reklam jag gör nu!=)
Jag ångrar inte att jag for på släktträffen, och det var trevligt att träffa de okända ansikten som jag såg. Många roliga historier berättades också och visst skrattade jag flera gånger under kvällen. Dock den senare delen måste jag väl säga då jag som sagt tyckte det var väldigt stelt innan musiken kom igång. Och får man säga så här? För jag är ingen alkis alls eller så... men man hade nog haft roligare om man inte varit en av de enda två nyktra där!;P

Sen då? I söndas hann jag och Johan mysa och kramas med varandra för första gången på länge känns det som. Nåja, nu var det bara en liten stund då vi kom hem runt två och han började jobba där vid 18 tiden. Han jobbar och jobbar, och gör han inte det så är det alltid någonstans vi måste. Igår var första natten han sov hemma på en hel vecka. Men snart, snart har han också semester! Jag längtar! Kanske låter jag bitter, vill bara klargöra att så är inte fallet. Jag är väldigt stolt över honom som orkar jobba och hålla igång så mycket som han gör. Han har utbildat sig till vakt och har det på sidan om av sin 100% tjänst. Jag vet inte hur länge jag skulle orka det... Nackdelen är ju att vi har haft väldigt lite tid tillsammans, men som sagt så går han ju på semester snart så då blir det ordning och reda!;)

Tävlingen

Tävlingen är nu över för två personer. Vi är hela 20 st som är med. Jag skrev ju tidigare att jag skulle komma med datumen som ni alla gissat på och här är dom då alltså...

10/7 Jompa
13/7 Lotta
14/7 Turid
15/7 Jonas
16/7 Zara
17/7 Roger
18/7 Kent
19/7 Josef
20/7 Lena
21/7 Farmor
23/7 Linnea
24/7 Sofie
25/7 Stig
26/7 Winroth
27/7 Martin
28/7 Nisse
31/7 Sammy
1/8 Johan
2/8 Carina
3/8 Pappa


Säljartagen...

Har just lagt upp min bröllopsklänning på blocket och tänkte att eftersom det inte kostar nåt att lägga ut annonser här så kan jag lika gärna ge det också en chans. Hoppas på att kunna bli av med den, skulle behöva oss en tvättmaskin nämligen. Nog för att jag tror vi har råd med en ändå, men jag har ju som handlat lite på sistone så mitt sparande har inte riktigt gått som planerat, tyvärr... Det skär nästan i en att göra sig av med den? Den är ju så underbart vacker! Men när ska jag någonsin ha den på mig igen. Just det - aldrig =)
Näe, nu ska jag lägga mig och sova var tanken. Imorgon får ni en uppdatering om helgen, orkar inte skriva nu.

Du är så underbar!

Jag har världens finaste man vid min sida! Du är det bästa som korsat min väg. Tillsammans är vi starka, tillsammans är vi allt!


Släktträff

Nu ska vi snart köra långväga till Arjeplog för att gå på släktträff. Det ska bli kul, särskillt då det är den del av släkten som man aldrig träffat. Så här ser man ut idag då, duger det måntro?=)


Trött, seg, ofräsch...

Så känner jag mig idag... Jag har typ städat och diskat hela dagen. I väldigt långsamt tempo dock. Jag är fruktansvärt trött dessutom. La mig på soffan vid sju för att se vad "real housewives of new york" egentligen är för nåt. 5 minuter och jag snarkade! Höll knappt på att ta mig upp från soffan så trött är jag... Och jag har vänt på dygnet den senaste veckan! Har inte kunnat sova så bra på nätterna vilket resulterat i att jag sovit hela dagarna istället. I dag klev jag upp 11. Vaknade 5 imorse och var pigg. 7 åt jag frukost till SATC men somnade då jag svalt sista tuggan och då var det ju kört! Hmmm, den där tv´n kanske har nåt med saken att göra?!;)

Tänkte ut och få mig nå frisk luft jag håller på att kvävas ihjäl här känns det som...

7/7, vår förlovningsdag.

Idag har vi varit förlovade i två år jag och Johan. Vad fort tiden går, kändes som det var nyss! Vi har inte gjort nåt speciellt, då Johan började jobba kl 16. Vi sov ut ordentligt och sen var det en massa ärenden att göra, för att sen äta lunch tillsammans med Martin och slutligen vara hundvakt till lilla Jerry. Vi sa igår att imorgon har vi varit förlovade i två år, men idag har vi inte tänkt på det sorgligt nog. Jag kom på det nyss om jag ska vara helt ärlig. Lite tråkigt ju! Vi får fira våran bröllopsdag istället, det är ju lite större...
Jag tror Johan är lite kär i Jerry, så där i smyg. Idag och igår har han legat och sovit på Johans mage och han har rastat honom och burit honom då han sett trött ut. Lekt med honom. Och idag när vi gick till lomtjärn för att köpa oss en glass fick han ligga i hans knä. Och ändå är det ju jag som tagit på mig uppgiften att se till honom då Sofie och Nisse jobbar!=) Lite tungt hade han att andas igår. Men det var ju för en så kort stund.



Söta va!;)

MVC

Det kanske var sista besöket på MVC idag, det vet man aldrig. Men förmodligen kommer jag att hinna gå en gång till minst, då förstföderskor har en tendens att gå över tiden, och jag dessutom inte börjat ha några ordentliga känningar. BM sa dessutom att våran bäbis känns liten just nu, och att jag inte känner mig minsta less är ett tecken på att bäbisen inte riktigt ännu vill kika ut. Så på två veckor har detta hänt: 144 i hjärtslag. Mitt blodvärde hade ökat från 118 till 119, inte mycket att skryta om men det var då inte sämre iaf! Blodtrycket låg på 100/70 (har haft ungefär samma genom hela graviditeten). FS(mag)måttet hade ökat 2 cm till 36 så magen fortsätter växa... Min vikt -0,2? Måste vara för att jag var på morgonen idag. Annars har jag brukat gå vid 16-tiden. Vi gjorde en sammanställning av hela graviditeten också som kunde sammanfattas med två ord "helt normal".  Inga som helst konstigheter. Så då får vi se... Jag har en känsla av att denna bäbis kommer födas nattetid, då jag varenda natt är vaken mellan 4-5 ungefär. Och då vaknar jag alltid av den lille/a... Får se om man har rätt.

Frukostbricka

Ibland är jag en god hustru. Imorse/idag väckte jag Johan med denna och kaffe. Film i sängen. Ibland måste man få mysa!;)


Tävling

Vi gissade datum några stycken när det blir dags för den lille/a att kika ut. För att göra det hela lite roligare så startade vi en tävling som går ut på att gissa när barnet föds. Reglerna är följande: Var person som är med får gissa på ett datum. Då är man med och tävlar om en pott med tia-lotter. Själv köper man en tia-lott när man har gissat sitt datum, som man lämnar till mig. Den som gissar rätt, (eller om ingen gissar rätt den som är närmast) får alltså alla tia-lotterna. Om flera har gissat på samma datum så får dom dela. Om det är mitt emellan två datum är brytpunkten kl 24 på natten. Det vill säga om en tex gissar den 9:e och en den 11:e och barnet kommer den 10:e kl 24:01 så vinner den som gissar på den 11:e. Har man gissat men inte lämnat lotten av någon anledning kan man inte vinna. Jag kommer lägga upp allas datum här i dagarna så inget fusk kan ske. Enkelt va? Någon som vill vara med?=)
Ni som har gissat vars namn jag redan skrivit upp, men inte lämnat någon lott är följande: Lotta, Turid, Stig, Martin, Jompa, Sofie & Nisse. Ville bara påminna er då det första datumen börjar närma sig.

Bröllop

Igår var man på bröllop. Det var Jonas och Zandra som vigdes i storforsens kapell. Dom hann inte ens gå in så rann tårarna ner för mina kinder. Det räckte med att se dom stå där redo för att tillsammans som ett gå altargången. Tur jag fick mig en näsduk av IngaLill precis innan vi gick in! De var så fina så fina!! Och det var världens sötaste flicka där som jag var tvungen ta kort på... kolla in!=) (jag vet att det är dåligt ihopklippt men skitsamma)





Så kom dagen...

Den där då man avundas andra för det dom kan ha, men inte jag. Nu har vi ett barn på väg och det är på alla sätt och vis mycket större och finare än en hund. Men jag skulle så mycket velat ha en hund. Det har jag alltid velat ha. Men jag vill ju så mycket hellre behålla Johan så jag får nöja mig med att besöka min syster. Dom kom nämligen hem imorse med deras valp, som dom till på köpet har snott mitt namn till! Jerry... jag sa nämligen att om jag mot all förmodan skulle skaffa ett handjur (kanske en sköldpadda eller nåt liknande) så ska detta heta Jerry, för det är det coolaste namnet som finns! Nu frågade hon ju... Och jag har ju inte ensamrätt på namn. Iaf för att komma tillbaka till hunden som jag skulle skriva om så var det ta mig fan den sötaste valpen som jag sett någonsin! Jaa, det lovar jag! Har aldrig skådat ett djur så fulländat sött (och pyttelitet)! Dom kom upp hit det första dom gjorde när dom kom hem och jag hade kunnat tjuva den av dom, så söt var den! Nu gäller det bara att få pli på den så den blir reko till sättet också. Näe, det strålade om dom alla tre. De såg så lyckliga ut!=) Och jag med. Nu har ju jag blitt moster!! Hehe! Så jag ska och hälsa på nu hade jag tänkt...


Knalledagen och filmkväll.

Idag var det då dags för den årliga knalledagen. Den hade inte så mycket att erbjuda tyckte jag. Marknaden var som vanligt inget märkvärdigt. Men vi gick in på "handplockat". Jag älskar den affären!! Jag vill ha allt i den! Ge mig... Det bästa av allt var att vi såg ett skåp där, exakt likadant som vi har tänkt rusta upp i sommarstugan. Ett riktigt gammalt ett... Dom skulle ha 4000 för det. Tänk då att det står ett sånt i vårat lire och bara väntar på att få komma upp efter renoveringen. Som tyvärr blir uppskjuten p.g.a barnafödande... Får se när vi kommer igång! Förhoppningsvis ska vi hinna göra nåt i sommar! Om än nu inte allt klart...
Vi gick på ÄlvsbyMannen och Johan fick sig ett par nya shorts, modeshorts faktiskt, som han var riktigt snygg i! Mycket dyra dock (ingen knallerea här inte), men är det fint så kostar det väl, har man hört. Och han köper ju inte kläder så ofta... Försökte få han att prova ett linne att ha till men där gick gränsen. Man får nog ta det här sakta framåt!;)
Ja, affärerna hade mest extrapriser på onyttigheter och nåt sån´t hamnade inte i påsen hem idag. Vi köpte grönsaker och rotfrukter och gjorde en köttfärssoppa istället som vi bjöd lotta på. Den blev helt okej.
När Johan skulle och jobba sen så var det punka på framdäcket. Förra veckan skulle jag ta bilen till Emilie och däcket var platt. Då fick jag hjälp av Nisse att pumpa upp det för det var visst bara pyspunka... När jag skulle hämta Johan några dagar senare i onsdags så var då luften kvar. Men idag var det platt så det blev lite panik för honom. Som tur var så åt ju som sagt Lotta hos oss och han fick låna hennes bil så det löste sig. Men jag skulle ha fixat däcket ordentligt på mekan eller nåt. Har lite dåligt samvete... Nåja. Sen kom Malin hit med godis och film så den hitills nyttiga dagen slutade inte lika nyttigt! Men det var första gången på två veckor som jag åt godis! Det ni!;)
Nu väntar man på att höra nåt från Johan som jobbar som vakt på beach partyt i Piteå. Dom hade visst fått hälla ut ett x antal liter sprit för folk redan vid 20-tiden. Kan jag tänka mig. Tänk när man var ung och hade väskan full med drycker då man var på offentliga platser. Då man sprang några stycken bakom en buske för att dela på en cider. Vilka tider! Oj oj... vad skönt det känns helt plötsligt att vara vuxen!

Ten Inch Hero

Filmen som vi började se när Johan somnade heter "Ten Inch Hero". Ska skriva lite om den utan att avslöja vad som händer. Den handlar om Piper, som åker till Kalifornien för att finna en person i sitt liv som hon mot sin vilja tappat all kontakt med, men tror sig hittat efter att ha sett en tidningsartikel. En dag cyklar hon förbi en smörgåsshop, där det hänger en skylt på dörren "Hjälp sökes. Normala människor undanbedes”. Hon söker jobbet på smörgåsshopen, och får en skum intervju, där sedan hela filmen utspelar sig. Där jobbar tre ungdomar, en sexig kvinna som ligger med alla, en osäker kille som fösöker göra sig tuffare än han är genom sitt utseende, en kvinna som inte alls tror på sig själv, deras chef som "håller ihop" dom som en familj, och Piper som bara vill finna sin skatt. Den är väldigt romantisk, och man får följa deras öden som på sina sätt löses upp till de bästa. Kan tycka att den kunde varit lite längre. Slutet var lyckligt, men inte som jag ville ändå. Men jag kan iaf fantisera att den slutade som jag ville då inget var definitivt.

ZZZZ (av 5)


37+4 och min sista arbetsdag!

Tror ni jag känner mig nå stor?;)

V 17 + 2



V 37 + 4


Det är många gäster som frågat när jag ska ha. Och när dom får svaret så reagerar dom alla likadant och blir chockade över att jag fortfarande är på jobbet då det bara är lite drygt 2 ½ vecka kvar.
Igår var det en karl som sa till mig "du ser ut att spricka snart" komplimang?! - förvirrad. Det var en väldigt underlig kommentar iaf. Sen frågade han när jag ska ha och jag sa "om 17 dagar". Och hela sällskapet tittade på mig och undrade vad jag fortfarande gjorde på jobbet! Nu jobbar jag ju bara 50% sen en månad tillbaka, (skulle aldrig aldrig någonsin orka jobba 100%) och det har funkat bra. Jag har nog en bra graviditet, har inget att jämföra med. Men då man hör om andra som är och har varit gravid. Och jag har fortfarande inte kännt att jag bara vill att allt ska vara över för att man är less i slutet som alla säger. Skulle nog klara av detta ett bra tag till! Det är ganska mysigt!;) Fast jag kan längta efter att få ligga i en bekväm ställning då det blir dags för sängen. Eller en sån enkel sak som att kunna ligga på mage och sola ryggen eller läsa en bok. Nu kom jag iaf av mig. Sista arbetsdagen var det alltså idag!! OJ, så skönt! Nu har jag semester och ska koppla av. Jag ska inte jobba på ett år har jag sagt till att börja med. Det känns konstigt. Det var sista dagen för iaf ett år... Om jag nu inte kommer vela tillbaka tidigare. Men det har jag svårt att tro ;)

Trötter

Tror ni någon är död? Johan hade varit vaken i 26 timmar då han somnade... Vi gick på MIX och åt då vi kom hem vid 5. Ingen av oss orkade laga någon mat... Sen slog vi igång en film (som jag faktiskt inte vet vad den heter, men jag återkommer till den imorgon då jag sett den klart) men vi såg bara halva så snarkade Johan. Nu har jag varit och handlat så det finns frukost imorgon. Våran kyl var ekandes tom. Finns inget värre än att vakna och magen kurrar och så måste man gå och handla först. Då blir man på dåligt humör! Iaf jag...
Världen är allt bra liten ibland. Träffade Fie då vi skulle stanna och tanka i Antnäs... Och egentligen så hade jag inte ens tänkt stanna och tanka där, men då man lika kör förbi så svängde vi in och där stod dom. Hur stora är oddsen egentligen?!=) Hundra år sen jag såg henne sist! Det var en sån underlig känsla när vi åkte för det kändes riktigt tråkigt att det bara var en så´n snabb sväng. Jag hade velat fråga hur mycket som helst!! Så tycker verkligen vi borde ta och ses nån dag!=)
Nu ska jag... Ja, gissa vad! Jag ska starta en betapet match! Shocking - haa?! Det var faktiskt länge sen sist nu. Får vi väl se om jag fastnar hela natten, eller om jag faktiskt lyckas vinna och nöjer mig med det.

RSS 2.0