Shyyyyyst?!

Alltså hur schysst är det att bli dissad filmkväll för att man inte har en feet 50 tum plattTV?! Här vankas filmkväll hos Jompa och Michelle och Sofie och Nisse skulle dit. Vi bjuder glatt in dom till oss istället för att slippa släpa Bella över halva byn, men våran feta tv (fet åt fel håll uppenbarligen) duger visst inte?!;P Jaja, fixat och klart, nu ska ni inte behöva klaga på den nåt mer, jag har nämligen gett med mig till slut i den här sakfrågan.

Tjii...

...fick jag!! för att jag trodde mig gå en natt full med skön sömn till mötes... VARFÖR VILL INTE MIN DOTTER SOVA SÖTT HELT PLÖTSLIGT?! Jag blir galen! Sånt här får man inte säga. Men det struntar jag i. Jag blir tokig. När hon sen somnar och snarkar (sött?!) blir jag om möjligt ännu mer tokig. Där ligger hon och snarkar djupt och har snott all min sömn och här sitter jag övertrött och klarvaken! What to do?! Hon brukar sova två gånger på dagarna. Ska man skära ner det till en? Kan man ju inte göra... då orkar hon ju inte med. Tips, ja tack!!

Tidig kväll

Ikväll blir det sängen i tid, för lillan har redan somnat. Bara hoppas att det blir hela natten nu då. Det blev inte så många timmar för mig inatt då hon vaknade tidigt imorse trots allt... Trodde hon skulle sova halva dagen. Idag har jag och Johan gjort broccolipuré till lillan som hon ska få börja med imorgon. Potatisen har hon fått prova äta i en vecka och den älskar hon! Hoppas hon ska tåla broccolin och att den också blir en succé!

Ikväll har vi varit hos Lotta och spelat kort. Det gick inge bra för team Zara/Isabelle. Hon åt mest på korten och ville inte alls skvallra om hur jag skulle lägga upp min taktik. Nåja. Man kan inte vinna jämt.

Har inget roligare än detta att komma med tyvärr. Nu blir det sängen, natti natt!

Nattmat...

Oj oj... Vad trötta både jag och Johan var där vid 22-tiden. Hoppades på en tidig kväll med många timmars sömn, så vi la oss till sängs med tunga ögon. Men det var en annan liten dam som hade helt andra planer. Vi har försökt med allt. Vagga sängen, sjunga, gunga, hålla hon tätt mot bröstet, gett henne mat men nää serru. Ingenting gör na trött! S.U.C.K! Jag tror inte vi kommer att åka nå mycket bil mer på kvällarna för jag har en vag misstanke om att halvtimmen med sömn hon fick mellan vidsel och älvsbyn vid 20-tiden gjorde na pigg som Tiger i nalle puh! Hon somnade i skrivandes stund, finally, men vad händer då. Våran trötthet är puts väck!! Finns inget spår av den kvar. Är som man vore speedad på droger, eller nyvaken från en hel natts sömn... Så Johan fick en knäpp idé. Jag kommer in i köket och han rotar kite i kyl och frys. Säger att han är sugen på nåt och jag tror han ska snöra ihop en smörgås... Men när han började tina köttfärs och ta fram ägg och stekpanna var jag tvungen att gå och fråga vad han höll på med. Det dög inte med mackor där inte...;P Så han står och gör hamburgare kl 1 på natten. Hoppas de ska smaka bra, (kan ju inte gärna dissa dom när de är hemmagjorda och allt) och att hon istället sover länge imorgon! Annars kommer jag vara en zombie kan jag tala om.

Har ni haft en trevlig jul då? Det har vi haft. Firade i två dagar eftersom vi har vartannat år med min familj och vartannat år med Johans. I år var det min familj som stod på tur och Johans ville inte missa så de flyttade hela firandet till den 23:e istället. Isabelle var inte alls rädd för tomten (Martin, johans bror) då. Röck han lite i skägget och var nöjd med snörena på paketen. Men på riktiga dagen då Johan agerade utklädd tomte då sprutade tårarna så fort tomten kom nära. Jag undrar om hon kände igen rösten men inte riktigt fick ihop det? För i början var hon intresserad och röck i skägget och så... Jaja. Många klappar fick hon, och vi också för den delen. Den andra bilbarnstolen, en stol man sätter på bordskanten som man kan ta med sig, en ABC-anka som sjunger, pengar, kläder, böcker, tjocksockar och lite leksaker och en barnkudde, en lära-gåvagn. Bilder kommer sen, för nu är visst burgarna klara!;)

God natt!

En deppig Zara är tillbaka i den ljusa tillvaron=)

Puuh. Vart ska man börja? Det känns som det var evigheter sen man satt vid en dator. Hade typ 200 olästa blogginlägg från de bloggar jag följer. Orkade inte läsa alla kan jag tala om... Känns som jag har missat en massa. Men de jag träffar vet jag ju iaf vad dom har haft för sig så! Ja, man har väl lyckats hamna i någon sorts vinterdepression eller nåt! Helt nere har jag då varit hur länge som helst... Trött, seg, ledsen, gråtfärdig... Dygnet runt - kom igen?! Men det är lugnt - den verkar vara över nu! Imorse vaknade jag på ett strålande humör och alla mina krafter verkar vara tillbaka. Har varit huslig och tagit hand om hemmets alla nödvändigheter som städ, tvätt och disk. Sen gjorde jag även knäcken till julafton som närmar sig med stormsteg! Tur vi har lyckats handla alla klappar. Så skönt! Vanligtvis springer man in på konsum den 23:e fem minuter innan dom stänger och akuthandlar det man glömt - det vill säga ungefär allt. Nu ikväll har jag och lillan varit med svärmor och svärfar och tittat när Lotta spelade. Så mäktigt det var! Det gör vi mer än gärna om! Pappsen han är och hjälper Jompa och Michelle med flytten. Jag längtar tills vi kan gå dit och se hur dom har fått det, säkert supermysigt! Jompa skulle visst ställa fram en back öl till dom som hjälper till och jag har en känsla av att min make kommer svälja en och annan!;) Men det får han mer än gärna göra! Man kan ju inte beskylla han för att vara ute på äventyr alltför ofta, så jag hoppas han kommer hem och berättar att han har haft en riktigt rolig kväll!;) Så ska jag ge han sovmorgon tomorrow.


Naturligtvis var vi tvugna att skydda lillans små öron under julkonserten;)


Försökte mig på att fota när dom spelade men min kamera sammarbetar inte med mig i mörker och på avstånd - ge mig en ny någon (eller lär mig hur denna fungerar pleeeeeaaase)!!

Dop

Nu är det fullt upp med dopet. Dags för tvättning, bakning och dukning. Jag har totalt ångrat inställning och ser faktiskt fram emot dopet ordentligt mycket nu. Så får man ju träffa de nära som man inte sett på ett tag. Från början måste jag erkänna att jag inte ville döpa Isabelle. Jag ville ha en cermoni här hemma med bara familjen, och sen att hon skulle få välja själv när hon blir större. Men Johan gav sig inte i frågan. Och det känns bättre nu. Imorgon är det dags. Synd bara att lillan är förkyld. Vi hoppas hon mår bättre imorgon!

Bella får dela ut klapparna i år.

Eller vad tror ni?;) Tack Sofie och Nisse för den söta utstyrseln!

RSS 2.0