Tomte"mor"

Det blev inget som jag hade tänkt utan tomte"mor" istället, då jag hittade denna utstyrsel på dollarstore för en ynka hundring. Enkelt och smidigt kändes det som... Så nu bär det av till Martin och Sofia och jag ska försöka att inte tänka så mycket på lillan, vi får se hur det går!

Halloween party

Ja då var det ju så att jag blev bjuden på maskeradparty imorgon hos Martin och Sofia och efter en massa velande hit och dit så bestämde jag mig till slut för att gå på det. Med lite övertalningsförmåga från andra. Så hela 3 cidrar har jag och Turid är anlitad ett par timmar som barnvakt. Känns det bra - Neee, inte just nu... Av två, tre? olika skäl.
1. Det är maskerad party och jag har ingen jävla aning om vad jag ska spöka ut mig till!!
2. Känns fortfarande veligt att lämna bort lillan även fast det bara är några timmar, och särskillt av den anledningen att man ska gå på fest...
3. Har inte riktigt festat på ett tag så man är ju orolig över det där med att kanske bli bakis... Jag har en förmåga att bli tung i huvudet om jag så bara har druckit ett glas vin... Nu har jag ju i och för sig redan tänkt på det och därför inte inhandlat alkohol.
Min första tanke var att gå som mig själv helt outklädd. Jag känner mig alldeles för gammal för att spöka ut mig och hålla på... Men när alla andra ska göra det känns det nästan som att man crashar festen genom att inte bry sig eller försöka det minsta lilla. Jag har rotat igenom hela Sofies garderob i ett försök att få inspiration men infinner den sig? Neee. Detta är iaf mina fyra alternativ och jag vill ha kommentarer på detta inlägg, okej?

1. Rockare. Risigt hår, trasiga jeans, cool t-shirt och svarta ögon.
2. Nån slags djävul? (se bild) med mask och svarta kläder
3. Tiger? (se bild) med svarta kläder
4. Skolflicka (se bild) med kort kjol, knästrumpor, skjorta, slips och en svans på vardera sida av huvudet. Saknar dock skjortan så om ni har en får ni gärna höra av er omgående (ifall de blir denna utstyrsel).



Så, vad tycker ni då? Vilken det än blir så känns det fortfarande inte så vuxet men jag har inte tänkt vara en party pooper... Ska försöka ha trevligt och koppla av i goda vänners sällskap!=)

Ett kodak-moment!

Jag lyckades ha kameran framme i rättan tid igår! Kolla in min snyggfis!;)


En smart uppfinning!

Jag önskar att jag var uppfinningsrik. En del saker stör man sig ju så förbannat på istället för att kunna hitta enkla lösningar. Sen blir man skitsur när någon liten snorunge kommer på en så lätt sak som en vattenflaska som går att fylla på från sidan, och dessutom blir skitrik på kuppen! En sak som har irriterat mig är att Isabelles bodysar alltid blir för korta på längden?! Men helt stora i armarna... Då hittade jag denna smarta lösning på onetex.se :

Smart va! Bodyförlängare... Det är ju ändå ingenting som syns. Detta klickade jag också hem. Jag fullkomligt älskar bäddsetet med prinsessorna på!


Någon annan än jag som brukar ligga på mage med boken lutad mot sängramen och alltid irriterar sig över att sidorna i boken lixom åker upp? Inte längre!! Med dessa hårband från dollarstore, 5 st för 10kr slipper jag promblemet och dom kommer dessutom till användning, värdelösa som dom var till det som är tänkt!
Har inte tänkt påstå att det var supersmart, men nåt lyckades jag ju iaf klura ut!:)

Agnes på besök

Igår hade vi besök av Agnes (och hennes föräldrar förstås)! Det var bara att ta fram barnasinnet när man nu hade en tjej som kräver lite uppmärksamhet och mer än gärna leker. Vi lekte med fingerfärg och gjorde bollar av servetter genom att krama dom i vatten som vi sen kastade till varadra. Det var jätteroligt när jag låtsades vara jättesvag och hon kastade mycket längre än mig =) För henne iaf, jag är ju världens sämsta förlorare ;)





Hon var väldigt intresserad av Isabelle som hon för övrigt tyckte sover alldeles för mycket. Det bästa var när Isabelle jollrade och hon tittade på oss och sa:
"men hon måste prata svenska". Hon ville hjälpa till att mata och gick ofta fram till henne och strök henne på kinden. Hon agerade provsmakare på Bellas tuttar också så att dom skulle vara okej. Mmmm, sa hon, den är bra, åsså la hon den bredvid henne och testade nästa, och nästa, och nästa=)

Nej om man skulle testa lyfta röven och traska till Sofie kanske?

Hårtrassel

Är det någon annan än jag som får så här jävligt hår av att vistas på badhuset? Every fucking time. Och jag lär mig aldrig.


Nästa gång blir det en sån där ful mössa på skallen!

Om man bortser från detta trassel så fullkomligt älskar jag mitt hår! Nåt som jag börjat göra på senare tid. Det är långt, platt och rakt, jag behöver aldrig någonsin ta fram plattången och vill jag vara fin så voila, sover jag i flätor så får man fina curls! Det är några som frågat om jag gjort hårförlängning igen, men nope. Vartenda hårstrå på mitt huvud är mitt eget!



Har ni gjort era knipövningar?

(På efterkontrollen) - hur har det gått för dig med knipövningarna?
Jag nickar lite med huvudet och tänker "Faaaaaaaaaaaan, jag visste att det var nåt jag hade glömt"!
Jo tack, det märkte jag igår när vi skulle göra denna övningen på cirkelträningen:


Jag såg väl ut ungefär så här?


Fy satan vad jag har knipit idag!!! Fuska inte med övningarna.......

Pigg och glad

Isabelle sov från kanske 21 till 8.10 i morse (?!) och hade inte ätit på 13 timmar. När hon vaknade fick jag ett leende och det var ungefär det sista jag hade väntat mig. Jag var tvungen att fråga Johan om han hade varit uppe med henne inatt och nej, det hade han inte. Men nog fick han svara några gånger innan jag faktiskt trodde honom, ingen bäbis kan väl vara glad när dom inte ätit på 13 timmar??? Nåja, jag klagar inte. Nu är hon frisk och kry igen och det var en lättnadens suck jag kunde dra! - thank god!=)

Kolla in tårtan!!

Idag gjorde jag ugnsstekt lax med potatis och grönsaker till middag. Bjöd in Turid och Lotta, och Lotta hade med sig en tårta. Hon har alltså gjort denna från grunden, jag är mäkta imponerad!!

Det var Bellas 3-månadersdag som bidrog till tårtan. Dock fick hon inte smaka...

Känsliga läsare varnas! (poo-poo)

Tji fick jag för att jag sa för tidigt att det gick bra att ta sprutorna. Min dotter somnade utslagen och vaknade några timmar senare med världens värsta gallskrik/gråt. Jag trodde hon var sjukt hungrig och skyndade att blanda maten, men det var då inte alls den hon ville ha och skriken blev bara högre och intensivare. Jag har aldrig någonsin hört ett barn skrika så förut? Efter en halvtimme av lunkande runt i lägenheten för att försöka trösta henne och alla möjliga knep jag har hört som kan hjälpa kände jag mig besegrad, detta skulle jag inte klara av... Jag visste inte om det var magknip eller om det berodde på sprutan för hon verkade samtidigt ha ont i magen och har inte bajsat sen i söndags. Jag ringde Turid som kom för att hjälpa mig och vi försökte få henne att bajsa, men en gråtande/skrikande bäbis är kanske inte så sugen på det så vi gav upp och beslutade att ge henne en supp. Det var svårt att få in den och efter en väldigt kort stund så kom den ut igen. Det blev skitkalas utan dess like och jag låg dubbelvikt av skratt måste jag erkänna när Turid som skulle byta på henne säger, "uuu hon fiser mig i ansiktet" åsså bara sprutar det bajs med all världens tryck på hennes tröja, byxor och sockar... Det blev att slå igång en tvättmaskin omgående.
Hon har ont i benen och har fått feber som biverkningar av sprutan, men vi har gett henne en till supp och hon verkar må mycket bättre. Nu hoppas vi bara att hon får sova inatt, annars kan det bli lite jobbigt. Helt utslagen är hon då nu...

3 måndars kontroll

Nu har jag varit med Isabelle på 3 månaders kontroll. Jag och Johan gissade innan och han la av en gissning på 5.5kg och 60 lång. Jag gissade på 6kg och 61 lång. Man kan ju säga att jag inte var så långt ifrån. 5910g och 60 lång har hon hunnit bli. Hon följer kurvan så exakt som det bara går!=)
Hon fick även två sprutor och jag är imponerad över hur bra det gick att ta dom. Det tog en stund innan hon började gråta och jag hann tänka att ska du inte börja skrika?! Men det gick över jättefort och hon började istället spana in mobilen som hänger över skötbordet där. Den var väldigt intressant!=)
Det hände dock en väldigt lustig grej idag... Vi träffade Margareta som sa ungefär så här: "men heeeeej, äntligen får jag se dig! Så söt, mig ska du ju känna vet du. Jaa, och Margareta visste det skulle bli en pojke".... ?!

Vill shoppa kläder!!

Ge mig pengar för det finns så mycket jag vill ha!! Man är ju inte rik då man går hemma med föräldrapenning. Men jag ska egentligen inte klaga eftersom att mina dagar är guld värda mot för att gå på jobbet. Iaf, så sitter jag för att beställa lite kläder åt Isabelle eftersom hon växer som en häst, och vi har snart inga kläder som passar. Nåja, det är väl dags då det enda vi hitils behövt köpa är strumpor och strumpbyxor. Tills idag har hon klarat sig med allt vi fått... Men på HM´s sida finns så mycket fint så det är svårt att motstå att beställa själv...
Dessa vill jag ha, ooooja! Och mycket mycket mer...

Hittade detta till lillan iaf, men jag tyckte inte dom hade så mycket fint till våran lilltjej. Vill ha lite mer coola kläder. Någon som vet nån bra sida?!

Tacopaj

Det känns som min blogg smått förvandlats till en receptblogg. Jag tycker det är roligt att laga mat om man bara har tiden och orken! Idag önskade Johan min goda tacopaj till middag så då fick det bli det, smarrigt.



Botten:
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
50 g margarin
1½ dl mjölk

Fyllning:
400g köttfärs
1 paket taco kryddmix + vatten enligt anvisning på förpackningen
soltorkade tomater
1 paprika
2dl creme fraiche
2dl riven ost
1 gul lök

Blanda ihop ingredienserna tilll botten och tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet i 225 grader varm ugn i cirka 10 minuter. Bryn köttfärsen och tillsätt tacomix + vatten enligt förpackningens anvisningar, låt det hela koka ihop. Lägg färsröran i pajskalet. Lägg sedan soltorkade tomater och paprika i ringar över färsen. Blanda ihop creme fraiche, majonäs och ost och bred ut över färsen. Lägg lökringar överst. Grädda pajen i 225 grader varm ugn tills den fått fin färg, ca 15- 20 minuter.

Babysim nr 6

Ibland kommer jag på mig själv med att vara 25, på väg in i 26 årsåldern. Då får jag panik. Vad fan hände med alla mina lyckliga tonårs-år?! Men då pustar jag snabbt ut igen eftersom att jag varken är 25 i huvudet, eller till utseendet. Och så går jag tillbaka till min bubbla där 18 år känns ganska bekvämt.
Om jag skulle beskriva mig själv som mor, skulle nog tonårsmorsa passa perfekt. På grund av min osäkerhet. Jag ber väldigt ofta folk i min omgivning om hjälp och frågar om allt! Kanske inget man förväntar sig av en 26-årig kvinna men jag försvarar mig med att det är mitt första barn. Imorse tog jag dock vuxen byxorna på mig och bestämde mig för att lägga min osäkerhet åt sidan och stå på egna ben. Jag hade tänkt ringa till min syster eftersom att det åter igen var dags att gå med Isabelle på babysim. Jag tycker att det är lite bökigt att ta hand om henne själv så jag brukar ha någon med mig för att underlätta. Iaf så la jag undan telefonen imorse då den där osäkra känslan kom smygande igen... och jag bestämde mig för att klara det själv. Det gick över förväntan bra, även om jag fick frysa en stund eftersom hennes behov att få kläder på sig är lite större än mina. Visst är det skönt att kunna humpa över henne i en varm famn som tar hand om henne medans man får koppla av under strålarna för fem sekunder utan barnskrik. Men nu har jag iaf provat gå dit själv, och faktiskt så kändes det bra för min självkänsla!

En titt i vårat hem

Efter önskemål kommer här en visning av vårat hem i bilder. Några av bilderna finns i bloggen från i somras, men våran lägenhet ser i stort sett likadan ut nu...

Våran hall




Toaletten 




Vårat sovrum




Gästrummet/datarum




Köket




Tvrummet





Så ser det ut hemma hos oss. Är sugen på stora förändringar, men det får vänta tills vi skaffat oss ett hus...







Fredagsmys.

Ikväll har vi myst framför tv´n till Idol. Jag måste säga. Fan vad jag blev imponerad av Erika! VA?! Trodde aldrig den tösen skulle ta av sig yllesockarna och lyckas med ett sådant framträdande... Vad hände?



Sen har vi spelat Yatzy jag och darling... det gick inte så bra för mig. Nåja, man kan inte vara bäst på allt!

Dagens nyttiga middag bestod av pasta. Också den var smarrig och receptet från tidningen "må bra". Detta känns väldigt motiverande. Har ännu inte provat på nåt som inte smakat bra. Jag bjuder på receptet så ni kan prova!

120g fiberpasta
150g skivade champinjoner
200g tärnad squash
1msk olivolja
1 vitlöksklyfta
½ hackad röd lök
½ hackad röd chili
parmesanost
persilja
salt, peppar

Koka pastan. Fräs svamp och squash halvmjuk i oljan. Tillsätt lök, vitlök och chili och fräs ett par minuter till. Krydda. Blanda parmesanosten med persilja. Vänd ner grönsaksfräset i den avrunna pastan och strö persiljeosten över. Servera genast, gärna i varma tallrikar. Servera med körsbärstomater.
Färdigt på ett kick! Och smarrigt.



I´m back.

Min ork till bloggandet har försvunnit. Jag tänkte försöka återfinna den när många klagar på att de inget har att läsa om Bellas framsteg (inte är det mig ni är intresserade utav ;P). Idag vaknade hon strax efter 9 och har alltså fått sig 9 timmars nattsömn. Skönt för mig - ooohjaa.
Hon har nästan klarat av att vända sig från rygg till mage också. Det är bara den där lilla sista biten som är så jobbig. Hon är så underbar min unge! Nästan alltid glad, och hennes leenden får mig att smälta som smör i solsken! De senaste dagarna har hon jollrat som tusan. Det är det underbaraste ljudet som finns!
Sen har hon funnit sin bästa vän. Hon skrattar när hon tittar på henne, härmar hennes rörelser och sträcker ut tungan åt henne för att finna att denna människa gör samma sak, så då börjar hon om från början. Denna vän är... tadaaaaa: Hennes spegelbild! Det är för roligt att titta på!





Synd att spegelbilden är så mörk så man inte ser hennes leenden, men hon skrattar iaf om ni inte förstod det roliga. Om inte annat så hör man när faster Lotta inte kan hålla tillbaka skrattet ;)

Nu hade jag tänkt få i mig nå lunch. Sen idag blir det att fara och simma med Lotta. Vågen visade 54.8 imorse. Glad, träningen ger resultat =)

Joina vuxen-barn!

Elin ville testa vuxen-barn imorgon, så det blir mest troligt att fara dit. Så nu uppmanar jag alla mammor att ta med sig sina barn imorgon så träffas vi där kl 12, visst!=) Ju fler desto roligare!

Sen middag och filmkväll

Sitter hos Sofie och Nisse och väntar på att få se den andra filmen om Johan Falk. Vi såg den första tidigare idag, och den var grymt bra! Så hoppas den här är lika bra! Om nu alla segfisar bara kunde masa sig till Soffan så det blev dax nån gång... Det är visst Martin och Sofia vi väntar på.

Middag 21.30 blev det idag... Bra tid?! Vart så mycket annat som kom emellan så vi snörde ihop varma mackor här. Mums!

Madde: Jag kör inte så väldigt strikt på matdelen, utan jag unnar mig mat som jag tycker om och inte är så nyttig då och då. Jag tycker det är svårare att hålla sig till "hälsosam" mat än att undvika godis. Det försöker jag nu, och det går ganska bra. Jag satsar på att röra mig mycket och istället unna mig mat som helt enkelt smakar bra. Nu har jag ju fått några nya recept ur en må bra tidning, så jag försöker med det. Men visst unnar jag mig, annars blir livet så tråkigt!=)

Mli: Jag ska lägga ut bilder på hur vi bor... ha tålamod bara!=)

Nu är dom visst redo för filmen så bye bye

Kärlek

Titta vad som låg på min huvudkudde när det blev dags för sängen...

Blir man inte överlycklig så säg!!;) love you!

Ändrade planer...

Idag var planen att jag och Isabelle skulle åka till Boden och hälsa på Angelica som jag inte träffat på hundra år typ. Men när jag vaknade och tittade ut genom fönstret och möttes av en enda stor snöstorm kändes det inte längre så kul... Nu börjar de gå över till snöblandat regn men med 1 plusgrad känns det inte så kul ifall det skulle hinna frysa på till hemfärden. Jag är ju ganska osäker på mig själv när det gäller bilförning, så jag beslutade att det är nog bäst att jag och lillan stannar hemma och inte riskerar våra liv.
Så nu vet man inte riktigt vad man skulle hitta på idag. Jag och Johan ska i alla fall gå ut och äta lunch. Mysigt!=)
Sen blir det nog att fara på cirkelträningen som är ikväll.
Är det någon annan som har lite att göra får ni gärna komma och hälsa på oss!!=)

Vuxen-barn

Idag har jag och Johan varit på vuxen-barn med Isabelle. Ännu är hon ju lite för liten för att få ut något av det men det är ju trevligt att träffa andra mammor, nåt annat kan jag ju inte påstå. Jag längtar dock (eller ser fram emot är kanske rätt ord?) tills Isabelle blir lite större så man kan leka med henne, på "riktigt"... Men hon fick åka lite rutschkana med pappa iaf. Sen lekte Johan med barbie. Okej, han hjälpte en tjej att laga Ken som hade tappat överdelen.

Sen har jag och Lotta varit på Pump på korpen. Det var skitroligt! Ett träningspass som passade mig helt perfekt!
Efter träningspasset blev det filmkväll hos Sofie och Nisse. Michelle och Jompa var också med. Vi såg "bangkok dangerous". Den var riktigt bra och det måste ju erkännas att det blev en eller möjligtvis två (???) karameller till den. Kunde inte hålla fingrarna i styr! Men jag skyller på Johan som absolut skulle iväg och handla godis!

Första snön!

Helgen har jag och Isabelle spenderat tillsammans med Turid och Lotta i kåbdalis. Johan har varit på hemvärnsövning. Vi har bara tagit det lugnt, myst, spelat kort och ätit gott! Det behövs att komma bort ibland och slappna av. När jag vaknade på söndagmorgonen för att kolla vädret innan jag och Isabelle skulle köra dom 9 milen till älvsbyn för att fara på babysim höll jag på att få en riktig chock!!
Detta var vad mina ögon såg...

Så det var bara att åka iväg lite tidigare än tänkt då det var sommardäck på bilen. Men det gick då bra... Det var inte så långt jag behövde köra i snö.

När jag kom hem igår på kvällen möttes jag av en trevlig överaskning... =)
Denna hängde på dörren!

Från Kjell och Nettan, tack så mycket!! Jag älskar ju presenter (vem gör inte det?!) och är det till lillan blir man ju bara ännu gladare!!

Igår var jag på bodytoning på korpen, det var kul att testa nåt nytt.
Idag tog jag mig dock vatten över huvudet och gick på step-up. Kan bara tänka mig hur löjlig jag såg ut på min bräda när jag försökte få mina steg i rätt ordning och det blev allt annat än en sammanhängande "dans"... Men jag ska inte ge upp! Bara för att det inte gick så bra idag. Jag menar... vem fan är bra på det första gången!? Finns det någon så är jag grymt avundsjuk kan jag tillägga!

Nu ska vi se en film var tanken så adjöss.

Lite recept

Mitt nya hälsosamma liv startade för några veckor sen. Jag har börjat träna på gymet en dag i veckan och på korpen en dag i veckan. Utöver det kämpar jag och Lotta på med våra morgonpromenader. Jag har lyckats gå ner alla mina gravidkilon + 1 till! Så jag är så sjukt nöjd med mig själv måste jag säga! Jag har börjat äta hälsosam mat som faktiskt är lättlagad och hitills har allt varit väldigt gott!=)  Jag tänkte dela med mig lite till er, så prova dessa recept, ni kommer inte att bli besvikna!
Imorse bestod min frukost av:
1 kokt ägg, 1 glas färskpressad juice. Ett mjukt rågbröd med kaviar, keso och klippt dill på (vet det låter sjukt äckligt men det är gott!) + kaffe

Min vanliga frukost brukar dock bestå av youghurt. Så här serverar jag den:

Häll naturell lättyoughurt i en tallrik, fileá ½ grapefrukt och blanda fruktköttet med yoghurten. Sen strör jag över en hemmagjord blandning som jag har havregryn, hackade valnötter, hackade pumpakärnor, och hackad sötmandel i. Över det ringlar man flytande honung = mums! Till det äter jag ett rågbröd med philladelphia ost och paprika på.

Igår gjorde jag en fisk & böngryta. Jag var mycket positivt överaskad. Ni får receptet på den med:
½ hackad gul lök
1 msk olivolja
1 förp krossade tomater
1 msk fiskfond
2 tsk chilipulver
1 tsk smulad oregano
1 liten förp. kidneybönor
400g vit fisk
Salt, peppar

Fräs löken i oljan i en vid gryta. Tillsätt tomaterna, fond & kryddor och låt puttra några minuter. Skölj bönorna och blanda ner tillsammans med fisken som får sjuda tills den är vit rakt igenom. Servera med ris och en klick matyoughurt till.

Idag gjorde jag och Johan en äggkaka till lunch. Den var superenkel att göra!
150g tärnad potatis
1 msk olivolja
1 burk kantareller
1 liten förp. kidneybönor
½ påse ruccolasallad, ca 35 g
salt, peppar
3 ägg
1dl lättmjölk
Servera med skivad tomat

Sätt ugnen på 225. Fräs potatisen i oljan 5-10 min i en stekpanna som tål ugnsvärme. Lägg ner den avrunna svampen och fräs ytterligare 5 min. Skölj bönorna och blanda ner dom och rucolan. Krydda. Vispa ihop äggen med mjölken och häll blandningen i pannan. Sätt i ugnen och grädda ca 10 min tills äggblandningen har stelnat.



Ojdå...



Åh, jag tyckte så synd om henne, huuuvva! Tänk att bli så glad och sen inse att man hört helt fel?

RSS 2.0