frillan

Jag tog min svintofrilla tillbaka till frisören och förklarade att lockarna var på villovägar. Hon misstänkte för stora spolar och på torsdag har jag en ny tid med små spolar. Johan skrattar åt mig. Han säger att jag kommer se ut som bröderna fluff, och tyckte jag skulle låna nisses peruk istället. Jag förklarade att jag kommer bli skitsnygg, för det hoppas jag på. Men inombords känner jag mig lite nervös. Vem vill se ut så här lixom??;)

huskonto

Idag har vi varit på banken för att öppna ett gemensamt huskonto. Vi var en riktig pain in the ass för hon som hade hand om oss. Vi vill att alla våra inkomster ska gå in på huskontot. Därifrån ska alla räkningar, lån, mat och bensin betalas. Så skulle vi ha varsitt bankort kopplat till det. Sen öppna varsitt konto med kort till där våra fickpengar sätts in varje månad för övriga inköp. Hon började ge förslag på enklare lösningar men vi är krånliga människor så vi fick våran vilja igenom. Tog nästan två timmar att fixa så alla överföringar dras från rätt konto och jag har kramp i handen efter alla papper vi fick fylla i, men nu var det fixat och man känner sig nästan lite vuxen och ansvarsfull. Detta ska förhoppningsvis leda till att vi kan spara mer pengar:)

Å nej...

Jag är inte alls glad. Mina lockar är borta? What??? Mitt hår ser bara risigt ut! Och detta betalar man tusen spänn för!
Först tänkte jag att det bara var för att jag inte tvättat det och sovit lustigt, men efter en dusch och uppfräschning av mig själv önskar jag att jag kunde göra det ogjort. Hellre raggardusch än den här frillan!

Stora Ronja

Ronja fyller 4 månader idag! Grattis mitt hjärta;)
Har varit på BVC med båda flickorna idag. Det var meningen att Bella skulle få spruta, men vaccinet var slut och dom skulle inte få nåt förens slutet på nästa månad. Men det gör inte mig något. Johan har aldrig kunnat ta barnen när det varit dags för sprutor så jag hoppas han är ledig då. Då är det hans tur.
Ronja växer så det knakar. Nu väger hon 6320g och är 63cm lång.

Första dagen ensam på dagis

Idag fick jag lämna Bella på dagis för första gången och åka hem. Det kändes väldigt konstigt att inte ha henne hemma. Det hade då gått jättebra. När jag skulle gå och sa hejdå till henne kom hon och tog min hand och ville att jag skulle följa henne in i lekrummet, men när dagisfröken kom till henne med leksaker glömde hon ganska snabbt bort mig. Hon är så himla skön min trollunge!:)
När hon var där hann jag städa huset. Skönt att hinna göra sånt. Det hamnar som inte högst upp på prioriteringslistan längre om man säger så.

Nu har jag middagen i ugnen. Torsk med creme fraishetäcke och potatis står på dagens meny. Har inte hunnit äta än, för både jag och Johan har varit och gymat i omgångar. Det gick sjukt bra för mig idag! Körde biceps, och det bränner än i mina armar. Så ska det kännas!;)


Curls

I did it! Idag har jag varit och permanentat håret.
Ursäkta bilden, men jag såg ut som en drogad apa så fort jag tittade upp.

Bilder

Ikväll har jag suttit vid datorn hur länge som helst och gått igenom en massa bilder. Vad många vi har!! Men vi har blivit dåliga på att ta kort på sistone, man har inte riktigt samma tid. Tyvärr finns det inte så många på Ronja:( Måste verkligen skärpa oss!! Ni som har bilder på Ronja maila dom till mig OMG, jag håller på med ett litet projekt:)
Ni får se det när det är klart.

Nu ska jag skynda mig till sängs, för klockan den sprang iväg....

Sockerdetox - Dag 10

Sista dagen. Nu ska jag gå och lägga mig så det blir morgon fort. Då ska jag äta en efterlängtad kaviarmacka med ägg på. Och jag ska njuta av den lääänge.
Idag har det inte riktigt gått bra. Körde på tills det kändes som att jag skulle svimma på gymet? Har inte riktigt varit med om det förut. Stod i duschen länge och filosoferade. Då kom jag ju på att jag inte hade ätit nån middag. Hur fan kan man glömma bort att äta middag?! Alltså glömma! Så efter 9 timmar utan mat och stenhårt pass kanske det inte är så konstigt att man får en svimkänsla........?

Men jag slog PB iaf;)

Lite kyckling och sallad igen då så här lagomt sent på kvällen.
Kommer inte äta kyckling på länge kan jag tala om.

Godnatt

Sockerdetox - Dag 9

Idag har jag utsatts för frestelser, det vill jag lova. Först hade Sofie och Nisse en massa fika, för dom fick finfrämmande från stan. Sen gick jag och Bella för att fira Emilie som fyller år idag. Vi köpte henne en jätte söt spargris med blommor på, så hon kan börja spara:)
Där bjöds det ju naturligtvis också på fika, och en helt ljuvlig godisskål stod dessutom på bordet. Alla regnbågens läckra färger fanns där i. Och jag såg nog ut som en sankt bernardshund där jag stod och dregglade. Fyyyy, man ska inte gå på kalas. Och vi som ska på ett till imorgon.
Men jag har tuggat på min kyckling, och broccoli. Försöker intala mig att det smakar som en center, men icket. Nu börjar suget komma tillbaka, men jag antar att det är för att jag vet att grejen snart är över.

Vi var tillbaka på gymet idag. Jag är nöjd över dagens prestationer. Känner mig mör i kroppen. Försöker träna på dips. Det är ju hemskt att man inte klarar en endaste en! Jag lixom tappar mig själv på vägen ner. Duns! Så sitter man på ändan. Är jag för tung, eller är jag för svag;)?

Sockerdetox - Dag 8 - igen...

Idag har jag varit på gymet och tränat. Tyckte det gick riktigt bra idag. Och ändå är jag inte i närheten av Sofies resultat. Det känns bara löjligt att jämföra. S.U.C.K
Men men. Jag har en månad på mig att bygga upp mig. Räkna inte bort mig;) höhö
Iaf, så efter träningen tog jag en proteinshake. Det var socker i den. Lots of sugar. Vad säger man? Failure. Nej, jag tycker inte att jag har misslyckats ändå. Till min stora fasa upptäckte Johan att jag inte är färdig imorgon, utan på söndag. Jag åt ju kräm till frukost torsdan jag började.
Annars har jag skött mig exemplariskt med mat och mellanmål idag. Men kan tala om att jag började må illa av den där shaken. På riktigt. Blev helt snurrig. Då fattar man vad det gör med kroppen.

Sockerdetox - Dag 8

Idag har jag tuggat i mig knäckebröd med smör och ägg till frukost. Dill på. Det var gotta.
Köttfärsbiffar och broccoli blev det till lunch, och stekt kyckling med massa kryddor och broccoli till middag. Konstigt att jag inte tröttnar på broccoli?
Jag känner mig lite som en ny människa faktiskt. Mycket piggare. Det är en annan Zara som stiger upp på mornarna. Om man nu bortser från just den här morgonen...

Alla borde testa rensa sina kropp nån gång.

Okul morgon

Den här dagen började väl inte direkt perfekt. Jag har fått en hel del psykiska febertoppar kan jag tala om. Det började inatt när mamman var totalt slutkörd och längtade efter John Blund. Det gjorde inte bebis nr 2. Hon var jätteglad. Och jättevaken. Och jättepratig. Och jättesprattlig. Försökte söva bebis, men helt lönlöst. - temp ca 45 grader (totalt död med andra ord, men bebis var ju så charmig).

Sen har ju jag den lyckan att ha två bebisar som sover till 8-9 på mornarna. Inte i morse. Av alla mornar. Bebis nr 1 vaknade före fan själv. Långt före väckarklockan till och med, som jag tycker är ställd tidigt nog. Temp - ungefär 70 grader. Jag ville soooooova. Sova, sova. SOVA! Aja, bara pallra sig upp.

Eftersom vi var uppe så tidigt kunde vi dock ta morgonen med ro. Det är ju faktiskt det skönaste som finns. Är det någon som hatar att stressa på morgonen så är det jag. När klockan blev 9 började  jag klä ungarna för jag tänkte att jag för en gångs skull skulle vara i tid. Tiden att passa var 9.30. Jag har till och med kommit ihåg att koppla bilen som jag annars alltid glömmer. Men så fick jag en lustig känsla i maggropen, och springer ner för att kolla efter bilnyckeln. Inte fan hänger den på sin plats! Ringer mannen. Han har nyckeln på sig. temp - 150 grader kan jag tala om!! Nu blev det ju stressigt som satan! Ska på andra sidan byn, lämna en unge där, och gå med en annan dit.
Jag var svettig när jag kom innanför dörrarna. Det lixom droppade överallt, not fresh! Men bara 15 minuter sen. Det var fan bra gjort. Kanske skulle börja tävla i barnvagnssprint??

Imorgon ska nycklar kopieras. Det är ju bara för dumt att ha en endaste. Särskilt när min make jämt försvinner med allas bilnycklar.

Sockerdetox - Dag 7

Det här går ju superbra!! Johan har surrat en massa om chips och baguetter med vitlökssmör och aioli, för att reta mig idag. Visst tänker man på det någon sekund när han står där och tjatar om det, men sen försvinner det lika fort igen.
Jag är förvånad! Detta hade jag aldrig trott. Jag tänker inte dygnet runt på godis och choklad. Vilken känsla!:)
Nu tänker jag mest på mjukt bröd till frukosten, om jag ska vara ärlig...

Vilken miss dock! Johan var ju inte alls ledig idag. Och som om inte det var nog så började han tidigare också. Så inte blev det någon tripp till affären. Får ta den imorgon istället. Här har ätits köttfärsbiffar i stora lass idag... hehe:) Och både Jonas och Bella gillade dom. Det var väl inte illa. Bella ville till och med ha mer:) Och Jonas ville ha några med sig hem. Så klart han fick det.

Sockerdetox - Dag 6

Ja, det där med mellanmål gick ju käpprätt åt h-vete.
Ikväll har jag stått och gjort biffar. Massor med biffar. För att förhindra att det inte finns nåt hemma som går fort att värma. Det är det som har varit mitt problem. Jag har inte hittat nåt i stressen som går fort att värma, och då har det blivit en filtallrik istället. Och inte är det någon räddning med mycket näringsämnen i.
Men jag blev bjuden på lunch hos Sofie och Nisse. En lövbit med broccoli och tzatsiki på kessela. Mums!:)

Imorgon är darling ledig och då kanske det blir lite struktur på hela vardagen. Jag kanske tar mig en tur till ICA för att se om jag hittar lite sockerfria födoämnen att fylla kylen med.

Bara fyra dagar kvar, känns gött kan jag tala om!

Det första jag ska äta är bröööööööd! Oh, yeaah. Med ägg och kaviar på!


Så var min graviditet

Här kommer lite svar angående graviditeten med Ronja. För den som vill jämföra med Bella, klicka här.


När fick du reda på att du var gravid?
3/2 - 2010 visade stickan ett +

Var bebisen planerad?
Vi ville ha våra barn tätt, och sa att det händer när det händer. Så jag började aldrig om med p-piller. Vi hade precis börjat prata om att börja med dom för att vi inte ville ha ett barn som föds i december. Men då hade hon redan börjat växa i min mage utan att vi visste det;) Så vi försökte inte, men ville ha en till tätt.

Vad heter ditt barn?
Ronja Johansdotter Norén

När var du beräknad att föda?
5 oktober 2010

Föddes barnet på utsatt datum, om inte när?
Nej, hon kom den 26:e september

Hur stor var barnet vid födseln?
3215g, 48 cm lång

Hur lång tid tog förlossningen?
Det gick fort. Från första känningen tog det 6 timmar. Helt sjukt, för det började samma tid på morgonen som med Bella, tog lika lång tid, och hon föddes 3 minuter tidigare är sin syster. Fränt va!:)

Hur började din förlossning?
Den började med att jag fick ont i magen. Ungefär som när man har vräkt i sig alldeles för mycket sötsaker, som jag hade gjort kvällen innan. Gick på toaletten för jag trodde jag behövde få ut eländet. Ganska snabbt insåg jag att det var nog värkar som var på gång (dom var inte så kraftiga), och väckte Johan. Vi åkte på en gång eftersom vi viste med erfarenhet att det går fort. I bilen kom kraftiga värkar med 2-3 minuters mellanrum.

Födde du vaginalt eller med kejsarsnitt?
Vaginalt.

Hur mycket var du öppen när du kom in?
4 cm

Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen?
30 min

Blev det komplikationer?
Nej

Var du rädd för något?
Ja, jag var stensäker på att dom skulle få sprätta upp mig. Jag tog i och tog i. För kung och fosterland. Men hon satt evigt fast. Ont som fan gjorde det också. Det var inget trevligt minne. Jag fick faktiskt panik...

Skrek du?
Ja

Hur många var inne i förlossningsrummet?
Jag, Johan och tre sköterskor eller vad man då kallar det.

Hade du någon nära med dig?
Johan

Tog du någon smärtlindring?
Lustgas. Min allra bästa vän...

Är du tillsammans med barnets pappa?
Ja

Tog ni reda på könet?
Nej

Om nej, vad trodde ni att barnet var för kön?
Jag trodde att det var en flicka, Johan var stensäker på att det var en pojke.

Hur lång tid tog det för er att bli gravida?
5 månader efter att Isabelle föddes...

Hade ni bestämt vad barnet skulle heta?
Harry om det blev en pojke. Elsa ville jag hon skulle heta om det blev en tjej. Men hon såg inte nån stanns ut som en Elsa med sitt svarta hår. Hon hade till och med mörkt hår på öronen och på axlarna.

Hade du en svår graviditet:
Oooo ja! Jag hade foglossningar tidigt. Ont, och i slutet var det väldigt tungt. Jag fick aldrig sova, och hade världens halsbränna. Sen ville Ronja komma ut i 28:e veckan, men det lyckades vi stanna av. Som tur var:)

Mådde du illa?
Jag hade halsbränna så fort jag intog liggande läge. Det var så kraftigt att jag kräktes av den flera gånger. Och i slutet fick jag inte sova på grund av halsbrännan, som vägrade gå över trots tabletter mot det.

Kan du tänka dig att skaffa fler barn?
Absolut, men nu väntar vi ett tag till nästa.

Har du fått några bristningar?
Inte en enda

Var du nervös inför förlossningen?
Inte det minsta.

Hade du några cravings?
Var hela tiden sugen på salt...

Vad gillade du för mat?
Ansjovissill. Det åt jag många gånger...

Hur reagerade du/ni när du plussade?
Vi blev superglada, och lite överumplade att det gick så fort.

När kände du första sparkarna?
I vecka 16

Bästa graviditetsminne?
Ultraljudet. Alla rörelser och sparkar. Den fina magen.

Hur långt gången var du när du förstod att du var gravid?
Jag kände det på mig på en gång!

Hur mycket gick du upp i vikt?
15kg

Hur länge ammade du?
1 månad, sen gick det inte mer. 

Hur blev ditt hår?
Vet inte om jag märkte någon skillnad?

Vem är barnet mest lik?
Sin storasyster

Vad är det bästa med att ha barn?
Dom är det bästa som har hänt mig! Man är aldrig sysslolös ;P 

Vad är det sämsta med att ha barn?
När dom är sjuka och man inte kan ta bort det onda.
Alla sömnlösa nätter emellanåt, det är ingen hit!
Tiden! Den räcker lixom inte till... ens egentid är näst intill obefintlig med två så här små.

Är ditt barn döpt?
Yes

Hur gammal är barnet nu?
Snart 4 månader

Men glad man blir

Kom hem, tog in posten. Öppnade ett kuvert och fann till min förvåning detta

Man känner sig jävla snorrik när man får pengar i handen!


Sockerdetox - Dag 5

Igår var det dag 5 och jag skäms över den! Jag tänkte inte en enda gång på nåt med socker i. Faktum är att jag inte hann tänka alls.
Bella vaknade och var på det sämsta tänkbara humör, så jag hade fullt upp med att hålla henne i schack innan vi skulle gå på dagis. Frukost hann ej intas av mig.
När vi kom hem var jag vrålhungrig. Det var mina flickor också. Bara sätta sig själv i andrahand och ge bella lunch samtidigt som man skulle ge Ronja flaskan. Sen var det hög tid för bellas middagslur, och efter det sprang jag till kylen och greppa det första jag såg. Kasta i mig en tallrik fil med krossat knäckebröd över. Sen var det fart och fläng tills Bella skulle äta middag. Då kasta jag i mig ännu en filtallrik. Sen var det lek och don för fulla muggar och när barnen sov, ut och skotta! För väderguden är inte på min sida och beställde snö så vi kan öppna en kanisbacke här snart. När jag kom in var jag DÖD. Jag kastade i mig lite nötter och sen var det godnatt.
Summering: Ej okej om man vill känna sig som en människa.

Första dagen på dagis

Idag har Bella varit med mamma på dagis. En timme bara första gången.
Det gick jättebra. Först kollade hon så att jag alltid var nära henne, men ganska snabbt släppte det när hon såg alla roliga leksaker:)
Hon hittade ett kök och började servera te till höger och vänster.
Sen hittade hon bilarna, och då ville gärna killarna sno dom av henne. Men se, det kunde dom glömma! Hon knuffade bort dom och skrek, så mamma fick skämmas litegrann. Men ingen skadade sig. Och strax efteråt ville hon hålla dom i handen. Det vänder fort i den här åldern:)
När vi skulle gå hem ville hon minsann inte följa med. Nåja, det är ju bra iaf:)
Imorgon ska vi gå dit en timme igen.

En natt i vaggan

Inatt har Ronja sovit i vaggan. Det är andra gången i hela hennes liv. Nu låter det som att hon har levat i 100 år, men det har hon ju inte;) Hon sover alltid mellan mamma och pappa, och det är så mysigt att ha henne snarkandes där. Sängen kändes så stor inatt, och imorse letade jag hennes hand, i vanlig ordning. Men hon ligger ju inte långt bort, en armslängd bara. Vi tänker att det kan nog vara dags att börja träna henne att sova själv. Inatt gick det bra. Hon vaknade inte en enda gång, och sov till strax efter åtta.

Sockerdetox - dag 4

Idag var det fjärde dagen på detoxen, och det känns mycket bättre. Imorse var jag irriterad över att inte kunna sätta några flingor i filet, men annars har jag inte tänkt så mycket på det. Så här såg dagens intag ut.
Frukost: en skål med hälften kesella, hälften afil och en smulad finn crisp.
Lunch: omelett gjord på 2 ägg, vatten, fetaost, soltorkade tomater, purjolök, kryddor.
Middag: currystekt kyckling med tsatsiki gjord på kesella, gurka, vitlök och salt. Till det 1 ägg, ruccolasallad och körsbärstomat.
Kvällströst: en (stor) näve nötter...
Imorgon ska jag försöka komma ihåg mellanmålen. Är sämst på att äta mellanmål.

Platt eller lockigt?

Jag hatar mitt hår. Det bara ligger där som en platt död fisk och ser skitigt ut! Mitt största problem är att det jämt ser skitigt ut, fast det är nytvättat. Jag försöker tuppera det för att få volym, men håret strejkar och vill tillbaka till sin vanliga raka form. Att använda volume mastern funkar, men den har jag verkligen inte tid eller ork med. Det blir till fest man tar fram den. Funderar på att permanenta mig. Har en känsla av att lockar kommer trolla bort mina problem, och en fantasi om att man kan stiga upp på morgonen och inte behöva göra nåt med det. Förmodligen är det inte så. Men jag kommer ihåg när jag var yngre. Då behövde man bara krama håret efter tvätt så var det helt perfekt! Men då hade jag ganska små lockar. Vill testa göra stora. Platt eller lockigt, det är frågan.

Sockerdetox

Jag och Johan kör en sockerdetox nu. Efter 12 timmar sa Johan att han inte vill umgås med mig förens det är klart. Jag var visst redan ett monster?
Igår hade jag en huvudvärk från helvetet, men idag känns det bättre. 10 dagar ska vi köra. Johan började i tisdags. Jag med, men avbröt när tanden drogs för jag fick inte i mig nåt annat än kräm. Svagt, kanske en del tycker. Det finns ju fil. Men jag ska inte vara sämre. Min start blev i torsdags. Det är AP-jobbigt. Inget socker är det som gäller. Inga sötningsmedel eller fruktsocker heller. Det är socker i ALLT. Jag får typ tugga på en köttbit med sallad till. Tråkigt säger jag. Och jag har till min fasa upptäckt att kött inte är särskilt gott. Inte om jag inte får dränka det i min älskade aioli. Men idag blev det serverat köttfärsbiffar med soltorkade tomater och fetaost, och det kommer jag äta fler gånger under resterande dagar. Detta är inget jag gör för att gå ner i vikt, utan för att bli av med mitt sockerberoende.

Jag kan tala om för er att jag gör inte annat än drömmer om en godisskål, ett glas daim-oboy, eller framförallt aioli. Jag fullkomligt älskar aioli. Jag har det till allt! Det är det godaste som finns.

Idag åt jag isbergssallad. Och jag lovar och svär att den smakade sött i min mun (????).

Någon som har nåt bra sockerfritt matrecept? Utan pasta eller mjöl förstås. För min fantasi är slut.

Förstoppning

Kan tala om för er att jag tycker väldigt synd om Ronja nu! I två dagar har hon tagit i så hon blir alldeles illröd i ansiktet för att skita. Men ingenting har kommit ut... Man ser att det lixom tränger ut, men det vill sig inte riktigt. Har masserat magen och suttit med henne över toastolen (det brukar funka). Har tryckt benen mot magen också, och retat med tops. Har även testat olja i ersättningen men icket. Så idag gav vi henne lite plommonpuré. Utan resultat ännu... What to do? Jag förstår inte hur hon kan bli förstoppad?? I tre månader har hon ätit samma ersättning. Samma mängd och antal gånger per dygn. Hur är det möjligt lixom? Nu var det tips jag var ute efter. Någon som har nåt bra?

styrketräning

Idag packade vi väskorna och åkte till vidsel för att spendera helgen med svärföräldrarna (grymt fult ord by the way. Låter nästan som nåt man är arg på). När klockan slog sju följde jag min karl på det lokala gymet, som i mina ögon mest såg ut som en skrubb med avdankad gymutrustning från 80-talet. Jag behövde hjälp att få visat för mig hur alla övningar går till inför tävlingen, så johan körde ett helkroppspass med mig som heter duga! Och inte var de nå fel på "verktygen" för jag kan tala om för er att jag känner det i hela kroppen. Jag kommer mest troligt inte kunna röra mig imorgon.

Vuxen-Barn

Idag kände jag att det var dags att träffa lite människor. De sista dagarna har jag bara lallat på här hemma, och jag kände mig lite trött på att se disken och tvätten som egentligen behöver tas itu med. Så jag klädde flickorna och så gick vi. Skönt med lite miljöbyte:) Bella var väldigt blyg till att börja med, men efter en stund lekte hon på som hon brukar:) Ronja var vaken nästan hela tiden under dom två timmar vi var där. Men hon var bara nöjd:) Nu sover dom båda två.

Jag har fortfarande vansinnigt ont i käften:( Och ibland börjar det blöda igen. Men han sa att det kunde göra det i två dagar... Två dagar. Gå fort, snälla. Jag vill tugga igen!

Det här åt jag idag.

Dag 01 - Presentera mig själv
Dag 02 - Min första kärlek
Dag 03 - Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 - Mina ambitioner
Dag 30 - Ett sista ögonblick

Tre skålar med kräm och mjölk har jag fått i mig idag. Och nåt mer blir det troligtvis inte. Jag har för ont i munnen för att äta. Eller överhuvudtaget tänka på mat...


Smaken av blod

Inatt har jag sovit två timmar. Ungefär 4 timmar för lite för att jag ska vara dräglig att vara med. Ungefär 6 timmar för lite för att jag ska fungera som person.
Det fanns två orsaker till att min sömn blev störd.

1. Min karls telefon!!! Snälla ni, om ni läser min blogg. Sluta skriva på hans facebook under nattetid. Han är en sån som går runt med FB i tfn, och den piper så fort en annan människa precis har vänt en hamburgare, eller lagt upp en bild på nån spännande muskel som inte fanns innan gympasset. Så irriterande att jag börjar höra crazy frog i mitt huvud, och då kan man absolut inte somna!

Den andra och största orsaken till min sömnbrist handlar om tandläkarskräck. Jag blir alltid orolig innan jag ska gå till tandläkaren. Egentligen vet jag inte varför, för jag har väldigt fina tänder och ännu har inte något jättetraumatiskt hänt. Tills idag. Jag visste, visste, visste!! Att tandläkare är onda. Jag hade tid kl 7 för att dra ut min visdomstand som inte gör annat än att jävlas med mig. Hela natten har jag oroat mig för smärtor och blod. Och extremt spruträdd är jag! Inte för att jag för en sekund övervägde att inte ta den. Men jag hade gärna sett att man fick alterntivet narkos som bedövning.

Jag kommer dit. Det känns inte alls bra. Men tandsköterskan lyckas lugna mig litegrann med att jag ska få bedövning och det kommer inte kännas någonting. Hon ljög!!! Sprutan gjorde ju jätteont! Jag började till och med gråta! Sen började det kännas som att jag var med i värsta skräckfilmen. Dom täckte över hela mig med en pappersduk som bara hade ett hål för munnen. Så fick jag en skymt av sköterskan och hon såg nog paniken i mina ögon genom hålet (som egentligen var avsett för munnen) för hon sa om och om igen, att allt bara skulle vara så hygieniskt som möjligt. Jag blev hög av ångorna från spriten dom använde till att rengöra allt. Det är jag visserigen glad för...
Det tog en hel evighet att göra allt i rummet sterilt. Men efter en lång väntan var det hela i gång. Tandläkaren satte sina verktyg i min mun och tre gånger fick jag skrika efter mer bedövning.
Nej, nu tänker jag inte skriva mer om detta. Traumatiskt.
Bara att det aldrig slutar blöda. Jag håller på att kräkas av blodsmaken, usssh!!
Nu ska jag lägga mig ner och vila. Min make tog barnen och flydde fältet. Jag ville följa, men han påstod att dom flydde från mig. Typiskt. 



Mina föräldrar

Dag 01 - Presentera mig själv
Dag 02 - Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 - Mina ambitioner
Dag 30 - Ett sista ögonblick

Min pappa heter Lasse, och är 50 år.

Jag får ofta höra av mina vänner att min pappa är en rolig karl. Han får dom flesta att dra på smilbanden, och man är alltid glad i hans närhet!:) Det är lustigt hur det kan förändras från det man är liten tills man är stor.

Pappa berättade för mig om ett minne han har från min barndom. Då han såg mig i fönstret gåendes bredvid en kille. Helt plötsligt fick jag väldigt bråttom och började springa före. Och in kom jag med en väldig fart och sa "nu får du inte skämta eller försöka göra dig rolig som du alltid gör. Eller faktiskt inte prata alls!" Ändrade jag det till... Haha;) Idag skäms jag inte det minsta lilla. Min pappa är jättefin, och på äldre dagar sitter jag hellre med honom och hans fru och bara surrar än mycket annat.
Det finns massor fint att säga om honom. Han har haft regler från att vi barn var små. Han hade alltid min fulla respekt. När jag var liten tyckte jag inte alls om alla regler och tider som han hade. Men när jag har blivit stor så kan jag se tillbaka och inse hur mycket jag fick, som många av mina vänner aldrig fick. Och mycket av hans uppfostran kommer att sitta kvar i min uppfostran till mina barn.
Vi fick ta ansvar om vi visade att vi var värda det. Man får inte göra som man vill och strunta i konsekvenserna.
Jag tycker att jag har blivit en fin människa, och det har jag min älskade far att tacka för.
Han är liten, men naggande god, min far;)

 

Det närmaste man kan komma till mor, är min svärmor, Turid. Hon har alla de egenskaper som jag anser tillhöra en god mor. Mot mig också, även om jag inte är hennes dotter. En gång sa hon till mig att jag är som det fjärde barnet som hon aldrig fick, men ville ha. Dom orden kommer jag aldrig, aldrig glömma. Dom värmer i mitt hjärta än.


Tack darling

Denna dag har varit helt fantastisk på flera vis!
Först vaknade jag till två flickor som var på strålande humör hela morgonen.
Sen var jag och hämtade min underbara vän på flygplatsen, som har varit ifrån mig alldeles alldeles för länge.

Sen hann jag inte vara hemma så länge så kom Johan hem från jobbet. Och han hade med sig Sofie. Så sa han: gå och sminka dig och ta på dig nåt fint. Vi ska till Luleå. Sagt och gjort:) Och när vi kom dit fick jag mig en snabb shoppingrunda, och fyndade mig ett par jeans och ett linne. Johan följde tålmodigt med fast han hatar att gå i affärer:) Efter det begav vi oss till bishop´s för att äta middag. Där satt vi ganska länge för att sedan avrunda kvällen med en bio.

Jag älskar suprices!;)

Och vet ni. På kioskpiraten i luleå säljer dom ballerina bland lösviktsgodiset. Helt galet;) Men det gillar vi! Jag älskar ballerina!

Citat av Dr Phil

"Skillnaden mellan vinnare och förlorare... är att vinnare gör det förlorare inte vill göra.
Vinnare gör vad som krävs för att förändras. Därifrån kommer ens styrka."

Fint, och riktigt sagt av Dr Phil.


Min första kärlek.

Dag 01 - Presentera mig själv
Dag 02 - Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 - Mina ambitioner
Dag 30 - Ett sista ögonblick

Min första kärlek kommer jag ihåg som vore det igår. David heter han.
På den tiden hade han rött hår, han var lång, hade hål i örat. En ring med ett kors i hade han hängandes där. Och han var extremt cool! Han tillhörde korsträskarna som i 6:an skulle gå med oss på park. Jag såg han i korridorerna. Jag förföljde honom med blickarna på rasterna. Skrev hemliga lappar. Så kom en kväll när jag och mina tjejpolare "flickorna i jeans" (som vi en period kallade oss) skulle gå på "stuffa". En tillställning för mellanstadie-elever med dansmusik, där man får lära sig att bugga och dansa foxtrot. Då och då hade dom faktiskt till och med ett band där! Störthäftigt! Iaf... han var där. Jag var där. Jag hade på mig en prickig mimmiklänning som var det snyggaste jag någonsin ägt (geek-varning!). När det var tjejjernas tur att bjuda upp killarna så sprang jag till honom allt vad benen bar mig... Jag fick min dans... Och när jag kom hem gjorde jag en teckning av mig och honom, och hans eldiga hår:)

Vi blev faktiskt ett par senare. Även om det inte var den kvällen. 

Är inte kärleken rolig när man är liten? Den är så oskyldig;)

I brist på annat

Dag 01 - Presentera mig själv
Dag 02 - Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 - Mina ambitioner
Dag 30 - Ett sista ögonblick


I brist på något intressant att skriva om tjuvade jag den här listan, som alla andra redan har gjort...
Nu får ni lära känna mig!:)

Zara heter jag. Norén, men är född Eriksson. Jag gifte mig för 2 år sedan och min andra hälft heter Johan. Vi bor i ett hus på Älvgatan i Älvsbyn, och har tillsammans två barn. Isabelle 1,5 år och Ronja 3 månader.
Jag är föräldraledig, eller som jag själv hellre kallar det, hemmafru:)
Fast så glamoröst som jag vill få det att låta är det sannerligen inte. Man somnar oftast helt slutkörd, och inte uppvilad av en massa spa-behandlingar:)
Jag jobbar på en restaurang (eller ja, inte nu då) som heter Fluxen och där har jag varit i åtta år.  "Ekonomibiträde" är min benämning, låter fint men egentligen tar jag bara betalt, serverar mat och diskar typ. Men om man vill låta som en viktig-petter säger man att man jobbar som ekonomibiträde och då säger folk oftast "woooow - hur länge fick du läsa till det?, eller den här: "på bank då?" höhö:P
När jag inte är hemma och tar hand om barnen så tränar jag på gym, och korpens pass rockar fett. Där blir man svettig!
Jag har en vision om att vinna en styrketävling om alldeles för kort tid. Men den är inte realistisk. Ni får mest troligt aldrig höra hur det gick...:)
Annars spenderar jag gärna tiden med mina vänner. Dom är inte många, men är mig väldigt kära. Och jag väljer det själv. Hellre så än att omges av folk man inte litar på eller har tid med.
Jag älskar att läsa böcker med en fet godispåse till. Lyssna på musik, städa, baka och ta hand om min familj (då mår jag som allra bäst). Mitt liv kan låta väldigt tråkigt, men jag skulle inte byta det för nåt i världen! Jag är lycklig. Det räcker för mig:)


Grattis farmor

Idag fyllde farmor 77 år och vi styrde kosan mot Arvidsjaur för att fira henne.

Vi surrade, tittade på gamla kort, fikade och åt middag. Sen var det dags att bege sig hemåt.

(bilder nedan snodda av sofie)


En supermysig dag!

Vilken dag!

Idag har Bella gjort allt i sin makt för att testa mammas humör. Hon har gjort allt hon inte får, om och om igen. Hon har skrikit, grinat och varit gnällig hela hela dagen. Det lixom ringer i mitt huvud och jag känner mig helt slutkörd. Det är inte alltid så lätt att ta hand om en liten bäbis, samtidigt som den större sliter en i kläderna och inte vill nåt annat än att sitta hos mamma. Men ett bad fick henne sysselsatt en stund, och Ronja fick sitta med i babysittern och var också nöjd. Tills storasyster började plaska för vilt och hon också blev sjöblöt...:P
Bella var dock söt mitt i allt kaos. Helt plötsligt skulle hon ha sin välling klockan 18. Och inte en minut senare. Sen ville hon själv gå och lägga sig. Och sen började hon vinka hejdå innan jag sjungit klart... Jaha? Då går jag väl då...? Ska bli intressant att se hur den här natten blir....



Gott nytt år

Nu är det ett nytt år. 2011. Välkommet, men jag har inte riktigt hunnit med. Vart springer tiden?
Jag har inte tänkt skriva så många rader, för lilla Ronja ska ha mat och efter det ska vi lägga oss och sova. Mamman är mycket trött idag...
Hon växer så fort Ronja. Hon måste vara det snällaste barnet som finns. Inte är det ofta man hör henne gråta eller skrika. Hon pratar jättemycket. Hela tiden:) Det är ju bara joller, men det måste vara det mysigaste ljudet som finns! Och så skrattar hon massor. Bara man tittar på henne så börjar hon le:) Det är ganska roligt att jämföra.
Hon sover mycket mer än Bella. Och Bella gjorde inte så mycket ljud av sig som Ronja gör. Men Bella var däremot mycket starkare. Hon skulle hela tiden stå upp i famnen när hon var 3 månader. Ronja kan inte spänna benen typ... Och hon är inte så stark i nacken heller. När Bella var 4 månader kunde hon sitta i sin stol med oss när vi åt. Det tror jag inte kommer gå med Ronja. Men vi har inte bråttom någonstanns. Vi myser på i hennes takt och gläds åt hennes goda humör:)
Mina små charmtroll! Mamma älskar er;)

RSS 2.0