Honey home, och bak.

Idag kom Johan hem från Kiruna för gott. Eller för gott och gott... Han åker ju säkert upp på nåt stopp och jobbar extra, men han har slutat iaf och börjar om här hemma. Det ska faktiskt bli skönt, om jag ska vara ärlig!
Josef är på besök och vi har varit duktiga och bakat. Vi har gjort muffins med rivet apelsinskal och hackad choklad och knäck. Muffinsarna blev gudomligt goda!! Det var inte gjort för sista gången!=) Knäcken var skitjobbig att göra som vanligt! Den bara stelnade och ville hamna överallt förutom i formarna.... Vilket pillerjobb. Men det smakade knäck iaf!




Extrem trötthet.

Jag och sofie räknade igår ut att den senaste veckan har jag sovit i snitt 13 timmar per dygn... DET är sjukt. Jag visste att det var mycket eftersom att jag i princip inte har gjort annat än att sova. Men det lät verkligen extremt. Särskillt när man tänker att jag inte sover mycket under dagtid. Jag har ju varit vaken före 9 alla dagar. Idag har jag lyckats hålla mig vaken utan min powenap efter jobbet på typ 3-4 timmar, och hör och häpna, jag sitter fortfarande upp. hehe! Ser bodyguard på tv, men det är ju en av de där 1000 reklampauserna just nu. När jag var mindre var det en favorit, så jag blev glad när jag såg att den skulle gå. Och jag måste ju säga att jag fortfarande tycker om den! Oj, nu börjar det visst om igen...

Drömmar...

Ibland kan drömmar vara knepiga. Inatt drömde jag en så sjukt verklig dröm att jag nästan fortfarande undrar om den är sann! När jag vaknade och säkert 10 minuter efter det var jag säker på att det inte var en dröm utan något som hände på jobbet igår. Men då tänkte jag, att näe. Det var en dröm, inte har jag varit så störd! Eller...? Haha ;)
Jag drömde att jag hade en vagn full med lyxiga räksmörgåsar åsså skulle jag gå iväg och hämta en mjölkkanna och thé för jag hade glömt det, och när jag kom tillbaka till vagnen var det ett äldre par som hade tagit sig varsin smörgås och karl´n hade nästan ätit upp sin när jag såg honom. Kvinnan hade gått på toaletten och hade inte rört sin ännu. Jag gick dit och frågade varför dom hade tagit smörgåsarna och påpekade att det var en beställning och att det nu inte skulle räcka. Han bad om ursäkt lite generad och sa att dom hade trott att dom var gratis. Inombords var jag förstås väldigt arg och irriterrad, men jag log mot honom tog kvinnans smörgås och gick min väg. Men då blev det livat. Jag mötte kvinnan som inte alls ville bli av med "sin" smörgås och hennes karl backade upp henne och sa att om vi hade lämnat vagnen så där så var det vårat fel och nu hade hon till och med intagit sin laktos medicin så att hon skulle kunna äta den. Karl började slita i armen min för att komma åt mackan och till sist blev jag så arg att jag tröck upp den mot hans skjorta och gick min väg...
Då skrek dom att dom skulle säga till min chef vilken hemsk anställd jag var som hade förödmjukat dom, betalande kunder, som aldrig förr! Jag blev orolig, och tänkte att om jag hinner före med min version så kanske hon inte skulle bli så arg. Så jag berättade vad som hade hänt och hon stod på min sida. Det var ju skönt. Puuh... men ändå. Hur kunde jag göra så?! När jag vaknade hade jag ju fortfarande dåligt samvete. För att jag inte kunde behärska min irritation och kränkte en annan människa genom att "kasta" mat på hans kläder. Det var skönt när jag insåg att det bara hade varit en dröm. Tänk att allt kan vara så verkligt i dom ibland! Vad tror ni den här drömmen kan betyda då??

Skoter!

Vi ska köpa en skoter, åh, äntligen! Jag är överlycklig!=) Har velat ha en hur länge sen helst.
Jag vet inte ens vad det är för skoter, men jag är ändå glad. För min del får det vara vad som helst så länge man kan gasa och styra! Åh, jag älskar att åka på skoteräventyr! Och tänk, påsk då är jag ledig, det har jag minsann kollat upp!=) Då kan vi ju köra våran egen. Men bara därför så har väl all snö på rekorttid hunnit tina bort till dess. Just my luck. Nej, inga negativa tankar nu. Och jag som till och med var så duktig och tog skoterkortet förra året!=)
Så nu Sofie är det bara du tar skoterkortet och dina sparade slantar och köper dig en skoter du med så vi kan åka iväg! *brum brum* ;)

Kevin, we love you!!

Jag har hållt på Kevin sedan Idol´s start. Sen det första uppträdandet. Han har alltid varit snäppet bättre än de andra. Eller faktiskt så har han ägt hela tävlingen själv tror jag nog att jag vill säga. Visst finns det andra som gjort kanon uppträdanden. Anna, Alice, Robin osv. Men det har gått upp och ner. Ena veckan kan dom vara grym, för att nästa vecka tvärtom bli en katastrof. Den enda som varit på samma nivå hela vägen är nog Johan Palm, han har alltid varit lika dålig. Förstår inte vad folk har sett för talang i denna unga kille? Det enda han gör är att skrika, och dåligt dessutom...
Nåja, tillbaka till Kevin. Han har inte haft ett enda dåligt uppträdande. Inte ett. Man har som funderat på när det ska komma nåt som han inte lyckas leverera, men vecka efter vecka har han klarat sig galant. Och varje gång ser han ut som en riktig stjärna. Nä, han var en värdig vinnare det var han. Och då måste jag ju säga att Alice var en absolut värdig motståndare.
När man såg hans lycka efter han fått veta att han vann så fylldes mina ögon med tårar, faktiskt (Vet inte om det är för att jag är extra känslig nu och gråter till typ allt??). Men det var så roligt att se hans glädje!=)
Så grattis Kevin till vinsten!

Den godaste milkshake´n

Det kanske låter som det enda jag gör är att äta sötsaker. Den senaste tiden har jag nog gjort det om jag ska vara riktigt ärlig. Jag bakade förra veckan. Christmas cupcakes. Fick recept av Lotta, och jag var helt salig i dessa efter ett besök hos henne. Mina blev inte alls lika bra!! Mycket besviken... Dock så hände något magiskt efter detta bak. Mina smaklökar fick en upplevelse av njutning som jag inte fått på väldigt länge! Jag fick över massa frosting från baket. På morgonen efter var jag sugen på milkshake. Så jag tog min glass, mjölk och frostingen som var kvar och mixade, och det blev så fruktansvärt lyckat. Den absolut godaste milkshake jag någonsin druckit. Så nu tänker jag lägga ut ett recept på drycken som fått ett namn hemma hos oss. Ni måste prova den!

Zara´s shake:
200g vit choklad. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och låt svalna.
200g philadelfia ost. Rör osten krämigt tillsammans med den smälta chokladen. Låt stelna något i kyl eller frys.

(denna sats är ju egentligen till ett bullbak... jag tog det som blev över som kanske var 1/3 del av ovanstående sats. Ett tips är att göra vanliga muffins och smeta ut frostingen som blir kvar på toppen, det har jag gjort och det blev gott!)

Mixa önskad mängd glass, mjölk och frosting och njut av en underbar milkshake!

50 års kalas och bakis söndag.

Någon bild på mig i den nya klänningen som jag skrev skulle komma, kommer inte. Den var nämligen för liten när jag väl skulle ta på mig den! Mina bröst trycktes bokstavligen både utåt och uppåt och jag hade dom nånstans inte långt ifrån hakan! Hade jag tagit ett enda andetag så hade klänningen spruckit, jag lovar! Det var ingen vacker syn.Jag tycker inte att jag har blivit nå särskillt större sen jag blev gravid, men mina bröst har gått och blivit två bomber! Utan att på nåt sätt skämta eller överdriva. Sofie frågade en dag om jag kände nåt än... Då sa jag att nej, inte värst. Jag är trött... men mina bröst har växt som FAN! Och när jag kom till henne för några dagar sedan var det varmt så jag tog av mig min kofta varav hon brast ut "meeeeeeeen shit"! ja.. ni förstår. Detta har då gått ut över min nyinköpta partyblåsa som jag inte kunde ha igår, inte kommer kunna ha på jul, eller nyår. Det var lite synd.
Kalaset i sig var trevligt, med god thai mat. Det var kul med lite annorlunda mat. Vårrullar och kyckling med cashew nötter och ris med sweet chili. Mmm! Men jag blev ju fruktansvärt trött på kvällen och satt mest och gäspade. När ska denna trötthet ge med sig?
Det var då johans farbror som fyllde 50. Vi var ca 70 pers tror jag det sas. Lokalen var ganska liten så allt prat lät ganska mycket. Jag hörde ingenting när en kvinna mitt emot mig satt och försökte hålla en konversation med mig och Turid (som satt bredvid henne). Jag fick ge upp efter en halvtimmes höga skrikningar som bestod av ordet "vaaaaaaaaa"... haha! Ovanligt. Fick upp en bild i mitt huvud just nu. Alla som känner mig vet att "va" är det ordet jag använder mest. jag säger det hela tiden, trots att jag hör vad människor säger. Sjukt irriterande! Men jag försöker sluta. Omöjligt. Igår var det dock inga sådana va, utan jag hörde absolut ingenting. Så den mesta av tiden satt jag brevid min karl som disskuterade livligt med en annan karl. (båda hade alkohol i kroppen). Jag förstår inte vad det är med karlar och deras humor när dom blir fulla?! Sätt två fulla män bredvid varandra och deras skämt blir så sjukt dåliga att det är inte sant! Jaaa, kan skriva mycket mer om det. Men så kul var det inte att lyssna på, neee. Jag efterlyste dock härlig musik och fina toner på detta party. Som man kanske hade kunnat gunga med lite i. Det + ett lite piggare jag var som fattades.
Jag har också gått och fått världens humör svängningar... Det är inte alls kul! Ena sekunden kan jag vara superglad och nästa kan jag brista ut i tårar för ingenting. Jag är sjukt känslig. Den här veckan kan inte ha varit så rolig för min make...
Jag har som fått för mig att det där med humörsvängningar vid graviditet har varit väldigt uppförstorat. Och att det kanske har varit lätt att skylla allt på just hormonerna och så. Men nu sitter jag här och ska erkänna att så är inte fallet. Mitt humör är som en berg-och-dal-bana och jag kan inte göra nåt åt det. Jag gråter för minsta lilla, och blir arg och irriterad över små saker som är helt betydelselösa.
Idag har jag och Johan haft en "bakis söndag". Vi gick och köpte glass och grillad kyckling för jag var sugen på nåt salt. Sen åt vi till desperate housewifes som jag börjat om att se för tredje gången nu. Men det gör inget. Det är ju så bra!=) Har sett fyra avsnitt och nu ska vi väl försöka få i oss nå middag. Sen blir det bio. Vi ska se vi hade iaf tur med vädret - igen. Jag har längtat så länge!

Vi ska ha bäbis!=)

Å du stora lycka, jag är på tjocken! Nu kan jag inte längre sitta inne med det här. Jag är så fruktansvärt glad att det går inte med ord att beskriva! Var till barnmorskan igår. Hon sa att jag är i v9. Men vi får se när det blir dags för ultraljud. På två veckor ska vi dit igen, och då ska vi få höra på hjärtslag från lillen om det går att höra. Ååå, så spännande!!=)
När jag kom tillbaka från jobbet så frågade en där "jaha har du varit hos linda nu???" (en barnmorska) så där på skämt... och då blev jag ju lite ställd. Så jag sa... "neeeee.... men hos margareta". Och då sa typ alla på jobbet att dom anat det redan. Och att det som har "synts" på mig utan att dom kan förklara hur. Det har bara "synts". Men jag känner mig ju så fruktansvärt glad och lycklig så det kanske är det. Margareta sa att det lyser i mina ögon, och det var lite roligt att höra faktiskt. Så nu vet ni vad som väntar oss. Ett litet mirakel!=)

De godaste chokladbollarna!

I lördags somnade jag på soffan och drömde om chokladbollar. Jag blev så sugen att jag var tvungen att göra nåt åt det! Så jag gick ut på internet och letade fram ett recept och hittade ett där man skulle smälta margarinet? Whaaat, tänkte jag... men så tänkte jag att det kanske blir bra. Det värsta jag vet är när man tar en tugga åsså är det bara margarin... whäää! Och om man smälter det borde de ju bli himla bra fördelat så jag körde på. Och dom blev så himla goda!! Så goda att jag var tvungen att göra nya idag när vi skulle få främmande! Tänkte dela med mig och lägga ut ett recept här. Värt att prova kan jag säga!




Ingredienser
Portioner: 30

100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
3 msk kallt starkt kaffe
pärlsocker eller annan garnering

Gör så här
Smält smöret och låt puttra en kort stund.
Rör ihop socker, kakao, havregryn, kaffe och smöret. Ställ in i kylskåp så att smeten stelnar lite, ca 1 timme.
Forma bollar. Rulla i pärlsocker (gärna mångfärgat), kokos eller annan garnering. Servera till kaffet.

FÖR ALLA? Vid laktosintolerans: Byt ut smöret mot mjölkfritt margarin. Vid glutenintolerans: Byt ut havregrynen mot samma mängd glutenfri müsli. Passar dig som inte tål ägg.


RSS 2.0