Hejdå!

Nu drar vi till Kallax. Vi ska sola, bada och bara ha det bra. Kanske hittar en dator där borta, men det ligger inte högst på prioriteringslistan.
Trevlig semester önskar jag mig själv!
Isabelle mitt hjärta, vi kommer sakna dig.

Tjing!

Morgonmys

Vi har passat på att ha lite morgonmys med dottern. Det är en sån dag när man myser allt som bara går för att vi inte kommer träffas på ett tag. Och hon har nog fått göra lite mer än hon brukar få den här morgonen, hehe;P
Det känns väldigt konstigt att lämna henne en hel vecka. Har som inte tänkt så mycket på det, men det börjar kännas nervöst i magen. Det ska nog gå bra.
Vi förtjänar med gott samvete en veckas semester iaf. Och jag tror lillan har det bättre hemma hos farmor, farfar och faster än utomlands faktiskt.
Man får tänka så.

Men vi kommer sakna dig hjärtat!



Kvällen innan...

Imorgon far man utomlands. Jag fattar det inte. Har som inte gått in i hjärnan...
Kanske därför jag inte börjat packa ännu? Kanske dags att ta itu med det eller vad tror ni?
Ska natta lillan och sen är det dags att dyka in i garderoberna!

MVC och läkarbesök

Igår var jag på MVC, jag har ju haft en del besvär den sista tiden som ni vet.
Mitt hjärta slår fler dubbelslag än sist. Mitt blodtryck var ännu lägre också.
85/60 så det är ju inte konstigt att jag har ont i huvudet, är andfådd och yr.
Hon ville att jag skulle göra ett ekg. Tyvärr hade inte läkarna tid så det fick bli idag istället. På morgonen naturligtvis...
Dom sa att det såg bra ut, men det känns inte så rättvist att det tas på dygnets enda tidpunkt när jag faktiskt mår bra?
Läkaren tog fyra olika blodprover också, dom ville ta bla för struma. Det är visst vanligt vid graviditet. Jag ska få svar på måndag.
Annars sa dom att det inte går att göra så mycket. Jag skulle kunna få en medicin att ta när hjärtat slår så där konstigt. Men allt det andra får jag helt enkelt leva med resten av graviditeten, om inte besvären går över förståss, vilket jag verkligen hoppas!
Den sista veckan har dom bra dagarna varit fler än dom dåliga!:)
Vissa säger att det beror på den där akupunkturen jag var på. Jag är dock tveksam. Det gjorde satans ont och minnet av det är fortfarande plågsamt.
Det är inte konstigt att huvudvärken försvann när han stack en nål i min hand och vred om så det fan gjorde ondare än att föda barn! Snacka om att förflytta smärta... Jag har då fortfarande ont i handen och blå blev den!


Första rörelserna

Jag har ju totalt glömt bort att skriva att jag har kännt de första rörelserna från dig där inne. I söndags låg jag i sängen och tröck på magen, och då kom det magiska gensvaret. Jag var alltså i v 16+5 när jag kände första gången. Betydligt tidigare än med Bella. Tror vi kände runt v 20 om jag inte minns galet? Dagarna här har jag kännt rörelserna flera gånger. På banken i måndags, det gjorde att jag inte lyssnade så bra en stund. Kom på mig själv med att det var rätt viktigt när jag insåg att jag inte alls visste vad mäklaren babblade om. Jag förlitade mig på att min karl visste för jag ville inte gärna spotta ur mig att han skulle ta allt från början igen;) På jobbet, hemma, men oftast i sängen när jag ska sova kommer dom... Jag kan vara gravid för evigt! Detta är så underbart!

Arbetslös?!

Dagen började så bra. Vi skrev på papprena om huset på banken med mäklaren. Senast 1 juli är huset vårat, men hon trodde och hoppades på mitten av juni. Nu är det klart svart på vitt, det känns så jäkla bra!! Imorgon ska vi lösa handpenningen också och få det bortgjort. Tänk kära vänner, vi är husägare. Vi ska faktiskt flytta in i ett hus!!:) När jag sen kom på jobbet får jag veta att jag kanske kommer bli varslad på grund av arbetsbrist. Fy satan vad det suger?! Ska jag bli arbetslös nu? Usssh, det förstörde min dag kan jag lugnt tala om!!:( jag hoppas att någon nappar på förtidspension så jag får ha mitt jobb kvar. Det var verkligen det sista jag kunde tänka mig skulle hända nu!!:/

Fotosession

Martin tog ju bilder på Bella när hon blev 8 månader, och idag fick jag se dom här.
Visst är dom vackra! Världens vackraste dotter och bästa fotograf!:)


Nackspärr

Fy satan vilken nackspärr jag har!!:( Jag kan inte titta åt höger... så tro inte jag är otrevlig, jag kan helt enkelt bara inte vrida på skallen. Måste legat väldigt skumt inatt!


Shopping

Idag skulle Johan till ortopeden och eftersom det var till piteå han skulle var jag inte sen att poängtera att jag gärna följer med. Jag har ju varit sugen att gå i affärer ett tag. Försökte få en shoppingkompis med mig men antingen var det jobb, skola eller pengabrist hos alla vänninor. Så Martin ställde upp och följde mig en stund efter att vi käkat lunch på café piteå. Dock är jag ju segast i världen när jag väl börjar titta på grejer, det ska verkligen kännas perfekt! Så jag släppte han ur mitt våld när min karl var klar med sin bokade tid. Jag hann gå på JC och H&M sen kände jag att jag inte ville låta dom vänta på mig mer... Men jag fann mig strumpyxor, lite underkläder, en lång t-shirt, mys-shorts och nya sommarskor så jag är nöjd! Så köpte jag ju även ett par jeans och en body till lillan. Det går inte att komma hem från stan utan att köpa nåt till henne...;P  Ska lägga upp bilder, men det får vänta tills imorgon då jag är hemma. Vi blev kvar i Piteå och ska unna oss att gå på bio ikväll. Clash of the titans, hoppas den är bra! Den såg sjukt bra ut på trailern iaf!
Och jo, det gick bra för Johan hos ortopeden. Det har långt ifrån läkt ihop, men det läker visst bra och om en månad tror dom han kan kasta kryckorna. Det hoppas vi på!

Ska askmolnet förstöra min semester?!

Någon sa nåt igår om ett askmoln som gör att flygtrafiken i europa står still. Oj, tänker jag då. Vad tråkigt. Oturligt för alla resenärer som är fast på kallax och arlanda och bara väntar... Vad gör dom med tiden? Huvva, vad hemskt att bara ovisst gå och vänta på nåt så där... Sen slår det mig som en blixt från klar himmel!! MEN HELVETE!!! Vi ska ju för f*n åka på en vecka! Vad står jag här och tycker synd om alla resenärer som inte tar sig hem till sina familjer för!!! Min efterlängtade semesterresa med sovmorgnar och utan barngråt står på spel! Har inte jag haft nog med otur tycker ni?! Befria mig från detta... När vi sitter och pratar om att det nog ska gå bra så kommer nyhetsinslaget på tv att all flygtrafik åter är ur bruk åtminstone hela helgen, men experter uttalar sig om att vinden kan vända och att det kan påverka inte bara europa utan större delar av världen. Nästa vecka kan 50.000 resenärer drabbas säger flygbolagen. Ja, det var det det. Det blir ingen semester för mig! Jag får samla sanden i hallen och tända 90W lampan och hoppas att det ger rätt strandkänsla!

OBS! lunchinbjudan!

Sugen på våfflor? Då är det 12 tiden (ändringar kan ske pga griniga barn så ta med stödmat ifall det blir förseningar) som gäller för det blir våfflor till lunch idag. Vi har så att vi kan göra 30 stycken så anmälan är bindande. OSA senast kl 11.59, vi ses!:)

Ett inflyttningsdatum

Igår ringde Barbro som vi ska köpa huset av. Det var goda nyheter. Den 15:e juni får vi tillträde till huset, halleluja!! Nu kan jag fortsätta packa ner!;) Jag har fått några kommentarer om att vi har börjat i tid. Men kära vänner, man kan inte börja för tidigt när man har väntat så länge som jag!! Så här ser vårat kök ut:

Hotellfrukost ala Noréns

Imorse blev jag sugen på ordentlig och god frukost. Plus att jag ville att min make skulle joina mig vid bordet och det gör han bara om man dukar fram. Jag slog till på stort och bakade scones.

Rena hotellfrukosten!

Är på så sjukt gott humör idag. Första dagen på lääääänge utan huvudvärk.
Pratade förresten om den med min BM som sa att det mest troligt är hormonelt och att det är vanligt att gravida kvinnor får huvudvärk de första tre månaderna, men att en del får dras med det hela graviditeten?!
Jag dör om jag ska gå runt och må så här i 5 månader till! Sa det till henne att det är ingen vanlig huvudvärk, det blixtrar ju i huvudet och varken panodil eller vatten tar bort det. Så jag blev tipsad att gå till en sjukgymnast och prova på akupunktur. Jag har aldrig trott på att en nål ska kunna ta bort smärta, men i detta läge är jag villig att pröva vad som helst! Hoppas det funkar. På tisdag ska jag dit.

Uppe med tuppen

Imorse vaknade dottra våran strax efter 5. Har du hört talas om sovmorgon Bella?:) Tur att vi somnade vid 22 igår så man är inte så där sjukligt trött iaf... Men nog ska jag då lägga mig och sova när det blir dags för middagslur, det är säkert! Så kom inte och stör oss innan 12!=)
Annars vet jag inte vad dagen har att erbjuda. Vi tar mer än gärna emot besök (när vi sovit klart) eller en promenadkompis till i eftermiddag!

Min huvudvärk

Nu har jag haft ont i huvudet så länge att jag snart drar täcket över och inte kommer fram!
Ska ringa och boka tid med min BM för lite tips och råd, och för att säga att det inte blir bättre, vare sig med huvudvärken, yrseln eller andfåddheten. De senaste tre dagarna har jag varit hög på panodil.
Det står på gravid.se att "Tillfällig användning av Alvedon under graviditeten ökar inte dina risker för missfall eller fosterbildning". Någon som tagit paracetamol ofta och hört nåt om detta? Jag försöker undvika att ta men ibland går inte det...

Glass i solen

Idag kom jag med en mycket briljant idé. Tyckte vi kunde köpa oss en glass och sätta oss ute på någon parkbänk och bara ta det lugnt. Men dom har ju inte satt ut några parkbänkar ännu?! Dåligt... Vi köpte oss iaf varsin glass sen bar vi ner våra utemöbler på plattan så satt vi där resten av dagen och surrade och spelade kort. Lillan fick sig sin middagslur i vagnen också. Perfekt. Det känns i kinderna att man suttit ute hela gårdagen och dagen idag.



Oh jösses!

Vilket underbart väder det är ute!! Det är så att man blir överlycklig! Nu ska jag göra pinnbröd och sallad och vänta på att gårdagens partyfolk ska vakna till liv. VAKNA NU! Jag har ju väntat sen 6! Dagens ungdomar säger jag bara. Sova bort hela dagarna...;)

Bedtime

Ikväll har vi varit hos Jompa och Michelle för att "fira" att Michelle gjort högskoleprovet. Säger man så? Firar det? Tänk om man inte har klarat det då? Jaja. Vi tror iaf att Michelle klarat det!;) Hon har iaf gjort bort det nu och det måste vara grymt skönt! Malin var där med Viggo också. Jag höll i honom när han var ledsen och tro´t eller ej, men han blev faktiskt lugn hos mig så vi hade en liten mysstund och jag sjöng en snutt. Det roligaste som hände var dock när Malin skulle byta blöja på Viggo och Johan i chock utbryter att det var nåt som var väldigt galet där nere. Hade gett vad som helst för att få hans min på kort, haha!! "meeeeeen". Åsså kom han på att han var pojke!;)
Nu har jag precis nattat mitt charmtroll och jag tänkte lägga mig i sängen med min bok. Så godnatt säger vi härifrån!

Solsken

Idag saknade jag min Emilie allt för mycket, så jag ringde hit henne och det gjorde gott i min själ att få träffa henne en stund! Efter det gick jag på en promenad när det var dags för Bella att sova middag. 4 km tog en timme att gå, så man är ju inte i någon vidare form! Men det var så skönt ute i solen även om det nu inte gick fort! Man ville inte gå in igen, bara sitta ute och lapa. Imorgon tänkte jag och Emilie, om hon inte är för bakis, dra till kanis och grilla. Vi håller tummarna att vädret ska vara lika fint imorgon! Någon som vet om det finns ved där, eller om man måste ha det med sig?

V 15 + 5

Det går mycket fortare den andra gången. Förra gången tyckte jag tiden stod stilla i början och nu hinner man inte blinka så har 16 veckor gått. Jag längtar tills vi får göra ultraljudet. Det var det absolut finaste att få uppleva under en graviditet. Det och alla sparkar och rörelser.
Anldeningen till att jag längtar så den här gången förutom att jag har i minnet hur kraftfullt det var att få en skymt på bäbisen, är att jag bär en viss oro att det ska vara två små krabater. Jag tycker min mage växer så fruktansvärt fort den här gången utan att jag ökar i vikt. Och så har jag börjat känna av i ligamenten så mycket redan nu. När jag nyser eller hostar är det värst. Jag frågade min BM om detta och hon sa att det inte var nåt konstigt med det, men att det verkar som att min livmoder växt väldigt fort. Så frågade hon om vi har tvillingar i släkten. Och det har vi ju. Nu blir jag ju inte ledsen om fallet skulle vara så, men får jag välja tar jag dom gärna en och en. Särskillt när det blir så tätt...
Vi lyssnade på hjärtljuden som låg på 140, som Bellas ungefär.

Här är bild tagen från samma tidpunkt i graviditeterna. Till vänster med Isabelle och till höger nuvarande. Ändå tycker jag magen ser liten ut på den bilden!
Sen hittade jag och Johan den här bilden och nog vet man att man var stor och tung i slutet med Bella. Men nog har man förträngt att magen var så här stor!!






Shoppingsugen!

Jag är väldigt sugen på att åka in en snoa till stan och shoppa. Jag vill ha en ljusare garderob. Allt jag har är bara svart eller skrikigt. Blir inget av det idag iaf... Men det hade då passat så trist som det är ute idag!
Fick hem deklarationen igår. Får tillbaka 8000, sitter fint med tanke på utlandsresan som kommer sno mina slantar!;) Vad jag längtar! Det är nu 16 dagar kvar tills vi åker. Nedräkning påbörjad!





















Älska mig mest när jag förtjänar det minst

Fick en undran i mitt senaste inlägg om vart jag har tagit vägen, och att här är allt för tyst. Den senaste tiden har jag mått skit. Det är därför det är tomt här. Jag har använt min "överblivna" tid till att sova, varenda minut. För att jag knappt orkar stå på benen, hur mycket jag än sover. Mitt huvud håller på att explodera alla dygnets timmar. Det är hemskt med huvudvärk! Jag blir yr när jag ställer mig upp. Försöker komma mig ut i frisk luft på promenad minst en gång om dagen för det får mig att må bättre. Tempot på dom är snigelfart. Går det fortare får jag hjärtklappning.
Jag tar hand om Bella och min handikappade man på kryckor och det är inte först nu när han inte kan göra nåt som jag faktiskt förstår vilken fruktansvärt tur jag har haft som har honom!
Det blir mycket halvfabrikat och lillan får nu mer köpesmat. Tvätten är ett enda berg och dammen ser man i hörnen allt för ofta. Men hur fan hinner man med det när man har en bebis på åtta månader att ta hand om, och när man själv är så trött att man inte ens kan utnyttja hennes sovstunder för att man själv däckar?
Man har en liten bäbis, ska hinna laga mat, tvätta, städa, handla och så jobbar man...
För några dagar sedan fick jag en förklaring som kanske ger svar på tröttheten.
Mitt blodtryck ligger på 85/60. Min BM tog min puls också och sa att mitt hjärta hoppar över en del slag. Hon sa att rökare kan få så, men det är då inte det som är orsaken här.
Så jag ska försöka vila. Stressa ner. Men det är inte det som känns jobbigast, utan att jag känner mig ledsen i själen. Man har ju en del humörsvängningar och jag snäser rätt mycket nu. På allt och alla. Det är verkligen inte roligt och jag får så dåligt samvete! Det gör mig så ledsen att dom i min närhet ska behöva stå ut med mig när man är så här!=(

"älska mig mest när jag förtjänar det minst, ty då behöver jag det bäst".

RSS 2.0