Dålig respons

Dålig respons här. Ingen som vet hur man bloggar från mobilen, med bilder?? Går det utan att skicka mms?

Halloween

Vad har man gjort i helgen då? Den har då gått obemärkt förbi, halloween som det var. Eller? Klurigt det där... Det verkar ju ändå som det är nästa helg? Alla har firat den nu, men det står i almenackan att det är nästa helg.



Appropå halloween och alla söta ungar som kommer och säger "trick or treat". När jag kom hem efter en kvällspromenad får jag höra av min karl att det varit förbi några här. Vi har ju ingått en pakt med sofie och nisse (och en massa andra har visst också hängt på) där vi inte får äta några som helst sötsaker. Så huset är i princip tomt på sånt när vi nu är inne på 21:a dagen. Fick nästan panik. Vill inte att några ungar ska komma och kasta ägg på huset, hur kul skulle det vara lixom?! Men han lyckades rota fram nå mörk choklad i våra gömmor. Hoppas dom nöjde sig med det;)




Vintervärld

Jag såg på nyheterna att det ska komma upp till 20cm snö idag?! Välkommen är den för mig! Jag vaknar gärna upp till en vacker vit vintervärld imorgon!:)

Xperia X10 mini

Jag har ju en ny tfn. En Xperia X10 mini. Jag är jättenöjd med den!:)
Det tog ett tag att lära sig menyerna då den inte alls fungerar som min gamla. Men nu när inte allt krånglar och jag faktiskt klarar av att skicka sms och logga in på facebook så är den rent av kul, om mobiltelefoner nu kan vara det:) Jag har aldrig förr varit så anträffbar på min tfn iaf. Nu tar det ju bara någon minut att få svar på ett sms, en timme kanske om jag är mycket upptagen. Men heey, framsteg!:) Det är en surfarmobil också, det gillar jag starkt! Men jag har dock ett problem som jag hoppas ni kan hjälpa mig med! Jag kan inte för mitt liv komma på hur man lägger upp bilder på bloggen med den. Kan man det?! Någon som vet??



Haha:)

Idag ska ni tro jag var med om ett lustigt blöjbyte! Skötbordet är under ett fönster, så jag tittade lite drömmande ut på snön medans jag plockade en blöja att ta på Bella. Hur jag än drog den så ville den inte riktigt sitta som den skulle! Men jag försökte ett par gånger innan jag irriterat drog undan den och ser att jag tagit Ronjas strl 2. Kanske aningen för liten, eller vad tror ni?!;P Kunde inte annat än skratta litegrann... Det var lite roligt. Faktiskt.

tummarna upp:)

Det gick bra på sunderbyn med ronja:) ingen stödskena kommer behövas och ingen är gladare än jag:) blev så lättad och glad att jag nästan började gråta. Tänkte bara uppdatera er om det.

Håll tummarna

Idag ska vi med Ronja till ortopeden för en höftledsundersökning. Läkaren vi var till då hon var någon dag gammal upplevde att hennes höftleder inte kändes stabila. Förhoppningsvis går allting bra och vi får åka hem och bara fortsätta som vanligt. Om inte så kommer hon måsta ligga i en sån här 6-8 veckor!:(

Håll tummarna för det är lite av en skräck för mig! Har inte sovit bra inatt...:(



Full rulle

Idag har det varit full rulle minsann. Ronja ville sova länge imorse, vilket jag var väldigt tacksam för:) När hon vaknade gick vi till tandläkaren för jag fick en akuttid. Har haft jävulska problem med en visdomstand som jag vill dra. Dom på folktandvården vill inte dra den. Vi är inte överens. Men det är en annan historia som jag inte ska dra nu...
Sen var det Ronja som skulle vägas på BVC. Jag mötte upp Emilie för en lunch och efter den gick vi på jobbet och hälsade på. Sen var det storhandling och resterande kvällen har bestått av amning. Som de flesta andra kvällar.
Jo, när vi skulle gå hem blev vi stoppade minsann! Vi fick absolut inte gå på storgatan! Skrek åt oss, det gjorde dom. I en megafon!!! Det var visst filminspelning på G och dom skulle göra en scen just då? Jaja... ;) Shoot!

Jag och Ronja ikväll...


Godnatt ;)

amning forts...

Tydligen måste man skriva om amning för att ni ska kommentera hära...:) Jätteroligt att logga in och läsa alla kommentarer och tips, sluta inte med det!:)

Amningen fungerar sisådär. Vissa dagar går bättre än andra... Två kvällar i rad har Ronja fått ersättning då hon bara legat och sprattlat och gråtit vid bröstet. Annars har jag suttit den tid det tar innan mjölken rinner till... Vissa gånger kan det seriöst ta över en timme! Någon annan som har detta "problemet"? Sen är hon mätt på den mjölken en halvtimme, åsså börjar det om. Det leder till att man större delen av dagen sitter och just ammar. Jag har inte tid att amma 24 timmar om dygnet. Jag har verkligen inte det. Jag tycker jättesynd om Bella som hela tiden får höra "vänta, du måste vänta"... :( Och när Johan börjar om att jobba så går det ju inte alls. Då måste jag ju klara av att ta hand om båda två, och det går ju inte om jag hela tiden är upptagen. Så jag har kommit fram till följande beslut och känner mig äntligen nöjd med det. Precis som med Bella så mår jag dåligt över det för jag vill verkligen amma. Första gången jag tog till ersättningen så grät man floder, för man kan inte annat än att känna sig lite misslyckad, eller besviken över sig själv. Men jag ammar på dagarna, då det går bra. Och på kvällarna får hon tillägg. Sen när Johan börjar jobba så får vi helt enkelt se hur det går. Men tar det flera timmar i fortsättningen så säger det sig självt att det helt enkelt inte går ihop. Tyvärr.
Men det känns bättre nu. Jag är inte lika ledsen över det. Och se på Bella. Hon blev ju jättefin!:)

Det här med amning


Jag blir så sjukligt avundsjuk på de mammor som säger att amning är mysigt! Det där med närheten och allt som kommer till... att amning är det bästa för barnen och att man ska amma så långt det bara går. Klart dom flesta vettiga människor vet att det är så? Men för mig är inte amning nåt som är mysigt! Jag vill att det ska funka, men faktum är att det inte har gjort det varken med Bella eller med Ronja. Med Bella tog mjölken bara slut. Det fanns ingenting. Inte en endaste droppe ville skänka henne näring. Nu finns det mjölk. Men amningsstunderna är inte nåt som är förknippat som mysfaktor! Ronja är som en fågelunge runt bröstvårtan och när hon väl får ett tag om den, efter si så där hundra år så somnar hon. Sen vaknar hon ju så fort jag lägger ner henne, hon är ju hungrig, åsså börjar proceduren om. Jag vet inte om det är jag som är kass på att amma, eller om det är Ronja som inte får nåt bra tag? Har brovat en bröstpump också, men det funkade inte? Den är gammal den modellen så idag ska jag införskaffa en nyare modell, så ska jag prova om det kanske funkar bättre... Allt detta resulterar i en väldigt missnöjd tjej som är vaken dygnet runt och en sjukt trött morsa som snart inte är människa!

Hur funkade amningen för er? Har ni några tips att komma med?
Jag tar tacksamt emot all hjälp jag kan få!!

Bellas fåtölj

Idag fick Bella sig en egen fåtölj till vardagsrummet från IKEA.
Så här söt är man när det är läs-stund med pappa :)
(Bella tycker att pappa borde raka skägget, visst tycker väl ni det också?!)

Hej från kaoset ;)

Hej. Länge sen sist. Roligt att ni fortfarande hänger kvar... :)
Jag förstår inte vart jag ska hitta tiden att hålla er uppdaterade här. Har man inte en bäbis hängandes i tutten så har man en på armen, på skötbordet, i famnen, i badet, nattandes ja men ni fattar...  Detta är en väldig omställning kan jag säga. Jag förstår inte dom som säger att skillnaden på 1 eller 2 barn inte är så stor. Jag hinner inte ens skita, och då är den lilla ju ganska stilla nu! Men samtidigt som man känner sig som en blandning mellan detta:

så är det helt underbart!:) Det är så mycket som händer just nu.
Bella är i en så härlig ålder och testar nya saker varje dag. Hon försöker prata men orden vill inte riktigt komma ut rätt! Men nu kan hon säga mamma, pappa, lampa, titta, där, kvack-kvack (anka), voff voff (hund) :)
Och Ronja hon växer så det knakar. 4,5 cm på 3 veckor! Man glömmer bort att det går så fort. Hon förändras varje dag. Nu har hon några vakna stunder om dagen. Då ser man att hon är med och tittar på en och följer rörelser med ögonen. Om man räcker ut tungan så härmas hon, det är rätt fränt!:)

Jag bjuder avslutningsvis på snodda bilder av Malin som hon tog när hon var här:

Så fina bilder!!!:) Jag hoppas det är okej att jag tog dom, hehe!


Och en på Bella innan det var dags att sova i vagnen

Hejdå!

Sjuklingar

Puh. Nu gick luften ur mig. Har tänt några doftljus och ska sätta mig en stund i soffan med en tekopp och bara slappna av. Sen blir det en tidig sänggång. Förhoppningsvis;P
Man brukar ju inte få bestämma sånt själv, hehe!
Tror ni inte Bella har gått och fått feber igen idag?! Så jävla typiskt. Har inte skrivit så mycket om henne och hennes krämpor, men de senaste två veckorna har bestått av två penicilinkurer pga både ögon och öroninflammation. Förkyld och febrig och allt samtidigt, det har inte varit roligt kan jag tala om!:( Så när vi igår tog sista dosen tänker man att "ääääntligen"! Åsså bakslag!:( Blir hon sjuk igen. Skit säger jag! Jag är less på den här äckliga förkylningen som aldrig ger med sig! Själv har jag varit krasslig lika länge, och det verkar aldrig vela släppa! Johan gick på apoteket åt mig för min hosta full med slem. Men inte finns det någon medicin för ammande att ta tydligen. Så hem kom han med några ruttna halstabletter som inte alls hjälper, men tanken var god iaf:) Idag har jag bunkrat upp med vicks blue och dom lenar i någon minut iaf, heja!!


Det märks att vi inte har varit hemma :)

Idag har vi haft besök hela dagen. Främmandet har bara löst av varandra:)
Först kom Jompa och Michelle, och efter några minuter kom även Rolle förbi. Sen på eftermiddagen kom Nisse och Burre. Sen kom även Sofie och vi bjöd på middag. Det blev köttfärssås och spaghetti. Den onyttiga versionen med grädde i, mums vad gott! Sen kom pappa och Carina för att titta på Ronja. Dom har ju inte hunnit se henne än. Bella blev glad för alla paket vi fick, massa kläder till de små.
Sen kom Nila och Fredde förbi också, fast dom har jag inte hunnit vara så social med då lilla tösen fått för sig att suga frenetiskt på mammas tuttar! Oj oj. Så fort ja tar henne från brösten ska hon tillbaka, även om hon hunnit slumra till där ;) Hon kanske vill ha närhet. Det är då inte tomt på mjölk iaf, det är säkert!! Den här gången verkar det fungera bättre!:)

(ser att det blev mycket, "sen kom" i detta inlägget, haha... :P )

Nu ska jag glutta på tv en stund och sen blir det sängen.

Bilder på vårt hem

Här kommer som tidigare lovat bilder på renoveringen. Det ska ju listas och tapetseras, men det är beboeligt:)

Före


Efter

Före


Efter


Före


Efter

Före


Efter

En bit på vägen! Jag tror det blir riktigt fint när tapeten kommer upp och sen listerna på det. En liten uppfräschning som inte kostar skjortan :) Lägger upp bilder när allt är helt klart.


Hemma igen

Idag har jag något mycket trevligt att berätta. Vi har nämligen flyttat hem!:)
Älskling och hans mor har jobbat på i helgen, som två slavarbetare, från morgon till kväll. Så att jag och flickorna ska få komma hem:) Visst har vi haft det bra i Vidsel. Men hemma är alltid hemma. Ni vet;)
Ni ska få se bilder på hur fint det blev, ska knäppa med kameran imorgon hade jag tänkt. Har inte hunnit idag. Sofie och Nisse kom förbi oss, och sen kom även Emilie. Så har haft besök hela kvällen.
Sen så följde jag Emilie en bit när hon skulle gå hem. Hon var lite mörkrädd:)
Så en liten promenad med vagnen och Ronja blev det, och det var verkligen superskönt ute! Varmt och mysigt. Hoppas det håller i sig, då kanske det blir fler kvällspromenader...

Bella fick en kjol av Emilie. Hon fick ju världens gulligaste rumpa i den, haha :)

Och så jag och gumman med lilla Ronja




Bilder

Igår fick vi besök av John och Sandra. Dom hade pojkarna med sig och Bella lekte bredvid Filip och följde efter som en svans vart han än gick:) Hon hann vara go med Hugo också. Han fick sig en blöt puss till och med;)



Idag har vi varit på vuxen barn här i Vidsel. Men vi var ingen lång stund för Bella blev så trött och behövde få sova.

Här är hon på väg. Cool i skinnjacka :)


Och på kyrkan


Och så har vi hunnit inviga vagnen. Jag är mycket nöjd med den. Mindre nöjd med mjukliften till Ronja, så den ska bytas. Det var bara en dragkedja på den, vill ha en på vardera sida så den kan vara öppen. Man ska inte äga saker man stör sig på!



Avslutar med en bild på en stolt pappa och sina flickor

Videoklipp

Kan man vara tröttare än så här? När man inte ens vaknar av att bli badad?;)


Eller sötare än så här? Mammas busunge!!;)



Den första veckan

Snart har en hel vecka gått sen Ronja kom till oss. Tiden går verkligen sjukt fort! Imorgon blir tösen en hel vecka, och jag har inte ens hunnit blinka...

Tänkte skriva lite om vad som händer hos oss. Dålig uppdatering har det varit!
I måndags kväll kom vi hem från BB. Eller hem och hem... Vi åkte till Vidsel flickorna och jag, medans Johan åkte till huset. Eftersom han har dragit igång världens renoveringsprojekt, vid kanske vad jag skulle kalla inte den mest lämpliga tidpunkten, så är vi faktiskt hemlösa just nu.

Så här ser det ut hos oss just nu... Men fint blir det när det är klart!

Så han jobbar på på dagarna och kommer hem till oss på kvällarna, stackar´n! Tur vi är omgivna av så underbara människor som ställer upp för oss, och hans familj som låter oss komma och bo här och tar hand om oss så fint!:)

Första mötet Bella - Ronja var inte riktigt så lyckat, inte om man frågar Bella. Hon tyckte nog inte om den där lilla skrikiga bäbisen som promt skulle ligga i mammas famn! Hon knogar att slita av henne filt, mössa och sockar - allt hon kommer åt.
Hon rynkade hon ihop ögonbrynen i en väldigt missnöjd min som visade att detta det gillar jag inte. Så skulle hon upp i mammas famn så fort Ronja låg där. Men vi har försökt att inte gulla så mycket med Ronja (men nog är det svårt måste jag säga, hehe!) utan lägga uppmärksamheten på Bella när hon är vaken, och hon är från och till riktigt go med henne. Kommer fram och ger henne pussar och vill stryka på henne. Men man får se upp:)


Ronja är så snäll. Hon sover, äter och skiter. Vi har knappt hört henne skrika. Men när hon hunnit bli hungrig så har vi fått höra att även hon har röstresurser ;)
Dom är väldigt lika varandra Isabelle och Ronja. Gå in på Lotta´s blogg får ni se några bilder på dom båda två. 

Ni får mer bilder när vi har kommit oss in i huset och jag kan föra över till min dator :) 
Nu ska jag gå och vara social med barna. Tjing!


RSS 2.0