Tjejkväll.

Nu är jag precis hemkommen efter en kväll med Johanna, Malin och Elin. Det var vin/tjejkväll som gällde, mycket trevligt!! Vi åt, ute på altanen, i kvällssolen, surrandes med ljuv musik i bakgrunden. Det bjöds på vegetarisk lasagne, med rostad franska och vitlökssmör, grönsallad. Till efterrätt hade Malin gjort en jätte god paj som bestod av smuldeg med digestive i, en kola sås som visst hade kokat i tre timmar? grädde och banan på. Åhhh, den var så sjukt god! Måste ha receptet (på både lasagnen och efterrätten)!
Det blev mycket surr och höga skratt, som det brukar vara! Det gillas! Nu är dock magen full och ögonen trötta...




Och imorgon ska jag äntligen hämta Johan!! Jag saknar dig vid min sida i sängen darl! Det är då det känns som mest tomt, när jag inte har dig att surra öronen av;)

18 dagar kvar!

Nu är det bara 18 dagar kvar tills bäbis kikar fram. Om jag inte går över tiden. Jag har ju hela tiden sagt att jag tror att jag får före, men det blir nog tvärtom. Vad jag längtar! Jag upplever en "stötande" rörelse i bäckenbotten nån gång om dagen nu. Är det huvudet måntro? Jag har ju inte varit i detta stadiet förut så man vet ju som inte... Läste i en graviditetskalender att många har förvärkar nu. Men inte jag. Fast det är bara skönt, man skulle nog börja bli orolig av dem.
De första bilderna av det lilla livet ;)



(den sista är en förstoring av huvudet, och man ser även en knuten hand vid kinden... )

Bröstchock

Idag hände nåt mycket märkligt. Jag, Turid och Lotta drog till luleå för att se baksmällan (kommer tillbaka till den senare) och innan filmen hann vi gå på waldorf för att äta middag. Jag tog en vitlöksostmarinerad? fläskfilé med päron och potatisgratäng och det var det godaste jag ätit på mycket länge. Jag kan nästan känna smaken ännu... Efter det hann vi en snabbis på cubus där jag hittade två bikini´s som jag föll för. Tänkte att jag kan ju prova dom iaf, fast jag egentligen inte hade någon ork. Men jag behöver ju en... Så jag går in i första provhytten och ställer mig väldigt nära dörren så att mina fötter skulle synas för den som kollar. Näe, den passade inte alls. Alldeles för liten... Så jag tar av mig överdelen då plötsligt dörren slits upp (och klart det är en kille, det är bara tröga killar som inte vet hur shoppandets regler går till! Man kollar alltid under dörren om det är upptaget!) och jag sliter åt mig det första jag kommer åt för att skyla mina bröst, mycket misslyckat försök... Iaf så var det en kille kanske i... ? 17 års åldern skulle jag gissa och han bara "ooooj, förlåt"... och vad gör han?! Jo han lämnar dörren på vid gavel och går vidare för att hitta en annan hytt. Paaaaaaniiiiken! Stäng dörren för faeeen?! Och ja, jag hade den första hytten. Mycket pinsamt. Men det var ju inte mitt fel. Tror dock aldrig jag kommer att prova en bikini utan en vakt utanför hytten igen!
Filmen då. Baksmällan. Den var sådär. Jag skrattade ganska många gånger, fast jag tyckte det var lite konstig humor? Lite väl extrema grejjer hände utan att jag ska avslöja vad, overkligt och så. Men det var ju en film och i dom kan allt hända. Den får +++ av mig.
 

Kan någon tro det?

Jag är nyvaken! JAG... (detta har inte hänt på år och dar... jag är oftast uppe med tuppen och kan aldrig sova efter 7 typ!) Måste till och med kisa för att se texten... Jag somnade vid 24 inatt kanske. Vaknade vid 8.30 av att jag var tvungen på toa... Då kurrade magen nåt så fruktansvärt av hunger så jag gjorde frukost som jag åt framför tvn till SATC. Men när jag svalt sista tuggan så somnade jag om igen, orkade inte ens se avsnittet och dom är typ 25 min långa? Vad är fel? Jag skulle lätt kunna lägga mig och fortsätta sova för jag är fruktansvärt trött fortfarande... Men man kan ju inte sova hela dagen, då orkar man väl inte upp på jobbet imorgon. Åh, vad jag gäspar! Åh, vilka påsar jag har under ögonen. Jag tror minsann Jonh Blund råkade tappa hela sömnpåsen över mig inatt!

Hela veckan i ett inlägg...

Ja, kära vänner. Jag borde ha all tid i världen över till att blogga eftersom att jag är ensam hemma!;P Det trodde jag faktiskt att jag skulle ha också. Men om sanningen ska fram så har jag inte haft en sekund över känns det som. Jag har nog aldrig haft så här fullt upp och dagarna dom har bara rusat förbi utan att jag hunnit blinka. Men det är skönt. Nu har ju Johan redan hunnit vara borta en vecka, och klart jag saknar honom, som tusan!! Kom hem nu darling! Men ju fortare tiden går desto bättre. Och fyller man den så brukar det ju inte vara några problem... Skulle man ta och sammanfatta veckan då?
I måndags jobbade jag, och sen var jag på MVC. Gick på MIM och shoppade lite kläder, som jag sen stod här hemma och prövade ett x antal gånger för att jag hade beslutsångest. Var över till Sofie och Nisse som höll på med flyttstädning och hjälpte dom litegrann att torka rent. Inte så länge dock... 
I tisdags jobbade jag. Sen hämtade jag paket som kommit till mig. Lite sommarkläder, mycket nöjd!=) Sen fick jag besök av Sofie. Sen på kvällen kom Turid, Stig och Lotta förbi mig. Då dom for var jag väldigt trött så då blev det sängen nästan omgående.

I onsdags jobbade jag, sen kom Jonas & Zandra förbi med deras barn. Var jätte länge sen jag såg dom sist så det var en väldigt trevlig överaskning! När dom hade farit så käka ja middag och sen gick jag till Sofie och Nisse för att spela kubb, dock hann vi inte börja något parti innan Josefs fotbollsmatch startade som jag lovade att komma och titta på. Så vi gick och såg den tillsammans. Dom vann med 2-1, grattis grabbar!=)
I torsdags var jag ledig. Då blev det en heldag med svärmor och svägerskan. Dom kom kring 12 tror jag? Vi gick på mim, och jag lämnade tillbaka en klänning medans lotta kollade på kläder. Sen gick vi hem till mig och spelade en omgång i "the game of life" (det var ett klipp lotta!! hon köpte det för 99 när ord.pris var 599), det var ett riktigt bra spel. Tips till alla som vill fylla på spelhyllan hemma! Sen for vi till Pite och åt middag, samt snabbshoppade lite innan det var dags att gå på bio. Såg "the proposal", och jag kan säga att det var sjukt länge sen jag skrattade så mycket till en film!! Den var riktigt rolig. En ritkig "Zara-humor-film" från början till slut. Jag skrattade så tårarna sprutade...=)
Då bion var slut hälsade vi på Hanna och Christer. Jag fick mina ögonbryn plockade också, och det var inte dumt! Nu ser de fräscha och snygga ut igen=) Det blev ju en ganska sen kväll så då vi var hemma var det sängen direkt som gällde.
I fredags jobbade jag och då jag slutade så köpte jag grädde till jordgubbar *mums* som jag tänkte skulle vara trevligt att bjuda på i solen. Sen hämtade jag Emilie och vi åkte till Lillstrand för att sola lite och där var också Turid. Vi åt våra jordgubbar och spelade 500 på en filt. Sen följde jag emilie på MIM (det är rean som lockar alla, hehe) och efter det gick vi på papas palats och käkade varsin kycklingsallad. Sen följde hon mig hem och vi kollade på en massa foton. Klockan tickade på och vid 22 tiden skjutsa jag hem henne till hennes mor och då jag kom hem var det sängen direkt.
Igår jobbade jag och efter jobbet for jag Emilie och hennes syster till Boden för att se vad Boden Alive hade att erbjuda. Inte så mycket tyckte jag som inte kan åka karuseller ens en gång... Jag älskar karuseller fast jag är "gammal" ;) Men vi gick runt och tittade i stånden, köpte lite godis. Hann en sväng på Åhlens, och dagoberts för att avsluta allt på godisbaren. Köpte en godispåse som jag fortfarande inte rört. Tänkte hålla mig tills imorgon, då ska vi på bio igen jag Turid och Lotta (Jag är för övrigt väldigt nöjd över mitt intag denna vecka av sötsaker. Det enda onyttiga jag stoppat i mig är två kanelbullar, två rulltårtsbitar, samt grädde till jordgubbarna. Och det är väldigt lite för att vara jag). När jag kom hem ville Sofie jag skulle se film med henne och Salle, så då gjorde jag det. Det blev Horton och jag är grymt besviken! Trodde den skulle vara som Ice Age. Men det var en riktig "barnfilm", sockersöt och skämten var för smååå barn. Men den gick att se... Då vi hade sett den och jag var hemma hade klockan hunnit bli 23 så då var det marsch i säng!
Idag har jag återigen jobbat och sen har jag och Emilie haft picknick på selholmen. Nu har Jonas precis varit här och hjälpt mig få internet att funka, som denna vecka gjort precis allt som jag inte velat. Har varit så arg på datorn att jag velat kasta den från balkongen. Har inte så bra tålamod... ;P
Så jag har haft ganska fullt upp. Det var min vecka det. Kort sammanfattat.


Finbesök

Idag har jag haft besök av Jonas & Zandra med deras småttingar Noel och Mira. Det är alldeles för långt mellan gångerna vi träffas egentligen! Får bättra oss på den fronten. Det var riktigt trevligt. Vi hade ju en hel del att surra om då det är typ 10 månader sen sist vi sågs...? (stämmer det?! Är det verkligen så länge sen???) Barnet som är på väg och deras "nyfödde" (Mira 3 månader), bröllopet som äger rum nästa helg. Jag får tillbaka alla fina minnen från våran dag. Dom ska också gifta sig i storforsen. Ja, jag längtar då efter att få se er och gråta en skvätt, för det är jag alldeles säker på att jag kommer att göra...=)
Noel hade spring i benen konstant under de två timmar dom var här. Kan inte vara lätt att vara i ett så tråkigt hem så länge för ett barn. Inga leksaker eller roliga grejjer... Men det blir ju ändring på det här framöver...=)
Jag har iaf konstaterat att det skönaste ljudet i världen helt oslagbart är barnskratt. Ett sån´t där djupt skratt som bara barn kan ge... Noel skrattade då han kom på att hoppa från Zandra´s knän var väldigt roligt, och det lät så underbart att man inte kan göra annat än skratta själv... =)
Näeee, om man skulle göra sig nå mat. Min mage kurrar nästan lika högt som musiken jag spelar och det vill säga väldigt högt ;P

Midsommarhelgen var ...

Midsommarhelgen var väldigt trevlig. Dock tyckte jag den tog slut alldeles för fort... Men det är väl så när man har det gott. Vi hade husvagnen i stugan och var där tors-lördag. Vi åt gott, badade och bastade på kvällarna och satt vid elden hela gänget och sjöng allsång till gitarr ända in på morgonkvisten. Johan hämtade ris och jag klädde midsommarstången, duktiga vi var! Den fick till och med lite blomster i sig i år. Vi spelade lite badminton i riktigt lugnt tempo, bara för å se hur många slag vi kunde slå sinsemellan. Vi var väl inte så jätte bra. Kom upp till 52 en gång...=) Och sen kastade vi hästko allihopa. Varje år har vi en turnering och den som vinner får en pokal. Så seriösa är vi i Eriksson släktet. Kan dock inte skryta om att jag är någon vidare talang, för jag åker alltid ut typ först. Så också i år. Eller i tredje omgången var det jag som rök, och vi var väl ungefär 25pers som kastade... Man kan ju inte vara bra på allt! Kent blev årets vinnare, grattis på dig!! Vid halv åtta på lördag kväll rullade bilen hem för Johan skulle jobba natt. Jag såg en film på tv, som jag inte vet vad den heter? Det kändes väldigt konstigt att sitta hemma ensam på midsommardagen? Kvällen... Det har jag aldrig gjort förut... Och stendött var det på byn. Som om mänskligheten gått under... Inte en människa, inte en bil, inte ett ljud på hela kvällen!
På söndag var det då dags att köra Johan och Orre till flygplatsen för deras resa till Göteborg där dom ska jobba på ett kärnkraftverk i två veckor. Fan vad tomt det kändes att komma hem!! Eeeeeeekoooo.... När man vet att det är ett tag bort innan man möts av någon i dörröppningen. Jag saknar dig så mycket! Helt sjukt att man kan sakna dig så här efter så kort tid! Men det är väl bra att sakna varandra emellanåt! Det är såna här gånger man verkligen känner hur mycket man älskar varandra. Jag är så glad att jag fann dig darling!! Nu hoppas vi bara att inget startar i förtid på hemmaplan. 25 dagar kvar i dag... Det närmar sig med stormsteg!
Var på MVC igår. Fortfarande två veckor mellan gångerna. Allt såg fint ut. +8hg, blodtrycket låg på 105/70. Har haft ungefär samma hela tiden. Hjärtljuden låg på 144 slag i minuten. fundusmåttet 34, som förra gången. Så magen hade inte växt, eller så kura du ihop dig där inne. Jag funderar hela tiden på när och hur det ska starta... Borde verkligen packa BB väskan ikväll! Så det är gjort. Ett "stressmoment" mindre...

Midsommar

Nu drar vi till stugan för att fira midsommar. Sååå skönt. Ledig fick man vara imorgon också, inte dumt.
Och Johan ska inte jobba imorgon natt heller för det blev visst inställt på stat så det är bara lördag natt. Så detta blir nog en rätt så bra midsommar ändå!;) Om man får se det från sin egen sida. Köttet marinerat, blir att grilla ikväll. Och solen skiner. Längtar efter en bastu och att få fiska! Glad midsommar på er!!

Hahaa....

Måste bara få skriva... Sofie körde ju Nisse till Piteå då han skulle skriva provet så jag skickade med en utskrift på en gratis startbox hos pampers som man får när man väntar sitt första barn. När hon kom så öppnade jag glatt boxen och där i låg det 12 väldigt små blöjor till den nyfödde. Varav Sofie rycker åt sig dom och utbrister "nämeeeen åååååååå så söta!! Vad sugen jag blir på att byta blöjor!! Får jag byta på Harry?!" Vi andra tittade lite lustigt på henne och då säger hon "men seriöst, blir ni inte sugna på att byta blöjor då ni ser dom här??"
Det är bara att komma och byta blöjor! När du vill!;)

Åh så roligt!!

Vi har varit en stund med Sofie och Nisse ikväll. Han klarade körkortet idag!! Grattis! Vi har fått åka bil med honom... Hela jag är ju glad, konstigt! Det känns nästan som det är jag och inte han som klara de!=)
Och Johan klarade teorin till mc kortet också, yiiihaa! Men det dröjer ända till hösten innan han får köra upp...
Hanna klarade också teorin! Fan vad duktiga ni är!! Tre av fyra. Jag hoppas på den fjärde också men har inte hunnit uppdatera mig om läget ännu, och det kändes ju lite sent att göra det nu. Får ringa imorgon.

Det här med att banta när man är gravid?!

Jag känner att jag blir riktigt irriterad faktiskt. Och påhoppad. Ska man svulla nu när man är gravid, eller vad? Vad är egentligen bättre för dig och ditt barn? Att göra nyttiga och bra val, eller att proppa käften full med skit och godis?? Det sistnämda verkar ju många tycka... Jag bantar absolut inte! Och alla som verkligen känner mig vet att det är det sista jag skulle komma på att göra så här i slutet av min graviditet. Över huvudtaget när jag är gravid! Jag sa till Johan att jag vill leva ett nyttigare liv = friskare liv! Inte banta! Och "unna" sig vad man vill varenda dag är kanske inte det bästa valet i det långa loppet varken för mig eller barnet. Att få sockertoppar varannan minut är nog inte nyttigt, eller vad tänker ni om det? Att äta tre stabila/ordentliga mål på en dag, alltså frukost, lunch, middag, sen mellanmål och på kvällen nötter och russin anser inte jag vara för litet kaloriintag för mig och mitt barn?! Då får du som kommenterar detta så mycket tänka efter en gång till! Har du tänkt jag ska svulla ihjäl mig eller? En gravid kvinna behöver 250kcal extra om dagen, man äter alltså inte för två. Kom inte och säg att jag mixtrar eller äventyrar mitt barns hälsa i magen. Du känner inte mig! Jag skulle aldrig sätta det på spel. För er som inte fattar vad jag surrar om så kommer det här. Detta åt jag igår (med tillägg att jag brukar äta så här, men i stället för nötter, frukt & bär har det kanske slunkit ner godis, glass, fika, jaaa you name it):

8.30
1 polar rågkaka med smör, ost, gurka
1 polar rågkaka med smör, skinka, gurka
Färskpressad juice av 2 apelsiner

10.30
100g frukt & bärmix
cashewnötter

12.30
kaffe med mjölk

14.00
1 port renfilé med potatis och kantarellsås
gurka, 1 clementin

18.30
1 port köttfärssås och spaghetti
gurka, 1 rågrut med smör

21.00
100g nöt & russinmix

Varav jag blir påhoppad om att jag bantar och har blivit självupptagen och självcentrerad?! Ät den här maten en dag och kom sen och säg att du är hungrig eller kaloriintaget är alldeles för lågt. Fattar ingenting, då jag anser att detta är bra och nyttiga val för både mig och mitt barn. Att jag väljer bort socker som godis fika och glass handlar om att jag tänker på det som komma skall, och inte vill dra på mig en övervikt helt i onödan, men som sagt banta? Nej!
Sååå... istället för att hoppa på mig borde ni stödja mig att bli av med mitt sockerberoende.
Och varför jag har skrivit en så kallad matdagbok handlar enbart om att det blir lättare att göra dom "rätta" valen när suget sätter till om man skriver ner det så man själv får en överblick av vad man egentligen stoppar i sig.

Bra start

Johan kom hem i morse och skulle hämta elektronik grejer som ska på tippen. Det var en väldigt snabb visit (han jobbar idag), han kom in, sa hej och sen hejdå typ. Men då tittade han på mig det sista han gjorde och sa "vad vacker du är idag" och jag blev så super glad. Jag bara log och kände mig... vacker!;)
Där stod jag i min nattskjorta utan smink och i rufsigt hår och han tittade på mig så där djupt som bara han kan och sa de orden. Tänk vad en komplimang kan göra mycket...!
Man skymtar solen från och till idag också. Jag kollade midsommarvädret i njallejaur på yr.no igen och guess what? Från att i söndags bara visat mulet och regn, ser det ut att bli uppehåll och sol till helgen! Kan det bli så måntro? Det såg inte ut att vara någon värme men bara vi slipper spendera hela midsommarhelgen sittandes i husvagnar så är jag nöjd!;) Mmm, ganska bra dag ändå!

Flytthjälp

Ikväll har jag hjälpt Sofie och Nisse att flytta. Inte så länge, och jag kunde inte göra så mycket heller. Men lite är ju bättre än ingenting... Jag bar lite småsaker som inte vägde nåt och plockade ner från toan och lite i fönstrena. Alltså dom har hållt på att flytta sen vad? 5? 6? Jag kom runt 7... Och redan är lägenheten typ tom - eeeeeekooo. Det är helt sjukt vad fort det gick. Dom har ju kläder och lite toalettartiklar och smågrejjer kvar. Men inte är det mycket. Jag vill också flytta! Nuuu, kan ingen sälja sitt underbara hem till mig?!
Förresten är det en underlig känsla som landade hos mig just nu. Jag kommer inte att kunna springa över då jag är uttråkad för att bara surra av mig en snabbis. Eller låna sylten när jag står vid spisen och där inser att våran burk är tom. Vi har haft så roligt här nära varandra. Vi med er iaf, hahaaa ;)
Sofie och Nisse, ni lämnar ett tomrum efter er! Ingen kommer att kunna fylla upp det! - *melodramatiskt* - I know!

*håller tummarna*

För Johan som är på väg till Piteå för att skriva upp till MC kortet, och Hanna som skriver nu?
för Joanne som kör upp för bil idag, och Nisse som skriver teorin imorgon.
Många som satsar inför sommaren!

AAAAHHH

Va fan kan jag aldrig vinna i betapet för?! Har spelat hur många matcher som helst idag men det verkar ju omöjligt! Det värsta är när man är så nära hela tiden! Jag blir galen!! Och arg.... *sliter mig i håret och dunkar musen i bordet*

Vårat nya nyttiga liv.

Startar idag. Jag och Johan pratade om att börja leva ett lite sundare liv. Mina kilon ska ju faktiskt snart börja arbetas bort, och Johan har några han vill bli av med också. Så vi ska sporra varandra bestämde vi oss för. Mycket lättare när man är två! Det vi kom överens om var: nyttigare mat, dra ner på sötsaker som godis, fika, snacks och dylikt, småätandet framför tv:n. En fridag har vi i veckan, för nån gång måste man faktiskt få unna sig. Om vi blir bjudna på fika tex till kaffe är det upp till oss var och en att avgöra om man vill stoppa i sig det, men vi vill inte sätta det som ett krav att man ska tacka nej. Det känns ibland till och med ofint att göra det. Det svåraste för mig kommer vara att inte få mitt godis... Eller att bara få glass en dag i veckan. Förstår inte riktigt vad jag gett mig in på nu! För helt seriöst så i min mun slinker det ner nåt sånt varenda dag tror jag. Kanske inte i så stora mängder, men nåt sött varje dag. (rädd att utveckla diabetes, helt seriöst) Varför ångrar man sig alltid precis efter man kommit överens med någon om nåt sån´t här?!;P Nu ska jag bara hålla mig från att hälsa på varenda kotte man känner i hopp om att bli bjuden på fika, hahaaa...! Så om ni läser detta så vet ni att ni inte ens ska erbjuda det. Okej? Midsommar kan bli svår... Ska man ta fridagen på fredag, eller lördag? *hmm* får fundera på detta...

Brännboll

Har varit och spelat brännboll idag ett gäng på 23 pers. Fast jag spelade inte. Jag agerade domare. Men det var roligt det med. Förutom att alla myggen hittade till mig och jag ser ut som en prickig korv. Varför gör man inte sånt här oftare egentligen?! Det är ju jätte roligt!

Att komma hem och lasta ur detta sen var ju inte helt fel!!;)


Sitter här med en väldigt märklig känsla. Det är nämligen så att för första gången sen jag blev gravid typ, känns då så?? Sitter jag hemma medans alla är ute och super och jag är inte fyllechaffis. Inte än så länge iaf. Man ska inte ropa hej innan man är över ån. Vad ska jag nu hitta på ikväll, när folket är gone... skönt att inte behöva sitta uppe sent då man ska upp och jobba imorgon. Hmmm.... *pillar naveln* Någon som vill hitta på nåt?!;) Om det finns folk på byn som inte ska på western farm...

Stugan

I onsdags när jag slutade jobba åkte jag och Johan upp för första gången den här sommaren till stugan i Njallejaur. Vad skönt vi hade det!! Vi bara njöt av varandras sällskap och tog det lugnt. Bastade gjorde vi också, och det var mycket varmare nu kära vänner när bastun är tätad. Inte dumt! Vi hade det så gott att vi bestämde oss för att åka då jag slutat jobba på söndag igen, och stanna tills på måndag.
När vi kom hem igår hade både Sofie och Lotta köpt mig billiga jordgubbar. Mmmm, mums. Fast det kanske slank ner lite väl mycket igår kväll. Är det farligt att äta för mycket jordgubbar?;) Jag hade ju iaf varken socker eller grädde till som man brukar ha för vana att njuta av.
Och titta nedan, dom har tagit bort våran bide!! Äntligen säger jag bara...
Och efter en om möblering så kommer vi att rymma vårat skötbord som kommer i helgen!
Före:


Efter:


Vi har även varit till kyrkan för att se kusin Ingelas avslutning. Vi kom lite sent så vi fick väldigt dåliga platser. Men vi tänkte att det är ju ändå min kusse, så nog kan vi pallra oss dit för att säga grattis och räcka över en blomma. Hon var jätte fin! Och jag hade ingen kamera med mig... Nåväl. Nu ska jag avsluta detta och göra mig klar att fara till pappa och Carina i småbruken. Det blir middag där med hela Johans familj ikväll. Trevligt!


Nattmat...

Idag har vi varit till Sörstrand och firat Johans morfar som fyllde år. Det är aldrig fel när någon fyller år, god mat och tårta på det! Det roliga var att jag sa till johan när vi åkte upp att jag skulle vara tvungen att laga mat iaf då vi kommer hem och då tänkte jag satsa på en pastagratäng. Och när vi kommer dit så var det vad som bjöds på idag! hehe...
Anledningen till den sena matlagningen som nyss blev klar är att vi hade massor med gamla rester liggandes i kylen på väg till obrukbarhet. Och jag gillar inte att slänga... Imorgon åker vi bort till stugan så då kommer jag inte heller att hinna. Men jag gjorde den och den blev SJUKT god! Det är nog den godaste pastagratängen jag smakat, om man får säga så om nåt man själv lagat. Så nöjd är ju bara förnamnet! Johan och Josef tog sig litegranna och 6 matlådor har fått åka in i frysen. Perfekt!

 

MVC

Kom just hem från MVC. Två veckor sen jag var där sist och allt var perfekt. +2hg, ändå hade magen växt 2 cm. Det ska bli roligt att se om du blir en liten tjockis, eller om du bara luras! 140 i hjärslag. Ordentligt fixerat. Och blodvärdet hade ökat till 118, från 111, trots att jag i ärlighetens namn varit dålig på att ta mina järntabletter. Skärpning där... 
Nu ska jag nog ta och laga mig nå mat, börjar vara hungrig känner jag.

Smörgåstårta

Idag fick vi äta smörgåstårta till lunch på jobbet, inte dåligt! Jag älskar smörgåstårta! *mmm* Kan fortfarande känna smaken!
När jag kom hem hände en väldigt märklig sak. Det var om om mitt undermedvetna talade. Som om jag visste vad som skulle ske och ville vara förberedd. Ganska lustigt! Johan frågade nämligen för någon dag sedan om jag skulle bli sur om han tog på sig jobb som vakt under midsommar ifall dom skulle fråga. Och självklart skulle jag ju bli allt annat än glad fick han till svar... Men sen började jag fundera på det där. Att han vill men tackar nej för att jag blir sur, det känns ju inte bra. Han vill ju verkligen komma in och då är det ju inte så bra creds om man hela tiden tackar nej. Nu har han ju varit tvungen att tacka nej redan till två helger då han redan jobbar, samt helgerna kring när vi är planerade att få smått. Så när jag kom hem hade jag kopierat nå lönepapper åt honom och passade på att fråga om han vill jobba på midsommar ifall dom frågar, och hur han själv känner för det. Det ville han, för att få en bra chans att komma in och göra bra ifrån sig. Jag vill ju verkligen att han ska vara tillsammans med oss, och inte blir det roligt att han ska flänga fram och tillbaka på nätterna mellan stugan och havsbadet, men han måste ju då få bestämma själv. Sen hoppades jag i mitt stilla att dom inte skulle fråga, det är ju faktiskt inte ens två veckor kvar. Tror ni inte dom ringer då?! 5-10 minuter bara efter att vi slutat prata om det. Fan vad läskigt... Men ändå ganska skönt, eftersom att vi hann prata igenom det. Så den här midsommaren kommer bli väldigt konstig...

Äntligen, äntligen...

Är jag klar med denna städning som aldrig verkade ha ett slut. Det finns numer inte ett enda papper som inte ligger på sin rätta plats och jag känner mig väldigt nöjd med min prestation. Då får vi se hur länge denna reda varar, men just nu är det riktigt fint! Vad ska man nu hitta på... Åh, jag ska må så gott och slappa som aldrig förr, det är jag värd!!
Nu får ni se hur vi bor...=)

Bedtime stories

Igår såg vi "bedtime stories" innan vi somnade. Den var fruktansvärt rolig tyckte jag, Johan med. Och det var väldigt länge sen jag såg en komedi som jag faktiskt tyckte var rolig, så massor med + till den!! Sen gillar jag ju Adam Sandler.
Han är något nedtonad i denna komedi för dom som tycker det brukar bli för mycket. Se den, jag fick mig några goda skratt iaf!



"Skeeter Bronsons liv tar en drastisk vändning när godnattsagorna han berättar för sina syskonbarn, på något mystiskt sätt blir sanna. Han försöker dra nytta av detta fenomen och försöker få med sina egna ambitioner i den ena otroliga sagan efter den andra. Men barnens oväntade bidrag till sagorna börjar vända upp och ner på Skeeters liv."

Förlossningsrädsla?

Idag har vi varit på MVC för den andra träffen på föräldrautbildningen (den sista för gruppen). Dock hann vi bara komma dit och vända typ, för det blev så himla krångligt tyckte vi. Igår var vi nämligen på en annans grupp föräldrautbildning, den gruppen som vi skulle hamnat i från början men blev missade till. Så vi sa att vi hellre stannar i den gruppen som vi var med igår. Så vi fick komma tillbaka när dom var klara idag och gå igenom deras första träff ensamma med barnmorskan (det som vi alltså missat). Är det bara jag som känner en enorm stress då jag tänker på förlossningen?! Kan det vara förlossningsrädsla på riktigt?? Jag fattar inte hur den här krabaten ska komma ut ur mig... Och ju mer jag ser och går in i detaljer angående förlossningsarbetet desto mer orolig/rädd blir jag... Jag drömmer mardrömmar på nätterna om bäbisen som inte kommer ut, eller som trasar sönder mig, eller som har kolik... ja alla möjliga hemska scenarion. Jag är rädd för att spricka, fast jag vet att jag förmodligen kommer att göra det för att nästan alla gör det. Idag fick vi se bilder på hur det går till när barnet kommer ut genom bäckenet och jag önskar jag aldrig sett dom... Sen förklarade hon att det är ju bara några centimeter mellan slidan och ändtarmen och ska ett huvud komma ut där så förstår man ju ganska snabbt att huvudet är större än vad det finns plats för. Herre gud... 
Annars tänkte jag skriva att detta är en underbar period i min graviditet! Det känns som magen har börjar sjunka ner lite, och jag har blivit kvitt mitt illamående om nätterna. Det är numera bara någon enstaka natt man hålls vaken av kväljningar. De hårda sparkarna mot revbenen har upphört, förmodligen finns det inte någon plats längre för MMA matcher där inne. De rörelser jag känner nu är så mysiga att det går inte att jämföra med annat. Jag känner mig för det mesta glad och full av liv! Jag känner mig vacker och jag får vara pigg. Sen jag gick ner på halvtid är jag mycket bättre i ryggen, tack gode gud! Så det är bara det här med oron inför förlossningen... Men jag har ju några veckor till att förbereda mig.

Bortskämd.

Än så länge har jag och Johan inte köpt ett enda baby plagg till den lille/a... Man har hållt sig från, för nog har man man varit sugen många gånger när allt ska vara så förbannat sött! Vi kan dock konstatera att det nog inte behövs på ett tag för du är så bortskämd av de som redan älskar och längtar efter dig! Turid och Lotta har snart köpstopp på riktigt, ni kommer hem med nåt litet nästan varje gång vi ses!=) I veckan kom moster Sofie (vad roligt det känns att säga, hehe) och Nisse med två heldressar och världens minsta sötaste skor! Och Lotta hade köpt en väldigt söt body med grodor på. Jag är glad och tacksam för allt vi fått. Här är de senaste innan jag lägger ner det i babylådan. Jaa, jag har lyckats städa så att den lille/a till och med har en egen klädlåda i byrån! Inte dumt.


Måndag.

Idag har man inte gjort så mycket... Eller det har jag ju självklart gjort. Men inte så mycket som är roligt för er att läsa!=)
Jag har städat nästan från det jag klev upp tills det blev dags för middag, så nu är köket fint det med. Det går framåt det här.
Sen åt jag och Johan matlådor som vi fått så vi slapp laga middag. Skönt. Vi promenerade förbi sopstationen vid brandstation och lämnade lite skräp, och sen gick vi och såg Jolles fotbollsmatch. Så lite motion har jag fått mig idag. Tyvärr förlorade dom med 3-1 men Jolle gjorde iaf mål! Go Jolle!=)
Nu har man borstat tänderna och är redo för sängen. Ska se lite av "de fattiga och rika", en serie min far sa vi skulle se för den var så bra. Jag vet inte riktigt om jag håller med? Men den får mig alltid att somna så det är ju bra när man ska upp och jobba! hehe... En gång för inte så länge sen var Johan så söt. Jag var supertrött och gick och la mig. Då gick han över till Nisse och blev kvar där flera timmar. När han kom hem undrade han vad jag gjorde uppe framför datorn så sent... Svaret blev att jag inte kunde sova. Det var helt omöjligt. Så fort jag la mig ner började jag må illa och blev "pigg"... Då sa han "men kom här", så la han mig i sängen och bullra upp med kuddarna och slog på serien som han visste jag skulle somna till och fem minuter senare så "zzzzZZzzznaaark"... =)
Godnatt!

RSS 2.0