Sovmorgon

Idag har jag tagit sovmorgon. Jag ställde klockan på 10 och tänkte att jag ska sova så länge jag kan. Jag är dock förvånad att det blev till 9.40. Jag som de senaste dagarna inte kunnat sova på mornarna alls. (I förrgår var nog det lejdaste då jag klev upp 6.15 när jag började 11.30?!) Jag känner mig riktigt utvilad... Så nu blir det nog å käka nåt, se lite SATC till det. Och sen göra sig i ordning för jobbet som börjar kl 12. Idag ska jag försöka lämna städningen åt sidan och ägna mig åt nåt annat. Tror det behövs det också. Emilie kanske vill hitta på nåt?=) Promenixa i den underbara värmen?
Detta hanns med innan sängdags igår. Känner mig riktigt pedant. Har kryddorna i bokstavsordning... Börjar det kanske gå lite långt? Men som sagt så ska jag inte ägna mig åt någon städning idag...

Före:


Efter:





Köksskåpet klart.

Tar längre tid än man kan föreställa sig att gå igenom all skit man lagrar och bara snör in i skåpen där det inte syns. Känner mig riktigt duktig nu när man blev klar med detta. Kolla in...

Före:
 

Efter:

49 dagar kvar!

Nu har nedräkningen på riktigt börjat här. 49 dagar kvar, och jag börjar längta! Det känns som 49 dagar inte är mycket, ändå står tiden nästan stilla... Den som väntar på nåt gott.

Nu svarar jag till dig Linda här, försökte på din blogg men fanns ingenstans att komentera då du inte hade skrivit något inlägg... Vi skulle få ett nytt ultraljud om magen hade växt, för våran bm tyckte att den hade växt så snabbt och mycket. Så jag fick komma in bara en vecka efter en rutinkoll för att mäta men då hade den inte växt så hon trodde bäbisen kanske hade sträckt på sig då hon mätte tidigare. Därför blev det inget andra UL då allt verkar vara normalt. Ska ni få göra ett till ni? Linda ringde till mig tidigare idag, och då bestämde vi att vi ska komma den 4:e. Men som jag fattade på Margareta så trodde jag ni hade hunnit med mer än en träff... Men det var ju bra att ni inte hade det så missade vi inte så mycket! Hon sa nämligen då vi talades vid sist att vi skulle få gå på eran sista träff och efter den sitta fyra timmar ensam med henne och gå igenom det andra bara vi. Och sen få låna hem filmer så att vi hade gjort våran utbildning i ett svep. Men så här blev det ju mycket bättre!=) Det går bara bra annars. Börjar bli tugnt däremot och min rygg tar mest stryk... Jag längtar tills man kan ligga på magen och få en ordentlig massage! Sen känner jag mig så stor och otymplig... Men det är väl normalt. Man är ju det, det är ju som en mage ivägen hela tiden. Hur går det för er då? Mår du och bäbisen bra?=)

Vårstädning.

Jag har påbörjat min årliga vårstädning. Allt började med att fönstrena skulle putsas... Det blev lite mer än så. I år har jag verkligen tagit mig vatten över huvudet känner jag. Jag har börjat överallt samtidigt och röja upp i alla skåp och vrår. Det blir superfint och jag älskar känslan att ha total kontroll över vart jag har varenda pryl. Att allt ligger på en plats och har sin ordning. Slänga allt man inte behöver och så... Det är bara det att jag började i vardagsrummet. Och helt plötsligt så har vi ingen lägenhet längre?! Det går inte att ta sig fram nånstanns och det är verkligen inget skämt! Vardagsrummet är sagolikt, men allt "skräp" har förflyttats vidare till andra rum... Jag blir väl klar så småningon. Känner inte för att stressa med detta så ni som kommer på besök får helt enkelt ha överseende med vårat kaos...
Köpte tyg till nya somrigare gardiner till vardagsrummet. Turid hjälpte mig men jag sydde dom faktiskt helt själv. Första gången jag sytt något till vårat hem, inte dumt!





Min datorhörna, där jag pausar med lite bloggande.

Nedan, vårat enda rena fina rum... hehe!!


Dock visar inte dessa bilder vilken oreda det på riktigt är. Men det blir bra det här i slutändan! Det gäller bara att ha tålamod!

Helgen i bilder.

Har inte skrivit nåt om helgen. I fredags for vi upp ett gäng till storforsen för att spendera kvällen vid en eld och skön natur. Det mysigaste som finns!
I lördags var vi på kalas och firade Nettan som fyllt 50 år. Det var trevligt det med!=)
Väldigt kortfattat, och här kommer några bilder som koplement.


















Klyx - no more!!

Igår var det åter dags för besök på MVC. Lillen/an sträckte inte på sig utan magen var lika stor som förra veckan, så inget mer ultraljud blev det. Jag har varit förstoppad några dagar och sa det men har även läst i mammapraktika att det kan vara ganska vanligt att man blir det eftersom att tarmarna trycks ihop för att fostret ska få plats. Hon skickade hem mig med en flaska klyx som visst skulle göra underverk, och ja. Det kan man ju säga att den gjorde. Jag blev ärligt talat orolig över att få höra att man ska spruta in vätskan och sen försöka allt vad det går att hålla kvar den i minst 5 minuter. Fem minuter är ju ingen tid?! Vad händer egentligen i kroppen om den ska hinna vända på fem minuter?! Den gjorde det... jag tror jag klarade 2 minuter MAX.... och sen kom allt ut. Jag mådde så fruktansvärt illa. Hela rummet började snurra. Jag började kallsvettas och tårarna bara sprutade. Ryggen blev alldeles blöt! Jag ville spy. Orkade inte sitta upp utan ville bara lägga mig ner på golvet. Men det gick ju inte så bra när man hade behoven att utföra. Så jag fick sitta kvar medans det kändes som världen gled längre bort. Jag hängde med armarna över handfatet som stöd. (våran toa är grymt liten för dom som inte vet...) Jag trodde jag skulle svimma! Men det gick över ganska fort ändå efteråt och jag fick somna in med en svidande bak... Men magen är kalas idag. Har inte ont alls som jag hade igår! Klyx - aldrig mer igen däremot! Det klarar jag inte av att gå igenom en gång till...
Vi disskuterade även hur vi ska göra med mitt jobbande och Margareta bokade in en läkartid idag. Jag blev sjukskriven 50% den närmsta månaden från och med imorgon. Det är blandade känslor angående detta. Först och främst ska det bli så skönt att kunna gå hem efter halva dagen och slippa känna sig totalt slutkörd som jag är på kvällarna då jag kommer från jobbet. Men då är det ju storhelg i helgen och då får jag ju ingenting för det är ju karens också dom första två dagarna va? Det hade varit fint om man hade jobbat den här månaden ut, för mig skulle det varit 4 arbetsdagar, och få en full lön. Men nu ska jag tänka på min hälsa och inte på pengarna! Jag blev bara glad då jag öppnade lönespecen idag och den var på 14500. Det händer typ aldrig!! Men då kommer det ju som sagt dras bort för karens och 50% på 4 dagar, varav två med OB. Nåja! Min rygg och mina fötter kommer må bättre av detta! Kanska sammandragningarna som jag börjat få går över. Hope so!
Åhh, förresten så blir jag så upprörd! Nu har dom lyckats missa oss till starten för den andra föräldrautbildningen också! Är vi så svåra att komma ihåg?! Så nu ska vi få gå den själv...? Jag hade som sett fram emot att träffa andra i samma sits som oss... det hade ju varit kul. 

Jag lider med dig...

Såg vakna med the voice igår. Dom tävlar i pinsammaste historier och den som vinner får en resa för två till Tokyo (tror jag det var). Killen som var med igår måste ju strida i toppen om denna resa... Han ville förbli anonym vilket kan förstås så han var inte med själv i studion. Iaf så hade han träffat en kvinna på krogen och dom gick hem till henne för att... Jaa, ha sex. När dom kommer hem till henne så säger hon att han kan ta plats i sängen, hon skulle bara gå på toan en snabbis. Killen är lite dålig i magen denna kvällen med ignorerar det för denna möjlighet får man ju inte ofta. Han lägger sig till rätta i sängen och känner att han behöver släppa en prutt, men det som kommer var inte riktigt bara en prutt, utan han sket ner sig där. I hennes säng. Han får panik. Vad ska han göra?! Han sliter åt sig kläderna och får på sig dom i all hast och sticker därifrån. Tänk tjejjen när hon kommer ut... Vad fick han för sig? Bara sticka sådär... När hon sen lyfte på täcket och fann vad han lämnat efter sig. Vad för tankar ska hon inte ha fått i huvudet då? Usssh, så hemskt! Och vad äckligt....
När killen sen känner att han flytt fältet och kan andas ut så inser han att han glömt nycklarna till firmabilen på hennes nattduksbord. Fan vad jag lider med dig! Han ville ha tips på hur han skulle göra för att få dom tillbaka. Det är nog bara att skämmas, åååå så pinsamt! Två veckor hade nu gått utan att han tordats sig på ett försök att få dom tillbaka. Men nu var han visst tvungen att få bilen tillbaka på jobbet.

Ett samtal jag inte väntade mig...

Min mormor ringde till mig för nån kväll sedan (har svårt att sluta tänka på det). Hon ville höra om vi hade det bra och hur det gick med magen. (Morfar ringde ju för någon månad sen och gratulerade så mycket till nyheten om graviditeten) Hon ville sticka en kofta och en mössa också, och undrade om hon fick göra det och vilken färg som skulle passa bäst. Vi bestämde oss för vit, eftersom att vi inte vet om det blir en pojke, eller flicka. Morfar hälsade. Denna känsla vet jag inte hur jag ska beskriva? Men det är roligt att dom bryr sig. Jag hoppas att jag inte ska behöva bli besviken, kanske kan vi ha en normal relation så småningom...?

Utmaning

Ja då var det dags igen då. Denna gången var det Sofie som utmanade mig.

Vad heter ni? Zara & Johan
Hur träffades ni? Tresco, faktiskt... =)
Hur länge har ni varit tillsammans? 2½ år
Är ni förlovade? Yes
Bor ni ihop? Ja
Har ni barn? Nej, ett på väg
Har båda körkort? Ja
Isåfall, vem kör bäst? Måste nog säga att det är Johan!
Kommer du ihåg er första kyss? Neej...
Vem sa "Jag älskar dig" först? Jag
Vem är äldst? Jag
Vilka stjärntecken är ni? Jag är skorpion, Johan Vattuman
Håller ni i handen på stan? Ja, oftast
Vem är längst? Han
Vem sjunger bäst? Haha, jag!
Kände ni varann innan ni blev ihop? Nej
Vad har ni gemensamt? Vi har mycket gemensamt, vi gillar äventyr och att vara ute. Mysa framför tv´n, se film. Sen har vi mycket gemensamma vänner, det är ju roligt!=)
Blev du kär i första ögonkastet? Absolut!
Har ni någon speciell låt? Jo, en speciell låt som vi båda älskar över allt annat är "November rain - guns n´roses". (Märk dock skillnaden på en bra låt och våran låt) Sen har vi våran låt som var med på bröllopet. "together we are one - Delta Goodrem". Den stämmer in på varje ord vad vi känner för varandra så det var ett enkelt val till vigseln.
Har ni några "frikort"? Frikort? Är det bara jag som inte fattar.....?
Har ni stora framtidsplaner? Ja
Har ni gråtit i varandras armar? Ja
Har ni varit utomlands tillammans? Jo, två gånger. Bulgarien och Gran Canaria .
Vilket är ert bästa minne? Vårat bröllop, jag vill gifta mig igen ;)
Vem lagar bäst mat? Johan
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Se TV, surra, vara tillsammans, eller på varsitt håll.. olika.
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Oftast
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Nej
Blir du lätt svartsjuk? Lätt? Det händer men inte lätt tror jag?
Brukar ni bråka? Inte ofta
Ringer eller SMS:ar ni mest? Sms:ar
Vilken är hans finaste kroppsdel? Benen, och rumpan! Sexyass ;)
Brukar nån av er prata i sömnen? Hehe, jag, hela tiden!
Vilka utmanar du? Martin (börja om å skriv blogg nu!), Ann-Sofie, Malin (kusin).

Finaste minnen

Titta vad jag hittade på Johannas sida... *drömmer mig tillbaka* Ska ta mig i skinnet och göra ett kollage från vårat bröllop hade jag tänkt mig så man kan bjuda på bilder från det. Finns ingen dag jag kännt mig lika vacker och stolt över att stå vid min makes sida! Det är bara tråkigt att man inte har bilderna som fotografen tog på datorn. Men det ska man väl kunna fixa med scanner!










Drömmar

Ikväll har jag varit duktig och bakat drömmar. Dom blev till och med goda, har tjuvsmakat hela två stycken. Sen sa mitt samvete ifrån... Mums!



Annars har jag inte gjort så mycket idag. Jobbat. Städat litegrann... Sofie och Nisse har varit här en sväng. Bjöd på mina mindre lyckade bullar, men dom sa ingenting. Dom åt till och med två så dom kan ju inte ha varit så dåliga!=)
Johan jobbar så jag har haft lite egentid. Rätt skönt det också ibland! Fick en matlåda av Turid så jag behövde inte göra någon middag heller, värsta lyxen! Och utöver det hade hon tvättat kläder och skickat en hembakad limpa också. Ibland blir man bortskämd!;)
Och imorgon är jag ledig, fan vad skönt! Tre hela dagar, vad jag ska njuta! Hoppas det blir fint väder bara då vi ska till storforsen imorgon kväll och grilla.

Änglar och demoner

I tisdags var jag och Johan, med pappa och Carina, Turid och Lotta på bio i luleå för att se Änglar och Demoner. Vi åkte direkt efter jobbet och hann förbi pappsen i deras lägenhet en snabbis innan. Vi tänkte att vi parkerar där, billigt och bra! Filmen var över förväntan väldigt bra tycker jag! Vi tyckte det allihopa. Jag har ju hört så mycket dåligt om den att jag hade ställt in mig på att den var värdelös. Men helt sevärd! Fast boken var betydligt mycket bättre... Men så brukar det ju vara.  Här är en recension som jag tycker stämmer till punkt och pricka.

"Den eviga kampen religionen vs vetenskapen dras till sin kulmen i och med ”Änglar och Demoner”. Illuminati, en grupp bestående av enbart vetenskapsmän, är en av kyrkans bittra fiender och också en av världens största underjordiska organisationer. Efter påvens tragiska död tar gruppen flera påvekandidater som gisslan och hotar att med hjälp av den destruktiva antimaterian spränga hela Vatikanstaten. Symbolexperten Robert Langdon med assisterande vetenskapskvinnan Vittoria Vetra kommer till undsättning. Det blir en jakt mot klockan där Langdon och Vetra följer ett 400 år gammalt spår av forntida symboler som ska leda dem fram till Illuminati och den tickande bomben/antimaterian.

Förvånansvärt spännande är ”Änglar och demoner”, med flera twistar och oväntade vändningar. Förutom underhållning delger filmen oss flera intressanta resonemang kring religionens och vetenskapens likheter och olikheter. Tom Hanks som Robert Langdon gör en habil insats. Men mest imponerar Evan McGregor som påvens assistent och allas vår Stellan Skarsgård som Vatikanens överhuvud.

Historien, berättad i högt tempo, är något komplicerad men utan att villa bort oss. Ron Howard följer förlagan väl, kanske lite för plikttroget. Det finns inga försök till varken eget tillägg eller större bortklipp. Och på många sätt är jag glad att han anpassat sig så pass till författarens vilja. Vi slipper exempelvis en påtvingad relation Langdon och Vetra emellan. Tacka Gudarna för det. Och tacka Gudarna för Ron Howard och ”Änglar och demoner”, årets hittills bästa sommarmatiné."

Det sista stycket hade jag kunnat skriva själv. Om jag orkat! Den förra filmen da vinci-koden var jag nämligen sjukt besviken på!! Det var flera scener i boken som saknades, och mycket som inte stämde alls med boken, och när ett slut ändras helt blir man väldigt besviken. Iaf om det är till det sämre. Dessutom var den väldigt seg och ingen action alls, som den man målade upp i sitt huvud från boken. Denna gången lyckades Ron bättre!=)




MVC

Idag har vi varit på ännu ett besök hos barnmorskan. Jag hade gått upp 2hg på tre veckor, inte så mycket med andra ord. Däremot hade magen växt hela 4 cm sen sist! Jag känner ju att magen växer och är typ enorm, men nu lillen får du nästan lugna ner dig... ;) Jag ska ju orka bära dig tiden ut! Hon sa dock att hon trodde det var en lång och smal bäbis där inne? Vi får väl se men det låter ju inte troligt med våra gener... Ska tillbaka redan på måndag eftersom den hade växt så mycket för att mäta igen och se om det kanske bara var så att hon/han sträckte på sig. Annars kanske det blir ett till ultraljud för att uppskatta vikt och storlek. Så om du bara sträckte på dig får du gärna göra det på måndag också, jag vill ju se dig igen! Det var så mysigt. Det bästa under hela denna tiden, den dagen vi fick göra ultraljud.
Hon blev också upprörd över att jag fick avslag på min ansökan om havandeskapspenning. Och sedan avslag på omprövningen, som jag inte skrivit något om här ännu. Jag blev riktigt besviken och förstår inte riktigt hur dom tänker nissarna på försäkringskassan. I deras motivering står det nämligen att jag kan anpassa mina lyft som är så pass tunga så att dom inte når upp till den vikt som anses krävande för att vara fysiskt ansträngande. Alltså att jag istället för att lyfta en back med grejer tar en och en grej. Jaaa. Ni hör ju... vem ska betala all övertid som kommer behövas för att det kommer ta så lång tid allt jag gör? Nåväl. Det är väl bara att acceptera. Jag kan begära att få omprövning igen. Men då ska jag skriva till länsrätten men skicka brevet till försäkringskassan. Innan det gått igenom är ju min unge redan född... Jag har börjat tidigare några dagar och i helgen har jag även jobbat över en timme för att jag inte hinner med längre. Men jag får gå tidigare någon annan dag då man har lite att göra... Så jag får pussla ihop det här så länge man orkar. Margareta sa iaf att jag skulle ta med mig namnet på den som hade beslutat detta så hon kunde ringa upp henne. Hoppas hon gör det och att det kanske kommer nåt gott ur det! Det skulle glädja mig väldigt mycket...
Nåt annat tråkigt var att vi blev missade till föräldrautbildningen för dom som ska ha barn i Juni/Juli.... Det hade varit roligt att hamna bland dom! Så då får vi göra våran sent... Nåja, bättre sent än aldrig.

En runda på stan med svärmor.

Igår var jag och svärmor till stan. Det blev en heldag... Var väl inte riktigt meningen att det skulle ta så lång tid? Men jag är mycket nöjd över dagen som faktiskt fulländade min inköpslista till bäbben. Nu har vi köpt ALLT. Inför förlossning, första tid och hemkomst. Det känns mycket skönt faktiskt att slippa tänka på det. Nu hoppas jag bara att jag ska kunna ha mina kläder tiden ut så jag ska slippa åka in för att köpa sånt. Det är verkligen tråkigt när det man köper sitter fint i några veckor och sen är det för smått. Det är ju inte lätt att hitta nåt heller och ju större man blir desto jobbigare blir det att flänga runt dessutom. Köpte en bilbarnstol, sängkläder till spjällsängen, madrass, spjällskydd, blöjhink (mycket nöjd över detta fynd som kapslar in varje blöja för optimal hygien, och så man slipper den där lukten...), tvättlappar, nappar, skötväska, idominsalva, babyolja, amningsbh:ar, och ett linne till mig... Oh, ja en skjorta till Nisse som fyllde år. Sen har jag säkert glömt något också. Det blev dock ganska dyrt för kalasandet slutade på 5000-nåt? Så nu blir det väl gröt då i några veckor, muuuuums!
Det enda som blev kvar på listan var en babyvakt. Men två modeller var slutsålda och jag vill gärna se vilka dom var innan jag köper hem nån av de dyra modellerna som var kvar... Sen sa dom på jobbet att det är ju bra om vi lämnar nåt kvar så att dom som vill komma med presenter har nåt att köpa. Okej, nu har ni nåt. Gå ihop ALLIHOPA och köp oss en babyvakt. Det har vi inte... ;P
Tack till Turid som orkade gå med mig hela dagen och hjälpa mig med allt! Du är min klippa! Hon skulle egentligen komma och sätta om mina blommor, men vi blev borta så länge så det får bli en annan dag. Men det gör inget.

Har fått rosor av min älskling också, blev skitglad! Blommor kan få en på väldigt bra humör! Speciellt när man inte alls förväntar sig att få några!

Nu ska jag hoppa i säng... känns som jag borde ligga och sova för länge sen med tanke på vilken tid jag ska upp imorgon. Ska försöka ta mig på jobbet lite tidigare så jag slipper stressa för idag hann jag inte förberedda ett skvatt kan jag tala om... Så har ställt klockan på 5.45, Go natt!

Misslyckat storbak

Har just gjort klart ett storbak på vetebullar som inte blev goda. Tyckte jag satte hur mycket socker som helst. Men det smakade inget socker om dom alls ? :(
Så nu har vi typ 60 bullar att bjuda på som inte visar min bästa sida av bakandet... Tur jag har en lyckad rulltårta och brownies också. Har legat i på sistone...
Nåt som känns jobbigt...? Jo, jag har jobbat hela dagen. Gick och handlade. Kom hem. Började med baket och åt middag medans dom jäste. Samtidigt har Johan suttit och spelat wow... Efter allt knådande i en inte alltför skön stående ställning så kände jag att det skulle bli så fruktansvärt skönt att bara lägga sig ner i soffan, ta av sig alla kläder och krypa ner under täcket till ett avsnitt av mitt favorit program desperate med en nygräddad bulle och ett glas mjölk, tillsammans med min darling. Bara mysa... Jag är slut, trött och har ajaj i ryggen... Bullen vill jag inte längre ha, för ja e lite kräsen på söt saker. Stoppar jag i mig sånt då ska det verkligen smaka bra... =) Jag säger till Johan lite på skämt att jag måste baka nya för nu har vi hur mycket som helst som inte kommer gå åt.... Då säger han "men det gör inget, Jompa kommer på fika snart..." och jag.... "vaaaaa, du skojjar..." Jag såg min sköna avslappnande kväll gå i stöpet. "men det är ju ikväll du har bakat..." Jag orkar inte vara social. Inte efter att ha hållit igång hela dagen och hela kvällen. Åååhh, min sköna stund.... *försöker hämta kraft* Varför kan inte min karl förstå att tisdagar är heliga för mig?

RSS 2.0