Suck

Okey, jag önskar att detta var ett skämt. Tyvärr är det inte det.
Färgningen blev något åt hållet katastrofal, men det har ingenting med ojämnheter att göra. Jag som brukar ta en varm choklad färg sitter här med korpsvart hår just nu. Och vi firar julafton imorgon. Det kändes ju ej okej.
Vad ska man göra åt det då. Jag ser ut som ett spöke. Fyyy!
Nej, nu ska jag sluta sitta här och tycka synd om mig själv för en sån löjlig småsak som hårfärg när det finns betydligt större saker att bekymra sig om världen över.
Men satan så pissigt det kändes!!:(

Hårfärgning

Just nu sitter jag med färg i håret.

Note to myself. Det är inte lätt att färga håret på sig själv, och det går absolut inte fort. Och färgen hamnar överallt. Så nästa gång, när du har hunnit glömma bort hur jobbigt det var, fråga för guds skull efter hjälp. Även om det evigt säkert är i senaste laget...

Zzzzzzznark

Jag är helt galet trött idag. Huuuaaa, men det blev inte så mycket sömn inatt då Ronja tjorvade en del. Till slut fick hon sova med mamma, och vi hade det faktiskt väldigt mysigt. Hon ville verkligen kramas och ligga nära;)

Ikväll har något väldigt ovanligt hänt. Bella somnade i soffan med vällingflaskan kl 7 (det brukar väl hända men inte att hon somnar för natten då...), och tätt därefter nattade jag Ronja som har börjat tjorva lite vid läggdags, (hon har kommit på att hon inte vill somna själv och blir hysterisk om man lämnar rummet...) men inte idag.
Båda flickorna har sussat en timme nu och jag har hunnit somna på soffan, så jag tror faktiskt jag ska lägga mig i sängen nu. Egentligen har jag en massa jag borde göra och det kändes kanske lite tidigt. Men jag har en känsla av att det kan bli ännu en vaknatt... Så det är väl lika bra. Mmmm, så får det bli zzzZzZnark och godnatt.

Färgning

Idag har jag färgat en av Bellas gamla koftor så den skulle passa Ronjas julklänning.
Vi ville ha en röd men hittade ingen när vi var till stan (fast vi letade inte så ihärdigt...) 30kr betalade jag för färgen och jag blev ju supernöjd måste jag säga. Synd att jag inte tog någon förebild, men här har Bella på sig den iaf. Det ser vit ut, men den är inte det... det var som nån liten mörkare ton i den.

Sen så blir det ju inte alls rätt färg genom kameran, men den blev som en helt ny annan kofta:)


Och på tal om kameror så är den här på väg hem till mig. Jag hade väntat mig den idag, men nu hoppas jag bara att den hinner komma innan jul!


Matkräsna barn

När Bella var liten fullkomligt älskade hon allt vad mat var. Allt vara bara mmmmmmm, mumma.
Smakportioner var bara nåt vi gjorde för att se att hon tålde det vi gav, för hon gapade och svalde så fort en sked kom i närheten.
Men ju äldre hon blir desto kräsnare blir hon. Fick hon bestämma skulle vi äta "makedoner och torv" varenda dag, möjligtvis lite palt som kan vara både palt och blodpudding. Kanske svårt att se skillnad när man är liten;)
Jag tycker så fort vi sätter nåt annat på bordet måste man börja "lura" henne. Hon äter om hon blir matad, annars grisar hon bara. Inte ens pannkaka??? Tycker inte ALLA barn om pannkaka?

Är man inte uppmärksam kan till och med korven se ut så här när man ska skära upp den;)

Ronja har vi haft det lite kämpigare med. Hon ville inte alls ge upp flaskan för vanlig mat.
Vi väntade tills hon var redo, men när hon väl började så fick vi till och med mixa köpesburkarna för att hon skulle äta det. Minsta lilla bit så har hon spottat ut och skägglats, allt skulle vara slätt... Det har känts lite konstigt att köpa hem 4-månaders burkar till en tjej på 10 månader. Men dom är ju sina egna så;)
Nu har tiden gått och hon tycker inte om fisk, inte potatisbitar (ska vara mosat) och all mat ska vara kall och "halvlagad". Jag förstår inte alls. Korv älskar hon, men inte stekt. Grillad/stekt kyckling är väl det bästa hon vet, men i gryta går det fetbort! En köttbit på bordet äter hon, men på en tallrik med sås och potatis ser det ut som det äckligaste på jordklotet. Jaaaasi.

Men dom har ju brukat gilla lite udda grejer som man tänker att barn inte ska tycka om.

Nu har Ronja chockat mig med att gilla Janssons frestelse. Hon fullkomligt älskade det;)

Hur har ni det vid matbordet?Lucia - En vacker tid

En vacker tid är det som har gått oss förbi. Lucia har jag älskat sen jag var liten.
Tyvärr föll min enda jobbardag den veckan sig precis när flickorna hade sitt luciafirande på dagis OCH tomten kom på öppna förskolan. Typiskt att det var på samma dag...! Men jag har fått se underbara bilder och fått höra allt från Johan;)


Shopping

Idag har jag, maken och Ronjalainen varit en snabbis till stan. det var välbehövligt kan jag tala om. Alla klappar är nu fixade, har även hunnit slå in några och lägga under granen (jag är mycket väl medveten om att det står en stereo från stenåldern i bakgrunden och ljusen i granen är väl från 80-talet nån gång, men det har väl sin charm det också;P).
Janssons - check!
Ischoklad - check!
Kola -check!
All mat/sweeties som konsum så gladeligen lagat till vårt julbord - inhandlat - check!

Puuuuuust, jag kan faktiskt andas ut nu och bara njuta veckan som är kvar. Det ska bara städas men det är ju ingen idé att börja med sånt nu, det hinner ju bli skitigt igen till jul.
Och fina ska vi vara, titta vad flickorna har fått idag. För en gångs skull kom vi ganska snabbt överens jag och Johan. Vi gick och kollade på alla söta barnklänningar och det var tyll hit och tyll dit, stela tyger och trånga halsar (vackert dock) men till slut hittade vi modellerna som barnen kan både leka i och spilla på utan att man får panik;) Och så kommer dom ju vara super söta med sina koftor och strumpisar
Och till och med mamman ska vara fin i år!!

Jag vill köpa en ny mamma...

Bella tittade på mig från vagnen idag och så sa hon
"jag vill köpa en ny mamma"...
Men nu blev mamma ledsen sa jag, och då bara skrattade hon.

Vi har börjat skola in Ronja på dagis i måndags. Jag börjar ju jobba efter nyår på riktigt.
Idag var första gången som hon har börjat gråta hysteriskt när jag lämnade rummet och det var faktiskt riktigt jobbigt. Hon har ju alltid vara en mammagris, men det har ändå gått väldigt bra att lämna henne dom gånger vi har behövt barnvakt. Hon har som inte brytt sig. Hoppas det går bättre imorgon. Dom andra dagarna har hon ju som inte märkt att jag gått ifrån men idag tränade vi på att säga hejdå och då kom det:(

Fartig dag och lugn kväll...

Idag har Turid lånat hem Bella över helgen, och hon blev så glad när hon skulle få följa med farmor hem:)
Man hinner så himla mycket när man bara har en hemma! Johan är nästan helt klar med Ronjas rum efter en heldag i arbetsbyxorna. Bara lite lister kvar.
Jag har gjort en massa ärenden på byn, städat ur en massa lådor (och resten av huset för den delen) så vi ska kunna ha flickornas pyssel lättillgängligt i köket, och så har jag målat i hallen det som var kvar. Så nu är den nästan helt klar, bara dörrarna som ska målas vita. Det har blivit så fint om ni frågar mig! Men ni får tålmodigt vänta tills dörrarna är målade innan ni får se. Eller så kommer ni och hälsar på;)
Hade tänkt börja med det nu ikväll. Men nånstanns tog orken slut och soffan blev väldigt lockande. Jag intalar mig att efter nästan en hel veckas sömnbrist så är jag värd att slappa på den ikväll;)

Gullungar

Är dom inte för söta dessa charmtroll?;)

En miss?

Jag fyndade barntandborstar på dollarstore för ett tag sen. Hittade den här bilden på min tfn och tänkte bara visa er nåt roligt...
Det är inte ofta man får välja om man vill ha en eller två av nåt för samma pris, haha ;)

Pepparkakshus

Idag har jag och Bella gjort ett pepparkakshus medans lillasyster låg och sov.
Hon var ju så duktig!:)


Och det färdiga huset som Bella dekorerat själv (måste säga att hon har ju spritt ut dom väldigt bra, och jag är förvånad att hon inte ville äta upp dom hellre;P)


Jag bjuder på en bild på Ronja också. Hon är fullkomligt tokig i skor, så fort hon ser dom ska hon ta på sig dom, och gärna själv också:)

Bäbislycka!:)

Nu är det ju så länge sen jag skrev och egentligen har jag så himla mycket att dela med mig av:)
Men det roligaste av allt är ju självklart att jag ska bli moster (fast det vet ni säkert alla redan om eftersom det är flera veckor sen hon gick ut med det).
Så himla kul att man nästan spricker av lycka;) ♥älskade du, älskade ni
Jag frågar henne hela tiden vilken vecka hon är i och tycker tiden går så långsamt haha;)
Men en söt liten kula har hon fått på magen, och i den ligger ett liv som vi får ta del av ♥
Bella är ju gode söt för hon vet ju att i mosters mage ligger det en bäbis. Frågar man så säger hon det, och det är visst en flicka också. Vi får se om hon har rätt... Åsså frågade jag en dag om hon ville att det skulle ligga en bäbis i mammas mage också, men det ville hon inte minsann;P

RSS 2.0