Cirkelträning

Ikväll var jag och Lotta på cirkelträning. Fy satan vad mina armar och ben skakade i slutet kan jag tala om!! Jag är helt slut... Men på ett bra sätt! Jag kommer nog sova gott inatt ;)

Har haft mycket besök här hemma idag. Turid, Lotta, Sofie, Nisse och Josef har varit och hälsat på. Så har jag och Isabelle varit till mitt jobb och hälsat på. Dom hinner inte med för hon växer så fort så vi fick lova att komma oftare. Det ska jag väl kunna hålla ;) Dom frågade om jag trivs, åhh hell ya!! Det här är det bästa som hänt mig i mitt liv. Det finns inget bättre än att vara hemma med Isabelle, hon ger mig allt jag behöver för att vara den lyckligaste på jorden! Och Johan med då förståss, han ska vi inte glömma ;)
När Sofie kom efter jobbet sa hon att en av mina arbetskamrater sa att det syntes på mig, och det är ju en väldig komplimang. Sofie sa också för några veckor sen att sen jag blev mamma (och redan när jag var gravid) så syns det att jag har fått bättre självförtroende och blivit mycket gladare. Att det lyser om mig, vad glad jag blev! Jag sa att jag har ju gått från att vara i princip ingen till den viktigaste människan i en annans liv. Och att känna en sån stark kärlek och glädje till sitt barn är som terapi. Förut var jag ganska ledsen och upprörd över vissa aspekter i mitt liv, men nu har jag lämnat det bakom mig, och spenderar tiden till allt och alla jag gillar istället för att sakna det jag inte har. Näe, men jag känner mig som en mycket starkare, positiv och glad tjej i dagens läge.
Skål för det! ;)

Laila Bagge?!

Laila står i slutet av ett Idol avsnitt och drar i byxorna, fixar till sladdarna och linnet och spyr ur sig denna fras?!

"Jag tänker på mitt fett som inte ska hänga ut. Med dom här lovehandsen..."

Inte konstigt att unga människor får för sig att banta när alla redan smala förebilder snackar om fett och lovehands på deras små kroppar... Var det bara jag som reagerade? 

Trötta...

Vi är trötta här i familjen Norén denna dag kan jag tala om...
Isabelle vaknade runt sju och vid 9 gick jag och Lotta med barnvagnen på morgonpromenad. Efter det har vi legat utslagna och sovit i princip resten av dagen. Isabelle har bara vaknat korta snuttar för att äta och då hon somnat om har jag gjort det med. Vart kommer den här tröttheten ifrån?! Jag är totalt utslagen...

Johan har gått och fått problem med halsen också. Hoppas jag och lillan klarar oss. Ska försöka vakna till liv så inte natten blir förstörd. Help me! Besök - Ja tack! Så man håller sig vaken...

Semester från bloggen...

Det har jag haft i några dagar. Har ingen bättre anledning att komma med än den rätta. Jag har helt enkelt inte haft nån ork till internetandet.
Idag har jag varit själv med lillan tills nu då Johan kom hem. Har städat lägenheten och tvättat två maskiner tvätt. Bytt sängkläder och diskat. Så var det bortgjort... Nu kan man bara slappa resten av kvällen! Skönt är det att lillan tycker om att sitta i bärselen så jag kan göra sånt. Hon tycker ju som inte om att ligga och roa sig själv någon längre stund.
Igår var vi med Bella på det tredje baby-simmet och det gick lika bra som de andra gångerna. Jag tror hon är den enda bäbisen som inte gråtit på tre gånger... Fast än hon fått två ordentliga kallsupar. Hon är så duktig min lilla tjej!=)

(bilden är från förra gången då hon simmade med Turid, jag bara älskar den!!)

Nu ska vi fixa ihop nån middag och sen kommer Jonas och Zandra på besök, det blir trevligt!=)

Träningsvärk imorgon... ooooja!

Jag vet en fröken som kommer vakna med grym träningsvärk imorgon!! När man redan nu har problem att få vattenglaset till munnen är det illa... Jag och Lotta var på korpens cirkelträning idag. Det var kul! Jag ska köpa ett terminskort där så nu blir det alla olika slags pass att gå på. Roligt med variation.

Jag och Johan har varit på skjutbanan också med hans gevär. Jag träffade klockrent på 3 skott av 4, vi sköt lerduvor. Inte illa!! Man kanske skulle satsa på det där... Skjuta en älg före Johan skulle ju ta döden på vårat förhållande men det skulle ju vara grymt kul, om man bortser från att jag aldrig skulle kunna skada ett djur... Och att jag aldrig skulle tordas komma hem och säga att jag lyckades före han ;)

Sofie och Nisse har påbörjat en spargris (fast vi saknar grisen så pengarna får än så länge lilla i en mugg) åt Isabelle. Det tyckte jag var rätt gulligt av dom faktiskt! Dom vann i 31 åsså gav dom pengarna till henne och sa att nu måste jag köpa en gris så folk kan lägga små pengar att växa sig stora till na! Ingen dum idé!Gymmat

Nu har jag varit på gymet för första gången på flera flera månader. Jag har sprungit på löpbandet så svetten sprutade, och lyft vikter tills musklerna darrade av utmattning. Ingen mjukstart här inte, det lär jag säkert få ångra. Vi får väl se om jag har den där sexiga gångstilen som får en att se extremt skitnödig ut imorgon;) Men fan vad skönt det känns nu efteråt! Jag har fått en ny gnista och vill känna mig fräsch igen. Sen så är ju även utlandsresan till Turkiet bokad nu, så jag måste ju jobba på strandkroppen! Sju månader är det kvar...

Måste bara få tillägga att även Johan har debutterat som bloggare... haha! Han som tycker det här med bloggande har gått till överdrift. Igår... "men vi måste ju sätta oss och blogga!!" ;)  http://isabellejohansdotter.blogg.se/2009/september/jfrggggnnnnnnnnnnn.html
Skrev han igår när inte min ork var så stor...

Nu ska jag rulla till Vidsel, jag lämnade mina älsklingar där imorse...

Kan man...

-Kan man bli gravid när man är gravid?
-PUCKO!!
-Vadå inte vet jag hur det där funkar...

Ska inte hänga ut någon, men roligt var det... ;)

Tillbaka hemma

Vi har varit borta ett par dagar nu... Skönt har det i ärlighetens namn varit. Man blir som bortskämd när man inte behöver tänka på mat och se smutsen i hörnen hemma.

Idag har Isabelle badat med Farmor Turid på babysimmet. Jag hade lust att hoppa i när jag stod där vid sidan av. Hon är ju så söt när hon plaskar runt!=) Lotta hade med sig sin kamera, så några sköna bilder blev det också. Får lägga upp sen och visa er!

Idag blev det en blogg till Bella, hon var ju så söt när hon fick sitta vid tangentbordet, och lyckades ju faktiskt skriva en rad, den yngsta bloggerskan kanske? Hon verkade mest sugen på K idag?? Ville inte riktigt trycka på någon annan tangent... Så här såg det ut den första gången!=)
Följ den på http://isabellejohansdotter.blogg.se


Shoppinglycka

Jag lyckades! Vi åkte som sagt till stan för att hitta mig byxor. Jag gå in på en affär, och ut med tre par jeans, en tröja och en scarf. Det är väldigt sällsynt att jag kommer hem med vad jag hade i tanken att köpa... (ibland kommer man hem med allt förutom det man först hade i tanken att köpa. Har ni varit med om det?!
Johan till Zara: Kan du gå och köpa grädde?
- Javisst!!
Johan möter mig i dörren, tar kassen, rotar igenom den snabbt för att kunna fortsätta med maten...
- vart är grädden då?
- ooooooooj, men det finns väl nåt som går att äta där i... ;) ?
- Öhm - Saft, godis, tvättservetter, en tidning... en film, smink ???
- Nähääääee, jaja jag går väl igen då! (Tur vi har nära till ICA)
Men har man bestämt sig för att hitta ett par byxor till exempel så infinner sig aldrig den rätta känslan och man ger upp med en gång! Jag brukar vara orkeslös, se hundra plagg men inget som är rätt. Men allt jag tog i denna dag kändes rätt, så jag beslöt mig också för att sluta där. Kunde ha blivit farligt om jag fortsatt... Sen har jag även hört på ryktesvägar att det nalkas tjejkväll i Piteå. Kan ju vara trevligt att fara på.

MCtur

Nu har jag åkt MC med Johan. En längre tur till Vidsel blev det och trots att den enda utsikten jag hade var skog, skog och... Skooog?! (på grund av min kollosalt stora hjälm som knockade Johan så fort jag hade huvudet i någon annan vinkel än så långt åt vänster som det möjligt går att vrida) - så gör jag väldigt gärna om det igen. Hade dock föredragit att se lite av vägen också så till nästa gång tror jag det blir att leta åt någon annan hjälm. Nu ska jag lägga mig med min nackspärr och sova ett par timmar hade jag tänkt. Imorgon blir det en sväng till stan och jag hoppas på att hitta mig ett par jeans. Det är inte så trevligt att visa cracken för alla i dom enda jag kan ha nu. Ett par mammajeans som jag smart nog klippte bort mudden på. Resultatet blev inte så smickrande... eller, ja det beror ju på hur man ser det. Min röv är ju rätt het - men kanske inget man gärna visar upp för hela världen.

Kan man vara bakis phykiskt?

Igår var vi ute på krogen och härjade till klockan 4 på morgonen, jag var full och spydde som en gris när vi kom hem. Så känns det iaf idag! Kan man vara bakis psykiskt?!
Sofie, Nisse och Charlotte hade hyrt en film igår och kom förbi mig på vägen hem. Jag ville också joina så jag klädde på lillan, tog vagnen och gick. Shrooms hette filmen som var en skräckis - faktiskt väldigt obehaglig tyckte jag. Jag fick ont i magen! När den var slut var kvällen fortfarande ung och vi bestämde oss för att ha en tjejkväll. Så vi spelade spel och åt godis tills magarna stod utåt, sen körde vi också ut Nisse så han fick sova i deras gästrum. Tre damer i Sofies säng surrade ända in på småtimmarna. Skrattade åt det förflutna och såg in i framtiden med hopp. Det var väldigt trevligt! Idag är det dock inte lika trevligt måste jag säga... trots att lillan inte vaknade först vid 12 (?! undrar om hon också var bakis psykist) så jag fick sovmorgon så är jag idag väldigt trött och orkeslös. Jag har inte ens orkat borsta tänderna... jag har mörka ringar under ögonen och de slappaste kläderna som finns i min garderob. Jag orkar inte laga någon middag så det blir pizza idag. Dessutom så blev jag helt chockad när jag insåg att det var måndag idag. Vadå är det inte söndag?! Helt fel dag att känna så här på...
Nu ska jag lägga mig och slötitta på tv, och förhoppningsvis somna till något dåligt tv-program. Det är ganska mysigt ibland.

Första babysimmet.

Då var vi hemma från första babysimmet. Hemma hos oss innan vi gick gjorde jag det mycket klart för Johan att han fick ta hand om våran dotter den första gången av följande skäl (vi badade naturligtvis båda två med henne)

* jag har kroppsnojja eftersom att jag inte riktigt ser ut som jag vill efter att ha fött min dotter än, och det är första mötet med andra i naken miljö. Att ta hand om min bäbis och klä av och på och byta blöja och trösta i omklädningsrummet samtidigt som man försöker skyla sig med en handduk är nog ingen vidare kombination...

* jag har ingen aning om i vilken ordning man ska göra allt. Ska jag klä av henne först eller ska jag vänta tills jag spolat av mig? Finns det nåt skötbord man kan lägga henne på eller måste man ha henne på golvet/någon bänk? Tänk om det är fullt och man måste vänta på sin tur och blir jätte sen? Det är nog bra att vara tidig! Eller nej, kanske sent ändå så att man kan iakta de andra och sen bestämma sig för vilket som såg ut att funka bäst...

* när min dotter gråter i offentlig miljö får jag fullständig panik, eftersom dom gånger det har hänt så har man fått väldiga stirr-blickar av människor som tror att man misshandlar henne för att få uppmärksamhet? (shhh, shhh, såja.. är ord som i kombination med lite vaggande funkar väldigt bra hemma - men ute bland folk har det rakt motsatt effekt typiskt nog)

* att sätta ner henne i bassängen första gången känns väldigt skrämmande. Tänk om jag gör fel och alla stirrar på mig? Om jag nyser och samtidigt råkar dränka henne? Om hon faktiskt inte alls tycker om det och blir hysterisk?

Vi sa tillvarandra att det var ju dumt att det inte är gemensamt omklädningsrum så att man kan hjälpas åt. Medans den ena duschar så tar den andre henne osv. Sen gick de ungefär 10 sekunder så ångrade Johan sig. Så gick de ungefär 10 minuter när jag fortfarande tänkte att det var världens smartaste idé! Sen kom jag också på mig själv... ;) Kaaaanske inte ändåå... hehe

Mycket att fundera över samtidigt som man seriöst står och undrar vilken bikini man ska ta och undrar om alla andra kommer i baddräkt?!

Så här känns det då efteråt.

* inte fan behöver man ha kroppsnojja när man är omgiven av enbart andra kvinnor som nyss fött barn?! Kändes väldigt töntigt att jag ens tänkte på det innan...?

* dom få mammor som tog ansvaret över barnet iaktog jag ju som en hök - ber om ursäkt om någon tror att jag var pervers och stirrade ut er, så var alltså inte läget. Men nu kommer jag ju vara kung på det här när det blir min tur eftersom att jag såg vad som funkade bra, och vilket som såg väldigt krångligt ut.

* barn som gråter är en del av miljön bland barnfamiljer. 10 ungar kan ju inte vara nöjda samtidigt, eller? Så det var ju att oroa sig helt i onödan det med!

* min dotter är typ bäst på att simma! Funderar redan på att anmäla henne till OS nästa gång det är dags (när är det dags?), hon älskade detta så nu ser vi fram emot nästa gång!=)Någon har bytt ut min dotter!

Ser ni skillnaden!?
3 veckor:7 veckor:


Det finns tre möjliga scenarion
1. Tutten har krympt
2. Någon har i smyg bytt ut våran tutte till en större?
3. Någon har bytt ut våran dotter?! (Eller är det jag som inte hinner med när hon växer...?;) )

Nässug

Idag fick jag höra talas om att det ska finnas nässug för spädbarn med nästäppa. Det tog inte många minuter så hade jag införskaffat en.

Jag läser på förpackningen: Placera sugmunstycket (C) i din mun och toppen av engångsfiltret (A) vid spädbarnets ena näsborre. Sug försiktigt genom munstycket (C). Blås ut snoret mellan två sugningar (vänta nu?! Uuuaahhh - nu fick jag en väääääääldigt äcklig bild i mitt huvud. Börjar fasa för stunden som komma skall när jag målar upp en bild av hennes snor i min mun...) genom att blåsa i sugmunstycket. (åååhåå -pustar ut- tur man läser texten färdigt innan man börjar fasa!)Zara ska smaka om... forts...

Zara sätter flaskan på kylning och skriver det förra inlägget.

---------


---

Maten är iskall. hmmm... Säger detta er nåt? Jag skyller på förvirring orsakad av förkylning.

Zara ska smaka om Isabelles mat är tillräckligt varm

Jag tar napplaskan i handen... Den är het!............. Jag stoppar den i munnen.
SMART?! Brännblåsan är ett faktum.

Huset man saknar...

Visst är det väl så. Att man har en förkärlek till sitt barndomshem trots allt? När jag tänker på att pappa och Carina flyttat till Luleå så saknar jag det ännu mer. Det var då inte alls roligt att gå igenom alla grejer sen vi var små, mest för att man visste att man aldrig mer skulle sätta sin fot där igen... Altanen och grillmiddagar vi haft tillsammans där. Friheten med en egen tomt omän den inte var så stor. Lummig och mysig. Det är centralt, och varken för stort eller för litet. Alla minnen man bär på därifrån, hem kära hem som det heter. När jag denna dag startar dagens husjakt så ligger det ute på blocket. Vårat hem som dom sålde för (jag är ju totalt väck i tid och rum?!) typ ett år sen... Man blir ju nästan sugen. Men det luktar jord. Och hur mycket man än saknar det så luktar det fortfarande jord. (kan man få bort jordlukt - älvsbyhuslukt?!) Inte för att jag tror vi skulle köpa det ändå!;) Men minnen kommer tillbaka...

Därför kollar man temperaturen innan man går ut...

Här kommer en svettdrypande historia som hände mig på morgonen. Det var nämligen så att jag skulle hämta Jerry hos Sofie. Så fort jag fått lillan att somna kastade jag på mig kläder och rusade iväg. Igår hade jag en poloklänning, leggings och tubsockar i tjocksocksliknande modell på mig, så det föll sig ganska naturligt att ta det på mig då det låg närmast sängen. Jag tog mina nygamla stövlar som jag vann på tradera också, för att känna mig lite finare. Sen på med skinnjackan. Jag kände mig faktiskt snygg där jag gick storgatan ner. Dom två första minutrarna! Sen slet jag av mig skinnjackan i ren panik. Jag höll på att omvandlas till en flytande svettpöl som förångdes bort under det svarta skinnet. Jag kände hur mina fötter nästan kokade, och svettringarna under armarna växte i takt med stegen som jag tog. När jag kom fram slet jag av mig skorna och sockarna och pustade ut! När jag sen skulle gå hem ska ni då inte tro att jag fick på mig dom igen!! Jag försökte väldigt länge innan jag gav upp. Mina fötter hade svällt upp gode så ordentligt av värmen. Så jag lånade det största skoparet jag fann av Sofie, som för övrigt har de minsta fötterna på jorden. Hem gick jag i dom utan sockar. Det kändes inte lika fint med gympadojjor utan sockar till min poloklänning kan jag tala om. Hoppades att ingen skulle se mig. Jag fick skavsår överallt där man kan få skavsår... Nu sitter jag här med svetten i pannan, håret är fuktigt, kläderna har klibbat fast på min kropp och jag har lärt mig min läxa!! Kolla temperaturen utomhus innan du pälsar på dig! När det är 25 grader ute är det helt fel att gå vinterklädd! Vad som var rätt igår, var inte riktigt lika rätt idag. Hoooua, vad jag känner mig sexig just nu! *not* duschen nästa!

J**** förkylning!

Sitter här klarvaken efter litens första matning för dagen. Tro inte att det är frivilligt. Jag utmattad - totalt död efter en sömnlös natt! Men så fort jag intar liggande läge får jag andnöd! Jävla förkylning som nu trappats upp till den nivå där man dessutom hostar slembollar. Uuuääk! När man inte tror det kan bli mycket värre, när man inte kan tycka mer synd om sig själv *krööjm* händer det värsta tänkbara!! Liten har blivit sjuk... Vad göra? Måtte det gå över snart, för mitt hjärta gråter när jag hör hennes andetag flämta efter den lilla luft som tar sig genom näsborrarna...

Nu ni...

Lillan växer så det knakar! 4880g och 57 lång! Hur hinner man växa 8 cm på 7 veckor? Att hon inte har världens växtvärk är ju bara ett under känns det som!? Våran dotter är världens snällaste. Hon äter och sover som hon ska och mår riktigt bra! Hon jollrar och skrattar. Gråter nästan aldrig. Bara när hon är hungrig eller ska bajsa (hon har problem med avföringen som är hård som cement!). Nu fick vi rådet att prova sempers bifidus ersättning istället så jag har varit på jakt efter den sen vi kom från BVC. Fanns inte på ICA, konsum skulle se om dom kunde ta hem... Apoteket hade en förpackning som någon hade beställt för ett tag sen men inte hämtat ut. Jag fick köpa den. Tur det, så nu ska vi prova och hoppas det blir bättre. Dom sa att hon måste bajsa varje dag, och här hemma händer ju kalaset bara två gånger i veckan... Jag tycker så synd om henne när hon tar i så tårarna sprutar.
Pratade med en tjej som fick barn en vecka efter oss. Hon hade tid efter oss på BVC. Hennes kille vaknar flera gånger varje natt så hon sa att hon är säkert uppe 3-4 gånger. Sen Isabelle var ca 2 veckor gammal har hon sovit nätterna igenom 6-8 timmar oavbrutet, och det tackar jag gudarna för! Vilken tur man har haft! Men man förstår det nog inte först man hör om sånt här...
Nej, nog svamlat för stunden. Nu står dammsugaren här och blänger på mig. Den börjar visst vara hungrig...

Jag skrattar så jag dör!

Idol ikväll alltså... Fan vad bra dom var... Jag trodde det var på riktigt, mig lurade dom totalt! haha


Typiskt...

Då har jag också åkt på förkylning. Näsan rinner och halsen svider. Nysningarna går i ett... vad ska vi tro, räcker det om jag säger att jag nyst 100 gånger idag? Har gått säkert en toarulle för att snyta sig, och det ligger ihopknycklade ark över hela lägenheten. Jag har sår under näsan, aj! Måste rycka upp mig, men man blir ju orkeslös! Hoppas resten av familjen klarar sig...

Världens finaste Isabelle!

Yes, jag lyckades äntligen föra över mina videoklipp från telefonen till datorn! Jag har försökt i evigheter, men inte lyckats. Bara hittat bilderna... bad min make om hjälp för ett tag sen men han lyckades inte heller. Så nu sitter jag här och känner mig grymt smart och nöjd, haha! När nu detta var fixat gjorde jag mig en användare på youtube också, och här är de första klippen jag lagt upp. Min skönfis! Synd bara att den första är fel väg... men man ser ju ändå!
Isabelle imorse:


Isabelle 3 veckor gammal:

Happy birthday

Idag har vi varit på ännu ett kalas. Det fjärde på kort tid, men nu ska det väl dröja nån månad innan nästa. Om jag inte glömt någon ? så är det nog Lotta som står näst på tur... Pappa och Carina är det som fyller år idag. Ändå coolt att dom faktiskt är födda på samma dag. Hur stora är oddsen att man träffar någon som är det? Ödet säger jag, ödet... Dom fick en riktig kockkniv, en så´n där som man inte har råd att bara skaffa själv. Men är man några som delar så blir det ju inte så farligt dyrt, så vi tyckte det var en god idé då dom älskar att stå i köket.


Nöjd

Jag har en nöjd dotter hemma. Hon har skrattat och jollrat hela morgonen,
finns det nåt mer underbart än ljudet av barnskratt och joller?=)
Man blir så glad. Mitt hjärta slår volter!

Hemma igen

Då var man hemkommen från Arvidsjaur då. Och Johan bara vände i dörren för att jobba natt. Känns lite ensamt här nu när lillan har somnat... Från full aktivitet med många människor runt omkring en till helt tyst.
Ikväll har man varit på långpromenad med sis också, två timmar gick vi. Duktigt! Jag tycker om våra promenader, man får prata av sig om allt möjligt. Lite som terapi samtidigt som man bränner kalorier, och tiden går fort. Vi står varandra nära min syster och jag. Utan henne skulle jag inte vara hel...
Lite bilder från igår hos farmor:

Lillan i bilstolen

Gotta från dollarstore. Nej, jag överdriver ej... *mums*Mina andra inköp från dollar. Den lilla sophinken var väldigt söt tyckte jag. Har fått sin plats på databordet. Näsdukarna älskar jag. Gulliga motiv, som passar bra att ha till hands när lillan dregglar mycket... Dom luktar också, inte dumt!

Jag var bara tvungen att köpa denna till Johan också för skojs skull! Han fick den med denna fras från min mun: "jag köpte nåt till dig också, så att jakten kanske ska gå bättre" mohahaa ;) Han skrattade faktiskt!


Farmor med lillan. Hon satt med henne som förtrollad i famnen nästan hela kvällen ;) Söt!

Morbror Jonas kan också! Här rapar han henne... =) Skills


När vi skulle bädda fick Jonas ett trasigt lakan och fann det väldigt roande att leka spöke. Han var dock ej så skräckinjagande...?
Sovmorgon

Jag hade tur. Lillan sov som en stock inatt. Klockan 6 gav jag henne mat. Hon åt typ sovandes, hur man nu kan lyckas med det?! Sen rapade jag henne och böt blöja och hon fortsatte sova till 11.30. Så lite sovmorgon fick man idag, skönt! Speciellt när man är så dum så man sitter uppe framför datorn halva natten. Nu ska vi till Arvidsjaur och hälsa på farmor Rut. Vi kommer nog tillbaka imorgon kväll så det blir ingen lång visit... Men trevligt ändå. Jag är redan inställd på att tömma dollarstore´s godislager, som alltid när vi åker dit!;) Så blir det nog godisätande och kortspel i massor, mycket trevligt!

Kräftskiva

Ikväll har vi varit hos Jompa på kräftskiva. Det var väldigt trevligt, och framför allt gott! Jag älskar kräftor! Egentligen borde man äta det oftare, det är ju nyttigt också. Men man måste som ha tid på sig... Det går ju inte fort direkt om man säger så. Jag och Malin satt kvar med våra kräftstjärtar på tallriken när alla andra hade gått från bordet. Jaha? Hur fan hann dom äta?! Jag hade bara hunnit skala och här var alla andra redan mätta?! Hmmm. Jag har en teori, nämligen att dom inte kan ha ätit så många kräftor utan desto mer av tillbehören. Kan den stämma mån tro? Några bilder från kvällen iaf:

Jag och Johan lämnade kalaset ganska tidigt då den senare delen av kvällen trappades upp på festnivån. Vi hyrde en film "punisher" som vi precis sett klart. Hyr inte den! Den sög... Nu ska jag ge lillan sista målet mat, och hoppas på att hon sover hela dagen imorgon. Jag behöver sömn, och då är det helt fel att sitta här, vaken denna tiden på dygnet. Så god natt gott folk.

Stöldbegärlig?

Imorse skulle jag gå på min vardagliga promenad med barnvagnen då jag kom ner och fann den så här:Stor idé att ha ett lås va?! Detta är så typiskt jag? Undra vad jag tänkte på när jag lämnade den sist?;)

Chokladtårta

Här är receptet på den smarriga chokladtårtan med grädde och banan som jag lovade lägga ut.

Tårtbottnen:

* 2 dl mjölk
* 1 dl kakao
* 1 dl strösocker (till chokladmjölken)
* 1 krm salt
* 150 g smör
* 1 dl strösocker (att röra ihop med smöret)
* 1 ½ tsk bakpulver
* 1 msk vaniljsocker
* 2 ägg
* 4 dl vetemjöl

Fyllning:

* 1 ½ dl vispgrädde
* 2 bananer

Glasyr:

* 60 g mörk blockchoklad
* 75 g smör
* ½ dl strösocker
* 2 msk mjölk

Sätt ugnen på 175°C. Häll mjölk, kakao, strösocker och salt i en kastrull och koka upp. Rör om då och då så det blir en fin chokladsmet. Låt chokladmjölken svalna.

Rör rumsvarmt smör och strösocker poröst, använd gärna elvisp. Tillsätt bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning, gärna med elvisp. Häll sedan i chokladmjölken och vetemjöl och rör ihop allt till en smet.

Häll smeten i en form ca 24 cm (med löstagbar kant) och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.

Dela kakan i två bottnar. Lägg den ena bottnen på ett tårtfat. Vispa grädden. Mosa eller skär bananerna i skivor. Bre lite av grädden på bottnen. Lägg på bananerna och sedan resten av grädden. Lägg sedan på den andra bottnen.

Gör glasyren genom att smälta chokladen på svag värme tillsammans med smöret och sockret. Tillsätt mjölken. Ställ sedan glasyren kallt så att den blir tjockare och mer tungrörd så att det blir lättare att bre på den på tårtan (annars rinner den bara av). Ställ gärna kastrullen i kallt vattenbad så svalnar den ganska snabbt. Rör om i den under tiden. Först händer inget men sedan blir den snabbt mycket tjockare.

Bred på glasyren och strö över chokladströssel. Låt tårtan stå kallt.


RSS 2.0