Året 2009, del 2

Januari: Var en tung månad. Jag var totalt orkeslös och likgiltig i allt. Vårat hem förföll och jag var inte utanför dörren många gånger i onödan. Kan inte ens komma ihåg om det hände något som var särskillt roligt denna månad. Vi tog den första magbilden med kameran.
Februari: Jag blev medveten om djurplågeriet på gäss för deras duns skull och slängde alla duntäcken och kuddar vi hade hemma eftersom att det inte kändes bra att sova på efter denna chockerande nyhet. Vi fick gå på ultraljud, och det var det mest underbara jag upplevt till denna dag. Johan fällde någon tår och bilderna hamnade på kylskåpet, efter att vi stolt visat upp dom för alla vi känner! Jag börjar må mycket bättre och graviditeten känns underbar. Magen började växa och jag fick äntligen börja köpa lite framhävande mammakläder.

Mars: Min lillebror gjorde sin praktik hos oss på Fluxen och under denna tiden bodde han hos oss. Det blev många spelkvällar med alla syskon. Jag började känna sparkar och Johan kunde känna dom någon vecka efter mig utanpå magen. Jag fick magsjuka, men Johan var underbar och tog hand om mig som ingen annan kan! Jag hade energi som aldrig förr och började träna lättare träning på gymet. Mars var det även earth hour, men vi var så kassa att vi tände lamporna efter 45 minuter. Vi firade Hanna som fyllde år och det slutade med en kväll full av spel och trerätters middag på golden dragon.
April: Sandra och Fredrik fick deras Freja. Zandra och Jonas fick deras Mira. Jag fick avslag på min ansökan om havandeskapspenning och var allmänt bitter och arg över hur dom på försäkringskassan tänker!! Det började kännas i ryggen och jag fick sammandragningar men höll ut och fick vila på kvällarna då jag kom hem. Vi skulle köpa ett hus och sa upp lägenheten då det senare visar sig att vi blivit förda bakom ljuset. Ingen rolig tid. Men vi gav upp huset och letar vidare... Påsken spenderade vi i Rättsel och det blev många skoterfärder med grillning och sol på sjön en bit bort. Vi åkte en helg till Umeå för att hälsa på Tobbe, Louise och Agnes. Bjöd även in Johanna och Olov och det blev fest och spelande, tre rätters middag och mys med barn den helgen.
Maj: Jag blev sjukskriven på halvtid för mina sammandragningar och började boa hemma som f*n. Här revs alla garderober och skåp ut för att sorteras och böcker och kryddor hamnade i bokstavsordning. Helt sjukt! Jag drevs av krafter jag inte kännt till förut för att få det fint till bebis ankomst.
Jompa träffade Michelle och hon kom upp till oss i Maj. Vi drog en kväll till Storforsen för att grilla och nu är hon en av oss! Jag gillar Micha jättemycket!

Nettan fyllde 50 år och jag vart allas private driver. Glömmer aldrig denna kväll kan jag tala om!

Juni: Vi spelade både brännboll, fotboll, badminton och det som hör sommaren till. Av någon underlig anledning fick jag agera domare denna månad? Midsommar spenderade vi i stugan i Njallejaur. Det var hästsko-kastning, grillning, bastu och allsång vid elden till gitarr. Kan det bli bättre? Sofie och Nisse flyttade från trappuppgången bredvid oss till björkgatan. Jaa, det var jobbigt, det tar säkert 10 minuter att gå. Nisse klarade körkortet! Jag blev bjuden till Johanna en sommarkväll på tjejkväll med godmat och vin (dock inte för mig). Det var väldans trevligt att bara sitta några brudar i värmen en hel kväll på altanen och kackla om allt möjligt!
Juli: Vi hade släkträff i arjeplog på farmors sida och det var första gången man träffade dom så det var ju häftigt. Vi åt middag i en hyrd lokal tillsammans och sen var det fotografering och dans. Hade även återträff för oss 83:or eftersom det var 10 år sen vi gick ut 9:an. Roligt att ses igen efter så många år men det var lite dålig respons, hade gärna sett att fler kommit. Sista magbilden på kameran togs och när man inte trodde man kunde bli större så blev jag det ändå! Denna månad födde jag våran underbara dotter Isabelle! Hon kom dagen efter att vi varit i storforsen med pappa och Carina. Det var soligt och mycket varmt och jag smorde magen var 15:e minut kändes det som! Lyckades bränna mig ändå och både jag och Johan brukar skämta om att det säkert var därför hon kom. Det kokade nog där inne;) Ingen förvarning fick vi och från absolut första känningen som var som mensvärk så tog det bara 6 timmar. Efter stormrusning av alla som ville titta på henne spenderade vi mycket tid hemma i lägenheten bara liggandes att titta på miraklet. Man kunde aldrig få nog kändes det som...



Vi bjöd in till pokerkväll, seriöst med bord och allt, men tyvärr vann vi inga pengar... Jonas och Zandra gifte sig. Sofie och Nisse skaffade hund så jag blev "moster" till Jerry.

Augusti: Mysandet med Isabelle fortsätter förstås. Det var många dagar som spenderades i småbruken med pappa och Carina spelandes badminton, kubb och kortspel medans lillan sov i vagnen. Vi åkte dit och solade så fort vädret var fint och försökte koppla av tillsammans och njuta av det sista sommaren hade att ge. Johan klarade MC-kortet och jag fick åka med på en längre tur. Det blev många tråkiga dagar och nätter när mjölken i mina bröst tog slut. Vi kämpade som idioter i flera flera veckor tills jag erkände mig besegrad och vi fick börja med ersättning till lillan istället. Jag var jätteledsen men när jag såg att hon bara mådde bra av det kändes det bättre för mig själv också som äntligen fick lite ro i själ och kropp. Isabelle ler för första gången och våra hjärtan smälter som smör i solsken förståss! Johan fick skatteåterbäring. Mmm, det kommer jag ihåg minsann, för det var ingen småpotatis som rullade in i kassan! Vi firade 1-årig bröllopsdag. Vi såg ett lucia-tåg mitt på byn?! 
September: Den årliga kräftskivan hölls hos Jompa.

Isabelle får sin första förkylning. Vi börjar gå på babysim med lillan.

Jag börjar träna med lotta på korpen och går morgonpromenader, och denna månaden är alla gravidkilona borta.
Oktober: Vi premiärade i husvagnen i kåbdalis jag, lillan, Turid och Lotta och första snön kom lagomt till när jag skulle köra hem. Jag började gå på vuxen-barn med Isabelle för att träffa lite folk som också har barn. Isabelle växer och kan greppa saker med händerna nu. Hon fick även 3-månaders sprutorna. Martin och Sofia hade Halloween-fest och det var första gången på 1 år som jag var ute och festade. Det var en jättelyckad kväll och alla hade klätt ut sig. Själv var jag tomtemor.
November: Isabelle kan vända sig från rygg till mage. Någon vecka senare även från mage till rygg. Jag blev en gammalkärring som Johan säger när jag fyllde 26. Började ta gitarrkurser. Klippte lugg. Var från och till faktiskt riktigt deprimerad...
December: Isabelle döptes. Det gick så bra! Hon var supersnäll under hela cermonin!=)

Julen spenderades dagen innan julafton med Johans familj och på självaste dagen med min familj. Juldagen blev det utgång. Vi festade hos Sofie och stod sen en hel evighet i kö för att komma in på Sparta. Mycket trevlig kväll!  Nyår spenderades också hos Sofie med vänner, finmat och efterrätt, spel, manlighetstest och kareoki. 12 slaget skålades in med skumpa och vi hade så trevligt att vips var klockan 5 på natten.

Ja hörni. Det var mitt år snabbt ihopfattat men långt blev det ändå.



Kommentarer
Postat av: malin

ja du zara vilket år du haft! =)

haha nä man är inge vidare teknisk av sig ;p jo min syster lina förklara för mig hur man skulle göra, så nu ska jag ta å fixa å trixa :)

mjo, men det är ändå några veckor kvar :p jag försöker som att inte stirra mig blind på den 6e februari, jag försöker tänka att jag kommer gå över tiden, annars blir jag väl helt förstörd. man längtar ju så mycke.

haha jo jag blev lite nervös då linda tog fram bäckenet å började trycka en docka igenom det, haha man bara "oooh hojja, vad har jag egentligen gett mig in på" men det har gått över nu :) det kommer gå bra, kvinnan är ju som gjort för att föda så ut kommer han alltid ;p



vad roligt att lill stumpan fått tand!! woho vad roligt :) hon börjar bli stora tjejen nu med tänder å allt =)

kramar

2010-01-10 @ 20:08:44
URL: http://marilynjacob.blogg.se/
Postat av: Michelle

Zara, jag gillar dig också! :D

2010-01-10 @ 23:06:09
URL: http://busungeeh.blogg.se/
Postat av: Ida

Men ja! Potatisen var ju nästan det godaste utav allt, haha :P



Nej, inte tar jag ju åt mig, men tycker bara det är så jävla lågt. Ville bara inte låta det gå obemärkt förbi, tänkte att människan som skrivit det skulle få skämmas lite.. Är ju förmodligen någon som har nått emot mig, men då kan dom ju ge sig på mig ist :)

2010-01-11 @ 00:08:29
URL: http://elfvin.blogg.se/
Postat av: Lina

Men hej å tack!! å desamma !

2010-01-11 @ 18:26:27
URL: http://liniz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0