Flytt

Nu äntligen har vi fått flytta till huset!:) De här dagarna har jag inte suttit på arslet många minuter... Så fort Bella har slumrat till så har man varit i kartongerna och grävt. Men nu börjar vi faktiskt vara klara... Känns jävligt nice! Vi har ju inte hängt upp nåt på väggarna och så ännu men det känns som jag prioriterar att få bort alla kartonger. Och vilken rensning vi har gjort! Fy vad grejer som har hamnat i "loppis-rummet" som jag kallar det, där allt "skräp" har hamnat.
Det landar väl i sinom tid på soptippen... Men förhoppningsvis så kan jag tjäna mig en eller två guldpengar på det... ;)

Vi har ju inget internet i huset ännu, men då vi får det blir uppdateringen bättre och bilder kommer även att dyka upp.

Men nu känner jag doften av kladdkaka... Mmmm... HEJDÅ!

Packning, packning...

Det har dom senaste dagarna bestått av. Imorgon bär nämligen lasset iväg.
Som jag har längtat!!
Äntligen är vi så gott som klara med nedpackningen av allt i lägenheten.
Jag trodde det skulle gå på ett kick, men det fick jag äta upp minsann! Ni kan aldrig ana vad mycket skräp vi äger! Så i sommar blir det en gårdsloppis och det vi inte blir av med hamnar på tippen. Ni är varmt välkomna att handla, allt kommer att vara superbilligt :)


Kvinnan vinner!

Här har ni artikeln som avslöjar att kvinnan är av det tåligare slaget.
http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article5972797.ab

Rik

Man känner sig alltid så rik när skatteåterbäringen kommer!:) Det var riktigt trevligt att logga in på sidan och se några extra tusenlappar där! Dom lär behövas när vi ska till Ikea för att inhandla till huset. Kommer ju måste köpa nå möbler att ha ute också. Tiden går så sakta. Kan det inte bara bli tisdag?! NU?

Nu ska jag lägga mig med min värkande rygg (fattar inte vad jag har gjort?! Ont som f*n har jag då!) och läsa tills Johan kommer hem och vi kan se färdigt Boy A. Har sett halva, och den verkar då bra!:)

Brittiskt drama från 2007. När Jack var 10 år mördade han ett annat barn. 24 år gammal släpps han ut ur fängelset. Nu måste han försöka anpassa sig till ett liv i frihet. Men de händelser i det förflutna som ödelagt både hans eget och så många andra människors liv vägrar att släppa greppet om honom.


YES!!

Jag fick just ett trevligt samtal från min chef som sa att jag kommer att få vara kvar, och att det mest troligt inte kommer att behöva varslas någon alls i denna runda.
Det var ju jätte goda nyheter!!:)
Måste minsann firas känner jag, på ett eller annat sätt!:)

Personalfest

Ikväll har vi grillat med jobbet och behöver jag säga att min mage ser ut som det gått 2 dagar över tiden?! Fy vad smaskigt det var!
Oxfilé med potatisallad, (en sån där god fräsch utan gegga), och en sjukt god sweet chili-röra till. Åååh, jag kunde ha suttit och ätit bara den, mmm.
Kladdkaka med hallon och grädde till efterrätt.

Jag hade Bella med mig eftersom att Johan har börjat om att jobba igår. Det känns jättekonstigt?! Han har ju varit hemma så länge nu med oss att när han for igår och inte dök upp till vad jag tyckte var lämplig lunch-tid, hade jag tänkt ringa och fråga när han hade tänkt dyka upp egentligen?! Jag kom dock på mig rätt snabbt... :P
Tillbaka till Bella. Jag var lite orolig att det skulle bli en bråkig kväll för hon har bara sovit en gång mellan 11.30 - 12 idag! Men hon var som en solstråle. En trött en på slutet, men oj så duktig och snäll hon var! Det var nog mycket intressant att titta på kanske... :)

Hur gör ni med era barn angående sovtider?

Bella har alltid sovit två middagar, men nu går det inte längre så vi försöker med en lång istället mitt på dagen...

Nationaldagen till ära

Idag är det ju nationaldagen och vad passar bättre än en sverigekaka då?
Så en sån snörde jag ihop så har vi haft Sofie och Nisse här på kafferep!:)

3 dl strösocker
4 st ägg
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl vatten, kokande

Vaniljfyllning
125 g smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker

Garnering
1 msk florsocker

1. Sätt ugnen på 200°. Vispa sockret och äggen pösigt.
2. Blanda bakpulvret med mjölet. Rör ner det i äggsmeten. Häll i vattnet. Smörj och bröa en form, 24 cm i diameter. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 40 min.
3. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Tillsätt vaniljsockret. Låt koka häftigt ca 3 min. Rör hela tiden så att inte mjölken bränns.
4. Ta kakan ur ugnen. Dela den till två bottnar innan den har hunnit kallna. Fördela vaniljfyllningen på en av bottnarna. Lägg ihop kakan. Pudra över florsocker.

 

 


Seg lördag...

Snacka om seg lördag. Det känns lixom som att tiden står stilla?
Johan tog Bella med sig och hälsade på en kompis. Skönt med lite egentid.
Men nu får ni gärna komma hem så jag får mysa med er!;)

Bilder

Från badet igår. Det var lyckat och Bella var mest glad och pekade överallt hela tiden. Det var inte ens grinigt i omklädningsrummet efteråt!:)
Detta kommer vi göra om. Bella sov som en stock hela natten också.
Hon var nog trött efter dagens äventyr...



 

 

 


Nordpoolen!

Nu drar strax familjen Norén för första gången på äventyrsbad.
Det blev så dåligt väder och sitta inne kändes inte så kul. Det ska bli spännande. Få se om lillan tycker nåt är roligt!:) Väntar bara på att hon ska vakna så vi får ge henne lunch och sen bär det av.
Konstigt det där... När man väntar på att hon ska vakna sover hon hur länge som helst. Och när man längtar efter en kort paus med en kaffe-kopp hinner man inte ens sätta ner röven på stolen så var power-napen över?!

Njallejaur - mitt paradis...

Då var vi inne i Juni och jag välkomnar sommaren med glädje!:)
Jag längtar efter mysiga kvällar i solnedgång. Att få grilla korv över öppen eld och sjunga till ljuvliga toner från gitarren.
Få åka båt, fiska, bada. Och sen värma den frusna kroppen i bastun.
Njallejaur i mitt hjärta. Snart kommer vi. Den här sommaren ska bli underbar!
Kom vänner och spendera den med oss!


RSS 2.0