Bella tränar

Hela förmiddan har Bella sprungit och sprungit för att öva inför morgondagens knallelopp.
"spiiiiinga, spiiiiinga!!" skriker hon...

Ser ut som en vinnare va;)


Jag kommer alltid vara en kattmänniska

Idag fick jag veta att min brors ena katt har avlidit. Fy fan, jag har gråtit floder!
Och ändå är väl inte jag den som precis har kelat med honom mest... Men jag vet hur mycket han älskade honom och hur fruktansvärt ledsen han är. Och jag förstår honom så väl!
Innan jag och Johan träffades hade jag tre katter. När jag bodde i bredåker försvann en av dom på sin nattliga tur, men kom aldrig tillbaka. Jag letade efter honom i veckor. Jag lockade och satte upp lappar och stoppade i allas brevlådor, men fick inga svar.  Mina andra två katter saknade honom så fruktansvärt.
Tjorven stod vid ytterdörren i en hel vecka och bara "skrek". Hon ville inte ens gå ut... Än idag vet jag inte vad som hände honom.
Jag förstår hur det känns, för dom små liven är en familjemedlem...
När jag sen var tvungen att lämna mina andra två katter på grund av Johans allergi tog det lång tid innan jag var mig själv. Ett stort tomrum och tusentals tårar. Alla minnen och känslor man bär på.
Nu hade jag turen att få ge dom till en underbar familj, så dom fick fortsätta vara tillsammans. Men än idag kan jag känna en så stor saknad. Jag skulle vela ha dom här i min famn.

Jag kommer alltid vara en kattmänniska

En bild

Tänkte dela med mig av en bild på Ronja imorse:P


Krafterna har varit på villovägar...

I tisdags for jag och Bella på en resa med den öppna förskolan. Vi satte oss hundra ungar och lika många vuxna på en buss och begav oss till Leo´s lekland. Där var det som en myrstack kan jag lova er! Det kryllade av ungar överallt. Man kunde knappt ta sig fram, och prata med en annan människa var ju bara att glömma. ljudnivån var lite värre än vad mina öron är vana...
Jag gissar att det var det dåliga vädret som lockade så mycket folk. Bella hon var sig inte lik till att börja med. Hon skrek och attackerade allt i hennes närhet med tänderna. Rätt läskigt må jag säga! Hon var typ galen... Men efter lite lunch i magen så var rutchkanorna och hoppborgen det roligaste i världen. 
Men jag har varit slut, i TVÅ dagar! Huuu...
Idag fick jag tillbaka krafterna och jäklar jag har gått på som en duracellkanin från att jag vaknade. Har klippt gräsmattan (gick bra fast ja hade en unge på armen å en i vagnen - supermom!), städat hela huset så det skiner (helt onödigt då vi ska vara borta hela helgen....), tvättat och har till och med hunnit ta ungarna till lekparken.
Vad ska ni göra midsommar förresten? Här har funderats fram och tillbaka länge, men äntligen har det löst sig:) Vädret ska bli fint och vi har fått sovplats hos min kära vän Annica. Så vi åker in i skogen och slåss med myggen jag och flickorna!;P 
Flickorna är nattade och nu tänkte jag slänga mig på soffan och glutta på våra bästa år! Har typ 17 avsnitt osett. Tyvärr är jag inne i en episod där inget händer, så jag har för vana att somna till det...

Om det inte blir nåt internettande imorgon så passar jag på att önska alla en glad midsommar!:)

Så här fann jag min sköna sovandes... Det ...

mms_img15866 (MMS)

Så här fann jag min sköna sovandes... Det går ju också:-)


Utsikten


Tänkte jag skulle visa den fina utsikten vi hade på toppen.
Jag såg vårat hus. Förväntar mig inte att ni ska se det. Det såg betydligt större ut i verkligheten än på bild.
Nu väntar en härling grillmiddag på att jag ska entra middagsbordet, så tjing!

Detta har jag hållt på med sen 9 imorse......

img_5087 (MMS)

Detta har jag hållt på med sen 9 imorse... Det är en kick att klättra, känns underbart! Klarade en 4+ idag och var nära på en 5a. Den ska jag ta nästa gång!


pretty woman

Idag har jag kännt mig som pretty woman. Inte i den bemärkelse att jag är snygg som Julia Roberts, utan för att jag shoppat och shoppat och shoppat loss för pengar som inte är mina. Jag syntes nog inte ens där jag gick. Påsarna lixom vällde över mig och där nånstans i ett hav av plast var jag. Det var inte meningen att jag skulle handla så mycket. Men är det inte alltid då man hittar mest? Nu är det föbud för mig att besöka stan resten av detta år typ... Har ikväll också invigt klätterutrustningen. Högst upp kom jag på en grad 4 led och njöt av att jag klarat den utan ett endaste fall! Jävla duktig jag är! Men inte fick jag njuta länge... För då inser jag att Johan börjar göra klart för att FIRa ner. Jävlat livrädd blev jag! Jag trodde det skulle gömma sig någon fin stig att vandra ner på. Jag hyperventilerade och fick kallsvettningar. Jag nästan skrek åt johan att ner den vägen tar jag ej! Inte första gången jag klättrar och aldrig gjort de förr. Fan va högt upp vi var. Allt börja lixom snurra runt. Men sitta kvar där högst upp på en klippa var ju inget alternativ så de va bara att börja ta sig neråt. Inte gick det fort inte. Men eftersom jag skriver detta så överlevde jag ju uppenbarligen? När vi står där nere fick jag veta att det fanns en stig ner. Fan vad arg jag blev. Jag slits mellan ett begär att inte prata med johan på ett par dagar och en underbar känsla av att faktiskt ha firat mig ner för första gången från den höjden!

Första beundraren

Bella har fått sin första beundrare. Det började när dom berättade på dagis att det hade börjat en ny kille på avdelningen. Han var visst väldigt på Bella och skulle krama och pussa henne hela tiden. Det var hon dock inte det minsta intresserad av, och hade visst till och med blivit arg. Knuffat bort honom och skrikit nej.
Så en dag förra veckan skulle jag lämna henne och vi gick in som vanligt. Den här killen stod då och skulle ta av sig skorna men jag var väl inte så uppmärksam på allt som hände, hade ju Ronja med mig också... När jag sen skulle gå så står han och mamman kvar där och hon försöker trösta honom. Så tittar hon på mig och säger att han ville bara ge Bella en kram, men hon sprang bara in... Och så sa hon att han hade pratat om henne så mycket hemma.
När dom hade varit med dagis på en utflykt frågade jag om hon hade haft roligt. Det var första gången hon åkte buss. "jaaaaa, ja åte butt". Har du och Umud kramats då? "mmmm". Har han pussat dig då? Så tittar hon ner i backen, ler så där generat och säger "ja-a". Haha...!;)
Idag var vi till stora lekparken och då var han där. Han sprang fram till henne flera gånger och strök henne på kinden.

Fy faaaan så sött! Jag dör;P

Ogröna fingrar

Idag har jag satt om blommor hemma. Det skulle ha gjorts för länge sedan men har fallit i glömska... Tills jag faktiskt slängde ett öga på blommorna idag och insåg att dom inte ens tar upp vatten längre. Dom lixom dränktes i vattnet som samlats i ytterkrukan, så torr var jorden. Kan ärligt säga att det där med blomster inte riktigt är min grej... jag skiter fullständigt i om det är gräsmatta planterad i krukan eller om det är en ros (helst ska de inte behöva någon skötsel alls). Jag vet inte ens vad mina blommor i fönstrena heter. Men en stolthet har jag, och det är denna:

Jag gick till om med runt i flera timmar för att välja blommorna som skulle vara i...

Överkvalificerade ord?

Jag har precis läst natt för Bella, och vi gick igenom hennes första boksamling.

Härliga böcker för de små, som hon haft stor glädje av.

Men jag kan inte sluta fundera på bokstavsboken, den känns väldigt överkvalificerad?

Nu kan jag väl förstå att det är svårt att finna ord på q, men vilken unge vet vad en quiche är?? Ser dessutom ut som en paj.

Eller xylofon?

V är dock en bokstav man borde komma på rätt enka bilder till barn. Vad sägs om en vindruva? Vinter? Vatten? Där har dom en violin.

Och på ö en ö.

Jag kommer tappa hakan om min dotter kommer ropa ut quiche, xylofon, violin eller ö när vi bläddrar igenom den...


Superglad


Jag är överlycklig, för idag drog vi till Luleå. Mina klättergrejer hade ju äntligen kommit!
Och på lördag, om vädret är fint ska jag inviga dom! Tror ni jag längtar nå?;)

man är ju inte smidig...

Ibland lämnar jag hjärnan i sängen när jag kliver upp. Det gjorde jag imorse... Lagomt till lunch kommer nisse och hälsar på. Efter en stund frågar jag johan (som ikväll ska ha planeringsmöte för nisses svensexa) vilka som kommer ikväll... Inte kommer det nån ikväll! Men var det inte ikväll?! Neeej säger johan å ser ut som han inte vet vad jag surrar om... Men ni ska ju plaaaaa. Så kom jag på mig! Mitt i meningen. Inte snyggt! Nåja. Nu vet han iaf att han ska hålla sig borta ikväll;)

Min dotter vägrar sova.

Vi har typ aldrig problem med att lägga Bella. Man läser bok för henne, säger godnatt och pussas och sen går vi ut. Då somnar hon själv.
Men ikväll vägrar hon att sova. Hon har kört med alla möjliga knep för att få vara uppe.
"Bella sitta pottan". Jamen självklart måste hon ju få det när vi pottränar henne just nu. Men inte kommer det nåt...
"Bella vatten"... hon bara leker med glaset.
"Bella hunni - macka". Jahaaa, är du hungrig. Klart du ska få en smörgås. Smörgåsen hamnar i en smulig hög på golvet, och smör över hela bordet.

Tror ni att hon testar oss? Det känns nästan så;P

Idag mina vänner har jag attackerats av jo...

mms_img50481 (MMS)

Idag mina vänner har jag attackerats av jordens ondaste avkomma - knotten! Jag har haft en osynlig boxningsmatch med dem. Överallt har dom lämnat spår över min kropp, som kliar så jag håller på att bli galen! Jag vill krypa ur mitt skinn, så hemskt är det. Det vill säkert min dotter också, som klarat sig bättre från knotten, men fått såna här utslag över precis hela kroppen! Någon som kan tänkas veta vad det är? Dom kliar och imorse var det inte så mycket, men nu ikväll har det spridits så hon knappt har en fläck fri från dem... På distriktet säger dom att det är en reaktion från hennes förkylning. Men hon har ju varit det länge... Inte vet jag, jag är ju ingen läkare! Jag hoppas hon har fått ett mirakelmedel så det är borta imorgon! För mina ögon tåras av att se på det här...


Visst kan man väl vara söt;)

mms_img50479 (MMS)

Visst kan man väl vara söt;)


kallare idag...

Vädergudarna lyssnade på mig och imorse när jag vaknade var det svinkallt! Det var rent läge för mössa... Idag har min karl med lite hjälp monterat ner vårat växthus, som istället ska ge plats åt en liten grillplats. Jag känner att jag inte riktigt har det där rätta intresset som ett växthus förtjänar så det har fått flytta till svärmor på obestämd tid. Medans dom jobbade på åkte jag och flickorna till vidsel för att umgås med turid och lotta. Vi har syndat och ätit en ännu syndigare kladdkaka. På tal om choklad (blir alltid sugen på det) så har jag för fan gått och fått min mens igen! För att jag missade ETT piller! Är det normalt. Inte kul! Nej, nu ska jag joina min snarkande dotter, och imorgon börjar ett hälsosammare liv. Jag har visst lagt på mig några kilo visade vågen mig idag. Till min besvikelse...

Bella hjälper till med middagen. Varma mac...

mms_img21757 (MMS)

Bella hjälper till med middagen. Varma mackor, mums! tror lika mycket skinka hamnade i magen som på brödet...;-)


Tröttsamt

Är det bara jag som tycker att det här vädret tar musten ur en??
Det finns massor av nackdelar
Det är varmare inomhus än utomhus! Ingenstanns kan man söka svalka...
Det är alldeles för varmt för att man ska orka röra på sig...
Man kan inte vistas i solen med kidsen. Bella har dessutom fått värmeutslag över hela kroppen och spykalas inatt.
Man gör inte annat än kladdar med den där solskyddsfaktorn!
Hur mycket man än dricker så är man ändå törstig och huvudvärken trycker på som en bankande hangover ungefär.
Man blir alldeles för utmattad för att orka ta hand om NÅT....
Svettas, svettas svettas... jag flyter snart ut på golvet. Minst 2 cm har jag säkert krympt.
De korta vistelser man haft i solens ljus har inte lämnat särskilt smickrande spår på kroppen. Röd som en kräfta och alla möjliga sorters vita linjer kors och tvärs.

Nej, usssh. Lite mildare temperaturer tack. Så man orkar röra på sig iaf...

Vackert;)


Lollo som fotade Bella i lekparken igår.

Farligt farligt...

Vet ni vad jag har uppmärksammat idag? Jo, att det fan är farligt att ta ut bäbisar när det blåser så här satans mycket. På riktigt alltså...
Bella skulle nu ut idag fast vi bokstavligt talat höll på att lyfta från marken.
Jag klädde på dom båda och satte Ronja i vagnen. Men vi var ganska snabbt tvugna att vända för hon satt bara i vagnen och sprattlade som en fisk på torra land.
Det såg faktiskt riktigt roligt ut, och jag var då tvungen att skratta.
Man såg bara ett par armar och ben som vevade på i en väldans fart och så hörde man hur hon hela tiden drog efter andan.
Och Bella hon pekade på vagnen och skrek "titta mamma! Titta dåånna (Ronja)", så hon märkte ju också att nåt inte var som det skulle;P

Vilket oväder!!

Man vaknade till sol och sommarkläderna åkte på. Skulle precis gå ut och söva flickorna i vagnen så blir det så här???


Behöver jag säga att jag ångrade mig?
Allt på gården har dessutom blåst iväg, så jag antar att man får gå på skattjakt sen.
Bella blev väldigt upprörd över hennes kryprör som lyfte och flög över häcken mot okänd mark framför våra ögon...
Jävla skitväder!!

Bella och Jerry...

... har himla roligt!;)

Eller kanske mest Bella?;)

RSS 2.0