Huset fullt

Vi har fullt hus hemma. Det är därför uppdateringen här är låg. Igår kom Tobbe, Louise och Agnes hit. Dom stannade över natten och när dom farit hann jag bara bädda om i gästrummet så kom Johan och Jenny:) Dom blir här tills på lördag. Trevligt trevligt:)
Agnes och Bella var så himla söta igår. Gick runt och höll varandra i handen och lekte på i rutschkanan och med alla nya grejer från jul:) Så mös dom lite i Bellas säng också, titta så söta!

Spola tiden tillbaka

Alltså är det bara jag som tycker den här julen har gått så fort?! *poff* så var den bara över. Skittråkigt! Jag tycker vi kan spola tillbaka bandet litegrann.

Partaj

Igår vart det lite party för mig och Johan. Vi for till Sofie och Nisse där Michelle, John, Sara, Johanna och Simon spenderade kvällen. Vi spelade spel och surrade och hade riktigt trevligt:) Hade tänkt gå ut men vi ides inte stå och trängas i någon kö, men lika bra var det för vi hade kul iaf:)

Nu väntar jag på att mina små troll ska komma hem. Johan har precis farit och jobbat och det är sjukt tyst och tomt här hemma kan jag tala om!

Jul jul, strålande jul

Julen är barnens högtid. Det har varit så himla mysigt de här dagarna!:)
I tordags firade vi med min familj här hos oss. Och i Fredags begav vi oss till Vidsel för att fira med Johans familj. Bella har fått träffa tomten. Två gånger. Hon var jätterädd i början. Men hon tinade himla snabbt när hon såg att hon fick paket, och vipps så sprang hon och hämtade dom själv:) Han fick till och med en kram innan han gick och hon vinkade åt honom. Himla sötunge!:) Längtar tills nästa jul då Ronja också kan vara med. I år sov hon mest igenom hela julen. Hon sover himla mycket nu mer. Mer än när hon var nyfödd... men hon växer väl mycket just nu.

Bella äter julgröt till frukost

Sen kom tomten och när hon inte var lika rädd ville hon känna på skägget:)

Oh, den här var ju himla rolig:)

Städat och donat

Så, nu tänker jag sätta mig ner i soffan och bara slappa. Jag har städat och donat hela dagen för morgondagens julfirande. Och ett rim till mitt paket har vi nu också. Ska inte ta åt mig äran helt. Men kan ni gissa vad det är?:)

"det kan va din syster eller bror
kanske till och med far eller mor
den kommer pryda ditt hem
men helst inte med en lem"

Tjingeling!

A real man

Var det någon som såg svenska hollywoodfruar? Tror hon verkligen att hon kan sjunga?! Eller skämtar hon?

Ett gott skratt får man sig om inte annat:)


Snö snö snö

Idag har jag åter igen skottat. Jag funderar starkt på att leja en traktor! Hur dyrt kan det vara?! Kan säga att man blir mäkta avundsjuk och lång i ansiktet när traktorn kommer och tar grannens fjuttiga uppfart. Och där står jag med snöräven till en hel fotbollsplan. Frustrerande det där...
Idag har jag fått flytta på all snö jag skottade igår för att rymma den som kommit under natten/dagen. Hur mycket kan det egentligen komma på en dag?!
Men man får se det som ett motionspass så känns det genast bättre:)

Har även gjort fudge ikväll. Jag hade velat göra saffransbröd till jul också. Men det hinns nog inte med.

Nej, detta blev inget roligt inlägg. Men tyvärr blir det inte roligare än så, så nu säger jag godnatt.

Zara i styrketävling

Vet ni vad jag har gått och gjort?! Jo - jag har anmält mig till en jävla styrketävling! I tron att det skulle vara typ jag johan, nisse, sofie och kanske några till. Då far Johan på ett möte med moffen som driver kraft och hälsa. När han kom hem därifrån får jag höra att det ska annonseras ut och en massa människor är på. Gymmet ska till och med ha stängt för denna tävlingsdag. Jag kommer att skämma ut mig med mina små darriga obefintliga muskler! Oj oj... nu är de hårdträning fram till den hålls i slutet på februari. Jag funderar på att dopa mig. Någon som vet vart man får tag på sånt?!;)
Nej, men seriöst. Igår körde jag marklyft. 30kg, eller var de 35 vi körde? Det var SJUKT tungt! I den grenen ska man visst ta hela sin kroppsvikt, och inte fan kommer jag kunna lyfta 20kg till på den. Lycka till!

Tomten jag vill ha en riktig jul

Nu börjar julkänslan infinna sig på riktigt. Och bara därför så bjuder jag på den bästa jullåten:)



Den spelas för fullt mendans vi bara myser på här hemma. Idag har kokats knäck. Ska ge mig på lite fudge sen också. Kanske blir imorgon. På torsdag ska vi fira jul här hemma med min familj. Så himla mysigt:) Första året vi får hålla i den:) Fredag ska vi till Vidsel och fira med Johans familj.

Vart ska ni fira julen?

Stackare

Jag såg detta på tv. Jag var bara tvungen att spela in det. Usssch om nåt sånt hade hänt på vårat bröllop!

Tycker däremot inte att detta är något att skratta åt. Gör man verkligen det när man ser nåt sånt här?!


Snöskottning

Vet ni vad jag har gjort idag? Jag har skottat. Och skottat... och när jag inte trodde jag skulle orka mer så skottade jag lite till. I två timmar har jag skottat snö från uppfarten. Jag är inte långsam. Tre dagars semester på annan ort och det vräker ner snö! Sen är våran uppfart gigantisk! Och då menar jag verkligen huge! Om jag fick bestämma skulle de bara gå en liten stig till postlådan ungefär. Men 10 bilar är ju alltid bra att rymma på den? Ifall någon skulle få för sig att hälsa på menar jag:)

Underbara barn

Vilka underbara flickor jag har haft idag!:) Visst, för mig är dom ju alltid underbara. Men idag har dom varit på strålande humör båda två. Och Bella har delat ut kramar till höger och vänster:) Suttit och myst med pappa i soffan hur länge som helst. Hon är inte så kramig av sig i vanliga fall. Visst kan man få en om man har tur och ber om en. Men idag har hon velat själv. Hur gulligt som helst när hon slänger dom där små armarna runt halsen på en:)

Hurt

Det enda jag tänker säga idag är att jag är sårad. Jag känner mig påhoppad.
Och som en dålig människa. Och jag har lite ont i magen. Mer tänker jag inte säga. Så hoppas jag att allt känns bättre efter en natts sömn.

Blä

Näe,vet ni vad. Jag mår inte alls bra... så nu tänkte jag gnälla litegrann. Min hals gör sig verkligen påmind om att den finns. Satan vad ont jag har på ena sidan! Jag kan knappt svälja... och jag känner mig så hängig. Varje steg man tar känns ansträngande. Var ute för att söva Bella och när jag kom in och satte mig ner kändes det som om jag rent skulle svimma. Till råga på allt detta så är ju vädret skitkasst! Jag som blev så glad när termometern visade -3. Så man äntligen kan gå ut och leka i snön. Då ska man bli facepiskad av snö som känns som knivar mot huden. Bläe, känner jag bara idag!

Gnällfia

Idag har inte Bella haft sin bästa dag kan jag säga. Det har varit massor med gnäll, protester och sura miner... Till slut frågade jag henne om hon inte ville bada, fast hon badade igår. Ibland får man ta till sina knep. Detta är vårat. Hon älskar att bada, kan sitta hur länge som helst och plaska i vattnet. Hon ser alltid ut som ett russin när hon är klar;) Åsså får mamma vila öronen litegrann...

Ronja har i princip sovit hela dagen. Hon lär säkert vara pratglad inatt:) men hon är ju en grym unge alltså! Så jäkla snäll! Hon sover hela nätter sen i princip början. Vi har verkligen haft tur med det där:) Visst händer det att våra barn vaknar om nätterna. Nu har Bella en period när hon vaknar och ska ha välling varje natt, men hon äter den bara och somnar sen om. Men när man hör om föräldrar som inte fått sova en natt på flera månader så inser man att man är rätt lyckligt lottad:)

PS: jag vann över Johan i jägarvila ikväll. Det ni:) Gode stolt! Vill ni testa slå mitt rekord?

Trött mamma och dotter

Bjuder på en bild från imorse på en trött mamma och Ronja...:)

Johans deff

Jag har tänkt bra länge att skriva några ord om Johans deff. Det var 40 slitsamma dagar, inte bara för honom. Utan för hela familjen... Jag är stolt över honom som klarade det, det hade jag aldrig gjort. Stenhård koll på maten, vägning av alla livsmedel och ett jäkla räknande hit och dit på kalorier. Det jag hatade mest var att vi aldrig åt mat tillsammans, utan man fick sitta där själv och stint stirra in i väggen som var min bästa bordskamrat. Han är inte så trevlig, säger inte så mycket... Sen de sista 10 dagarna skulle han ligga på 800 kcal/dag. Och då bar flyttlasset iväg. Jag och flickorna flyttade till Vidsel, för det där som kallas humör växte hos Johan. Han var hela tiden irriterad och orkeslös (vilket ju faktiskt inte är så konstigt - själv hade jag nog slagit till varenda människa som pratat med mig). Det där ville vi inte veta av. Och helt plötsligt förstod jag inte alls vafan han skulle hålla på med den där skiten för. Det gick ut över allt, ingen dag var längre rolig.
När han sen var klar och jag träffade honom, rakad och allt. Då önskade jag det jag aldrig någonsin trodde jag skulle önskat... att han aldrig rakat bort skägget. För där under var ett skelett. Jag undrade om min karl hade fått cancer och skulle gå och dö, så mager var han. Det tog väl sisådär en vecka innan jag kunde ge honom en ordentlig puss. För det första så var det fruktansvärt osexigt, och för det andra kändes det som jag var otrogen. Han såg ut som någon helt annan. Och kan ni tänka er hur det känns att ligga och kramas med en karl som har 8% kroppsfett? Det får en lixom att känna sig som en fet valross!

Han gick in i detta för att se om han skulle klara en tävlingsdeff. Utan någon att tävla med. Utan något egentligt stöd. Så nog måste man ge han cred. Detta är resultaten:

Före



Efter

Nu är allt klart, och vi är tillbaka till en vanlig vardag. Halleluja!

Bilder från dopet

I lördags var det alltså dags för lilla Ronjas dop. Det var en jättefin dag tillsammans med den närmaste släkten. Vi vill tacka er alla än en gång för uppvaktningen!:)
Både Ronja och Bella var jättesnälla i kyrkan. Bella fick gå in med oss och stå där framme. Efter en liten stund blev hon less och såg sin älskade snuttefilt på en av stolarna så det blev racerfart dit. Sen hittade hon alla lampor i taket... och sen, det bästa hon vet. Det fanns ju en massa böcker där! Hon sprang och hämtade en. Sen en till... och en till. Och min inre röst skrek bävande och hoppades att hon inte skulle börja slita i psalmböckernas tunna blad. För då skulle jag få skämmas. Men hon gjorde som tur var inte det:)
Ska inte skriva så mycket mer om dopet, för det blir bara en massa jobbig text. Jag bjuder på lite bilder som Martin tog istället.

Granen står så grön och grann i stugan

Idag har jag fått hjälp att pynta granen. Och inte vilken hjälp som helst!:)



Först skulle alla tomtar stå under den.





Sen skulle dom ligga i den... :)



Och så här blev slutresultatet:


Ny V70

Hahaa, han var inte så svårövertalad!:) Ny bil here we come! Får mig dock ingen minibuss, men jag får väl nöja mig med en bil som är rymlig och har AC. Yeah! Vilken lyx!

Satan!

Våran bil har gått sönder. Hur kul var det på en skala?! Och under den tyngsta månaden dessutom... hade inte kunnat komma lägligare! Nu ska jag lyckas övertala min karl att fast vi inte har några pengar så är det rätt läge att byta upp sig. Visst lät det logiskt?;)

Nej, har inte tid att sitta här. Ronja ska döpas kl 13 och ska vi hinna är det nog bäst att jag flyttar arslet. Tjing!

Kortspel och IDOL

Nej, kära vänner. Jag hann inte med nåt inlägg idag så ni får gott vänta tills imorgon. Jag åkte imorse till Arvidsjaur för att hämta upp min fina farmor som bor hos oss i helgen. Efter det har det varit full fart. Hela stora familjen har varit på besök och vi har naturligtvis hunnit spela kort, och sen sett på IDOL. Jag har alltid gillat Jay. Men jag höll faktiskt på Minnah. Tråkigt att hon inte tog hem det. Vinnar låten var hennes! Men nu ska jag sova. Det är en stor dag imorgon och väckarklockan står på 6! pust....

Full rulle

Känner att min uppdatering här kanske kunde varit lite bättre. Men jag har fullt upp hela dagarna. Ni förstår va?;)

Idag har jag lunchat med min sötnöt Emilie i två timmar utan barn. Det var nog nåt år sen man satt vid bordet så länge! Men det var mycket trevligt. Hade gärna suttit kvar där än...;)

Nu ska jag skutta i säng. Imorgon kanske jag bjuder på ett inlägg om mina underkläder. Eller Johans deff. Vi får se. Mest troligt blir det ett inlägg om min farmor. Om jag hinner med nåt alls... Godnatt

Testflygning?

Jag antar att rfn har nån testflygning just ikväll. Jag är inget fan av det kan jag tala om!!! Ni som är bosatta på byn kan iaf inte ha missat detta? Min dotter är rädd för flyg och helikoptrar som lever om, och hon som annars brukar sova väldigt sött den här tiden, gör det absolut inte nu. Gaaaah! Om jag hade nån aning om hur man plockar ner dom skulle dom inte cirkulera där uppe just nu!!

Men seriöst?!?! Medans jag nu sitter här och ett flyger så nära att jag snart tror det kapar våran antenn. Får man göra så här? Flyg för fan på dagen! Säger jag som är småbarns mor och rädd om den lilla sömn man får... Dubbelsuck!

Julshopping

Idag har jag och mannen varit till stan och handlat... ALLA julklappar!! Fi fasen vad skönt att ha det bortgjort säger jag! Annars brukar vi ju alltid vara ute i sista laget. Typ OK/Shell på vägen till vart vi nu firar, strax innan tomten ska komma. Hur smidigt är det på en skala?! Inte så genomtänkta klappar... Nu kan man nästan slappa ända fram tills dopparedagen:)

51 dagar utan slisk

Jag tror inte jag har nämnt ett ord om våran utmaning att klara 51 dagar utan godis, snack´s, fika, läsk, glass mm här? Vi var ju några stycken som körde och reglerna var mycket enkla. Om man föll för frestelsen skulle man köpa en trisslott till alla andra. Vilket skulle bli åtta stycken - dyyyrt. Jag trodde det skulle vara svårt. Det var det inte. Det var faktiskt mycket lättare än jag någonsin hade föreställt mig. Vi fick ju fika om någon fyllde år, och fyra kalas inklusive mitt eget har jag varit på utan att ta ens en tårtbit! (nu vill jag höra att jag var duktig!)
Jag väntade mig kvällar vridandes i frossa som värsta narkomanen när väl sockret skulle ut... Men så har jag kommit på. Att det var väl just det. Man var ju inte utan socker. Iaf jag åt mackor, måååånga mackor, en del kessella, frukter... Så nu ska jag och Johan köra 10 dagar helt utan socker! Det ni:) Någon som är med??
DET mina vänner blir en helvetes utmaning.
Man är nog sockerberoende. Skulle ha kommit på det medans man ändå körde...

Tror ni jag kommer klara det?
nu kanske inte 10 dagar låter så mycket... Men man vill ju inte ta sig vatten över huvudet!

Men vet ni vad det roliga är? Det är nu 9 dagar sen vi fick börja äta sött igen. Och jag är ju galen i lösviktsgodis. Men har inte köpt en endaste en ännu! Så jag tror det var ganska bra. Man inser att man inte behöver det VARENDA kväll:)

Piteåtidningen

Har ni sett annonsen i tidningen idag? Bättre sent än aldrig. Men för er som inte sett den så är den här:)


Isabelle har fått en lillasyster som heter Ronja. Hon föddes den 26 september 2010. Hon vägde 3 215 gram och var 48 cm lång. Föräldrar är Zara och Johan Norén, Älvsbyn.

Inget jobb på ett år.

Min chef ringde till mig för någon dag sen och undrade lite hur jag har tänkt med föräldraledigheten. Vi har pratat om det nån gång och Johan har sagt att om vi måste börja med ersättning till Ronja så är han gärna hemma med flickorna ett tag. Aldrig!! Sa jag då. Jag ska vara hemma minst ett år! Gärna längre. Min plan börjar gå mot hemmafru si så där....... livet ut (gärna lyxfru). Tyvärr inser jag att det kommer ju aldrig gå.

1. Min make är inte rik.
2. Jag är inte heller rik...
3. barnens dagar är inte i närheten så många att det skulle gå.
4. .... och så många ungar att det skulle gå har vi verkligen inte tänkt ha

Jag får nog smida på det här ett tag och komma på någon bättre plan.


Men nu tappade jag tråden. Jag började faktiskt känna mig liten rutten, som faktiskt har en karl som vill vara hemma med sina barn (hur många har det?!). Och sen hindra honom. Så jag sa till min chef att vi skulle surra om det och så skulle jag ringa tillbaka. Vi disskuterade litegrann och kom fram till att jag ska vara hemma ett år, och om han vill vara hemma så får han ta dagar på Bella. Då kan vi vara hemma tillsammans. Perfekt! Detta beslut känns riktigt bra! Hoppas Johan har ro att vara hemma lite med oss nu. Det är ju så mysigt. Hela december får vi tillsammans iaf!:)

RSS 2.0