Godnatt

Nu ska jag och den här sköna bönan sova var tanken... Hon är den mysigaste att sova med, vill ligga så nära som det bara går, då sover hon som bäst. Ibland tror jag att hon har någon plan på att försöka ta sig tillbaka in i magen;)
Vi får se hur det går med att somna. Hon har ju som lyckats vända på dygnet litegrann vilket resulterar i att vi legat kvar i sängen väldigt sent på dagarna istället. Och det funkar ju inte, för imorgon kommer hela familjen hem igen. Kan säga att jag längtar väldigt mycket!:)

Alvas magproblem

Idag har jag bytt den första blöjan med bajs i på två veckor.
Vi har nämligen börjat sätta henne på toan. Jag förstår att det låter galet för en del, men det funkar faktiskt!
Jag hade hon i famnen en kväll, och då tog hon i så att hon blev röd som en tomat i ansiktet. När jag trodde att hon var klar och skulle byta blöja så var den tom... Då satte jag henne på toaletten och då kom det faktiskt! Det var verkligen hårt, stackarn :( Efter det har hon gjort det där en gång om dagen. Man får sitta ganska länge och får typ träningsvärk i armarna, men det är det ju värt bara det kommer ut! När vi börjat med detta så ser jag stor skillnad på henne! Vi har slutat med minifom dropparna och gått från en massa skrikande på kvällarna till en nöjd tjej som kan ligga och åskåda omgivningen :)
Nu var det inte så hårt, så hoppas att hon kan få ut det utan "hjälp" i fortsättningen. Det har ju sina fördelar att sitta på toan... men det är ju inte bekvämt att hålla henne 20-30 minuter i den där ställningen...

Små saker som gör en glad :)

Även jag har fått påskägg innan alla åkte iväg...:)
En blomma av svärmor
 Och av älsklingen, levererades i en hjälm som skulle föreställa ett påskägg;)
Och när jag var till pappa igår fick flickorna varsitt påskägg som pappa sa att jag kunde ta istället, när dom inte var hemma. Men klart att dom ska få det när dom kommer hem;)

Första mötet med morbror Salle

Igår kom Salle till byn och idag har vi spenderat dagen tillsammans med honom och familjen Nord. Först gick vi på café och den här tösen charmade ju alla i sin väg ;-)

Sen gjorde vi tacos till middag. Det var verkligen länge sen jag åt det!
Jag lyckades även föreviga första gången Salle höll i Alva:-)

Nu ska jag försöka sova. Jag känner mig nojig ikväll. Det knakar i hela huset och det låter som någon går på våran balkong... och själv känner jag mig som 10 år igen... Alva är ju mysig att ligga och hålla om. Men hon har inte riktigt den där lugnande effekten när det kommer till inbrottstjuvar och spöken;-)

Home alone...

Jag och Alva är ensamma hemma. Sammy och flickorna är med svärföräldrarna i kåbban, och Johan har farit till Senja. Shit vad tomt det blev här!! Det är såna här gånger man inser hur lyckligt lottad man är med sin fina stora familj<3
Jag har till och med hunnit sakna att bli väckt av Ronja som alltid kommer och kryper ner i storsängen... små saker som att börja förbereda för mat och ha alla att ta hand om. Jo, jag är nog en sån där housewife ändå;-)
Lillan passar på att sova och så här har det sett ut sen 23 igår kväll...

Den här tjejen är totalt död. Hon bara vaknar skriker, får sin mat och sen somnar hon om... inget jättetrevligt sällskap;-)
Jag har själv passat på att få mig sömn då det varit brist på den varan. Otroligt skönt, men nu går det då inte mer... jag hade tänkt passa på att städa undan vintern nu när man kan göra det i lugn och ro. Och någon utflykt hade vi också tänkt hinna med innan alla kommer hem igen.

Det där med vikten...

Jag har avverkat mina första promenader nu ett par dagar, och det känns härligt att röra på sig igen. Däremot så är det jobbigt att känna sig "så himla tung". Det märks att jag har dom här kilona som jag inte är van att släpa på och flåset är ju inte som det en gång var, om vi säger så...
Jag blir så himla sugen på annan aktivitet dock när jag rör mig och hör musiken i hörlurarna. Jag tycker inte alls att det är roligt att gå!:(
Jag vill sätta på mig klätterselen, löparskorna, slänga mig på en cykel och till och med he mig in på gymet och lyfta tunga vikter! Jag vill helt enkelt känna svetten rinna! Det saknar jag. Jag väntar på efterkontrollen nu. Jag har hört skräckexempel från vänner och bekanta som har börjat träna för tidigt, som ställt till det en hel del. Hur länge ska man vänta med att träna efter en förlossning? 
Efter mina andra två förlossningar har jag börjat träna väldigt fort, men aldrig egentligen tänkt på att man ska vänta... Efter Bella hade jag bara bråttom att bli av med alla kilon (gick upp 16), och efter två månader hade jag gått ner allt.
Och efter Ronja tränade jag ju som en tok på gymet, eftersom att jag ställde upp i k&h´s styrketävling som var 5 månader efter förlossning. Då vägde jag in mig på -15 + 2 kg till! Alltså hade jag gått ner 17kg på dom 5 månaderna. 
Jag kommer ihåg att dom första 10 kilona i pricip bara "rann" av mig. Men nu har jag inte alls samma tur. Jag har ju bara gått ner bebisen i princip, och har i dagsläget 15kg från min "normala" vikt att gå ner. Jag vet att det bara har gått en månad, men man vill ju som känna sig fräsch igen. Funderar på om man skulle lägga om kosten litegrann nu innan man tar upp träningen, men jag blir ju så jävla grinig på diet! Och i ärlighetens namn så känner jag att det är så skönt att vara tillbaka till ett lite mer normalt jag, så jag vet inte om det är värt att tänka på ens! Jag var verkligen inte i mitt esse när jag var gravid. Sur och grinig mest hela tiden. Men jag hade det ju inte så lätt. När jag tänker tillbaka så är det verkligen skönt att ha det där bortgjort! Sömnbrist och andra krämpor gjorde mig inte till en glad människa om jag säger så ;P Folk frågar ibland om jag får sova för bäbisen nu på nätterna, och då brukar jag säga att i jämförelse med slutet av graviditeten så får jag sova mycket!;) 
Så jag kanske håller mig till mina promenader några veckor till. Man hinner väl gå ner det så småningom, men nog vore det skönt om det kunde vara borta imorgon när jag vaknar!;)
 

Den första tiden...

Nu tänkte jag skriva lite om den första tiden hemma med Alva. 
Det har gått väldigt bra med tjejerna. Dom älskar sin lillasyster och är väldigt stolta! Särskilt den äldre som vill visa upp henne för hela världen och sköta om henne;) 
Hon läser sagor, vaggar, har fått ge henne mat det var ju det absolut roligaste. 
Ronja säger hela tiden att hon är så söt, och vill att hon ska heta Rosetta. 
Vi har faktiskt bara varit med om en incident än så länge, och det var när Ronja vaknade en natt och Alva låg mellan oss i sängen. Det var inte populärt och hon sparkade henne faktiskt då... Då fick Johan gå iväg med henne och det var vilda protester och mycket skrik och gråt från hennes sida... Men inget efter det. 
 
Och jag själv då. Det var inte alls som jag trodde faktiskt att bli trebarnsmorsa. Men vi är väl inne på "smekmånaden" just nu, plus att vi fått väldigt mycket avlastning av Johans föräldrar som haft flickorna hos sig en hel del... 
Bella är inne i en trotsålder också just nu, så dagarna är fyllda av bråk och diverse testningar från hennes håll. Det kan vara ganska frustrerande, och många gånger vill man ju slita håret från skallen... ALLT ska gå till på hennes sätt, och snart vet jag då inte hur många mer diskussioner man orkar ta. Men jag försöker trösta mig med att hon är helt normal och att alla ungar ska gå igenom detta. Sen är Ronja ganska duktig på att trycka på rätt knappar om man säger så... Så på det hållet är det ju lite jobbigt. 
 
Alva har varit ganska gnällig också dom sista dagarna. Hon skriker den mesta av tiden hon är vaken. Jag tror det är magen som spökar... Vi har gått över till ersättning när min mjölk har tagit slut. Tre veckors helamning blev det den här gången och det är jag glad över. Sen hände något och jag har verkligen försökt, men när vi fick låna hem en bröstpump och det bara kom 25ml efter en hel timmes pumpande var det bara att inse, att det inte går längre. Det där med amning är ett ämne som jag tycker det pratas för lite om. Och att det enda man får höra att bröstmjölk är det bästa för barnet och att amning är så bra och mysigt sätter nog griller i huvudet på en. Det ÄR så mysigt och bra när det funkar. Men när det inte funkar så är det inte mysigt, och det är inte kul... Jag har gråtit många tårar under dessa stunder, och jag önskar bara att man kunde höra att det viktiga är att barnet får mat, inte hur det får mat. Då kanske man hade kunnat släppa det lättare utan att må så fruktansvärt dåligt:( 
Men nu är det som det är... Idag på BVC kanske dom sista tårarna över det har spillts. Hon frågade hur JAG mådde och jag sa att jag mådde bra men att helgen hade varit lite jobbig eftersom att jag så gärna vill amma henne... och då var det som att något hände. För tårarna bara kom... Hon är verkligen sjukt fin hon som vi har, och hon sa att jag hade gjort det så bra och gjort allt jag kunnat, och jag vet ju det. Jag har ju suttit timme ut timme in, sprayat med syntocinon, pumpat med elpump ja gud vet alla knep man tagit till.  
Hur som haver så tror jag att när vi gick över till ersättningen så hände nåt med magen för hon är inte riktigt sig själv. Så det blir mycket vaggande här hemma just nu... hoppas att det ger med sig snart... 

RSS 2.0