Qalitytime

I helgen har jag och darling verkligen haft kvalitetstid med varandra.
Sammy har varit på hockeycup och Bella följde med farmor och farfar till kåbdalis.
Så med bara ett barn hemma som sover klockan åtta har vi kunnat mysa till det ganska bra ♥

Idag for Johan och premiärklättrade utomhus, och då passade även jag och Ronja på att vistas ute i det fina vädret. Vi följde med Sofie, Nisse och Salle på en liten skotertripp, och det tyckte gumman var skitkul! Hon var inte det minsta rädd för skotern.


(bilder lånade från Sofie)

Socker, socker, socker...

Det måste vara nåt fel på mig. Någon som har samma problem som jag?
Här är mitt probem... Jag är en kvälls-vrål-ätare-så-det-rent-är-äckligt. Punkt. Usssch!
Dagarna går hur bra som helst, och jag kan till och med tycka att jag är nyttig, alltså rent super duper nyttig.
Så där nyttig att om jag höll mig till det skulle jag nog ha min drömkropp typ imorgon.
Men sen kommer den där kvällen. Och suget sätter in. Och jag kan inte säga nej. Det lixom äter upp mig och hela huvudet ekar, "kakoooooooor, ooooooost med macka (inte macka med ost), glasssssss NUUUU", och jag bara kan ju inte låta magen sova kurrandes.

Tror jag ska köra en sån där sockerdetox igen. För ett år sen gjorde jag och Johan en på 10 dagar och jag tycker mig minnas att jag mådde ganska bra utav det...

Trotsig tjej

Den här dagen började inte bra. Min dotter verkade ha fått för sig att hennes enda uppgift denna dag var att reta gallfeber på morsan. Det funkade kan jag tala om. Jag har tappat humöret inte en gång, inte två, utan många fler.
Vi lyckades iaf ta oss till vuxen-barn efter en ganska hård kamp om precis allt.
Välling, kläder, blöja, tandborstning ja you name it. Allt man sysslar med på morgonen.
Där började väl allt helt okey. Hela familjen höll oss på gott humör med lek och bus tills hon tappade humöret över en sax som absolut inte gick att klippa med. Saxen flög över bordet  och morsan fick en knockout smäll rätt i ansiktet, tillsammans med skönsång "skrik från tårna och ut genom halsen".
Jag blev galen. Jag tog min dotter under armen och släpade henne ut och började med ytterkläderna. Det var meningslöst. Jag förlorade en brottningsmatch mot min tvååring och insåg att jag måste byta taktik.
Så vi hade en andningsövning (jaaa, det funkade?!) som slutade med att hon lovade att hon nu var lugn och kunde vi snälla gå tillbaka till pappa och Ronja så skulle hon vara så snäll så. Jag föll för det...  Hon var inte snäll. 2-0 till barnet. *suck*
Sen skulle vi äta middag och då kom nästa utbrott när hon inte kunde skära en gurka.
Det slutade med att kniven flög över bordet och jag tog min dotter under armen för ett one to one talk i annat rum. Det funkade. 2-1!
Efter det har hon faktiskt varit på ganska gott humör måste jag säga (kanske var det för att farmorn lämpligt nog kom på besök?) och nu ligger dom båda och sover efter en mysig och lugn nattning av båda två.

Det ska väl inte alltid gå lätt och smärtfritt med småbarn, men kom igen.
Snälla vad-det-nu-kan-vara-för-trots, gå över!

Gymet

Idag tog jag mig på gymet efter jobbet. Flickorna och Johan var borta så då passade jag på.
Jag har varit extremt dålig på att ta mig tid till att träna. Men nu har jag fått en nytändning, så jag ska kämpa på hade jag tänkt. Kanske kommer det bli att skriva lite mer om träning, vi får se.
Jag tycker det är svårt att få tiden att gå ihop. Man vill ju inte direkt lägga 1-2 timmar på gymet när man jobbar mellan 4-6 dagar i veckan och inte är hemma först efter 17... Jag tycker jag träffar mina flickor nog lite som det är. Man kommer hem, äter lite mat och sen ska dom sova typ... men jag fick en snilleblixt igår. Att man kanske skulle försöka ta sig dit innan jobbet istället, då sover dom ju ändå. Men det är ju det där med att ta sig upp då;P
Har iaf tänkt ta nå bilder nu när man börjar så man har att jämföra med senare.

Jag fick förfrågan om jag inte skulle ställa upp i K&F´s mästerskap i år igen (stryketävlingen jag var med i förra året). Men med tanke på att jag bara tränat på gymet tre gånger i år, och att det är typ en månad kvar så sa jag "troooor it de". Men egentligen borde jag vara det. Bara för att ha nåt att träna för. Det brukar som gå bättre då.
Vi får se.
Det kanske inte blev nåt roligt inlägg det här.
Men magrutor till sommaren, det har jag sagt att jag ska ha!;P

Alla ♥-dag!

Idag är det alla hjärtans dag och jag fick mig en helvetes bra överaskning av darling:)
Jag öppnade dörren till vårat hem och möttes av en underbar doft. Ajax wasserblumen. *halleluja* Hela hemmet var skinande rent.
Mycket bättre än presenter och blommor! Det tackar jag och bockar för!:)

Lyssnade även på p3´s christer idag. Det brukar ju vara ett inslag där lyssnarna får ringa in och berätta lite egna historier. Ganska roligt för den ena är ju oftast knäppare än den andra...
Idag var temat "älskling, jag älskar dig, men jag hatar när du..." så fick folk ringa in och berätta vad deras partner har för störiga saker för sig.
Jag kan säga att jag är INTE den enda som har en karl som rullar av sig strumporna vid tv soffan och sen låter dom ligga där tills socklådan är tom.
Jag är heller inte ensam om att ha en karl som har en förmåga att dra fram grejer, men som sen är oförmögen att plocka bort dom igen.
Inte heller att ha en karl som alltid måste ringa och fråga mig vart allting är innan dom börjar söka själv.

Ja men då är allt i sin ordning då!;)

Nu ska jag och darling lägga oss och se på film och smaska på blåbärspaj och vaniljvisp.
tjing tjong

Moster har fått känna på lilla du;)

Åh, idag har jag fått vara med om något speciellt.
Sofie sa att hon kände lilla tösen i magen och ganska snabbt var jag ju där med händerna såklart;P
Och mot min hand kom minsann en liten spark, den första lilla som jag fått känna.
Kan stolt lägga till att jag hann före Nissen, hehe;) Mosters flicka ♥

Slalom

I helgen har jag och Johan lämnat flickorna hos deras farmor och farfar. Så åkte vi till kåbdalis för en helg i husvagn och slalomåkning.
Jag har ju aldrig testat det förut. Jag kan säga att jag är helt såld!! Skitkul var det :)
Så nu måste man ju nästan skaffa sig ett par skidor... Några vurpor har jag hunnit göra, och ett par blåmärken har jag skaffat mig också, men det är sånt man får ta;P
Kan inte fatta att jag inte provat på det här förut...

Euphoria

Vi satt ju klistrade framför tv´n till melodifestivalens första deltävling igår. Jag ville kräkas. Allt var bara skit (dead by april´s låt gick dock an ska erkännas), men så kom hon in och räddade hela kvällen.
Loreen.

Magiskt bra!

RSS 2.0