Välkommen hem

I söndags hände det. Lilla Ronja överraskade oss totalt då hon valde att se dagens ljus.

Dagarna går så fort. Jag försöker rikta all min uppmärksamhet på Bella som behöver den just nu. Och däremellan använder jag varenda minut till att snusa på Ronja. Hon är fulländad. Perfekt! Precis som storasyster! Jag är nog världens lyckligaste!!:) Det här är anledningen till varför man lever!
Man kan ligga och titta på sina barn timme ut och timme in utan att märka att tiden går. Så är det med Ronja nu, och precis så var det med Bella.

Jag kommer att skriva mer senare. Om förlossning och de första dagarna hemma. Då kommer det en eller kanske två :) bilder också. Men nu är Ronja hungrig och sen ska jag sova, för jag är aningens sleten idag kan jag tala om!

På återseende!:)

PS: tack för alla fina kommentarer, både här och på facebook. Man är bara inne i bubblan just nu och det är därför man inte har svarat. Och massor av läsare som jag hoppas stannar kvar... :)

Hej världen.

Jag funderar på att gå och lägga mig. Jag är trött. Men jag tar mig lixom inte dit? Någon som känner igen syndromet?:P Känns ändå bortkastat att göra ett försök. Jag vet att jag kommer att vrida och vända på mig i flera timmar och efter en miljon kräkattacker så kanske jag lyckas somna. Kanske låter negativ. Men det, kära vänner, är jag inte:) Nu är det snart 11 dagar kvar till bf, och trots alla sömnlösa nätter den senaste tiden så börjar jag nästan känna en viss ångest. Snart är tiden ute. Snart är inte den mysiga magen kvar. Alla rörelser och det fina med att vara gravid kommer att vara borta. Jag kommer att ha våran bäbis i min famn, och det kommer att vara underbart och slå allt. Min längtan efter dig är stor. Men graviditeten kommer vara slut. Jag saknar den redan. Fast den inte är över. Fast jag inte får sova. Fast jag får typ panik varje natt av all halsbränna som ingen medicin biter mot. Det är så konstigt det där...

Shopping

Ingen bäbis ännu. Bara jag som inte hunnit/prioriterat att blogga.

Idag har vi varit till stan jag, Sofie och Nisse. Först åkte vi till Boden för att kolla in deras nya galleria, men det var som ingenting att se. Jag fyndade två lila ljuslyktor på "gilla".
Vi drog vidare mot luleå istället och käkade buffé på baan thai. Det bästa som finns!!! Sen fortsatte vi shoppingen och jag lyckades finna mig dukar till vardagsrummet, en skål, två ljustakar allt i turkost och två lila kuddar till soffan. Supernöjd. Nu går mitt tema i lila/turkos. Bilder kommer senare. Jag bor ju som sagt inte ens hemma nu:)

Liten är sjuk:( Febrig och har åkt på ögoninflammation. Hon är just nu hos farmor och farfar i Vidsel, och kommer hem till mamma imorgon. Jag behövde få vila upp mig lite också kände jag. Man får som så dåligt samvete, samtidigt som man känner att man inte riktigt orkar och behöver en paus. Då är det skönt att så fina människor finns som ställer upp för en!

Nina: Det är jätteroligt att du följer min blogg, och både jag och Johan tycker det är roligt att du kommer ihåg oss! Vi skickar en kram tillbaka genom cyberrymden!:)

Hängig tjej

Nina: Jag var inte så seriös i mitt uttryck. Dom som känner oss vet precis vad jag menar och att det är med glimten i ögat jag skriver så...:) Min karl kan vara väldigt överbeskyddande och särskillt sen den här lille krabaten visade tendenser att vela komma ut redan i v.28. Men det är bara för att han är rädd om oss, och då säger han att jag inte får göra ditt och datt, vilket känns för mig som det är allt. Sen gör ju jag det mesta iaf, även om jag inte säger det till honom. Jag känner efter och allt som känns bra så länge inte kroppen säger ifrån det gör jag. Men att klättra på stolar och stegar och måla framför ögonen på honom och andra som är oroliga är dock bara att förglömma:P

Idag har vi haft en väldigt gnällig tjej här. Hon har vägrat i sten att sova och gråtit och tjurat större delen av dagen faktiskt. Mamman har haft en ordentlig huvudvärk till följd av detta. På kvällskvisten blev humöret dock lite bättre. Hoppas hon får sova inatt så hon kanske har en bättre dag imorgon. Tur dom inte är så många dom här dagarna!

Jag kräks

Det här med SD får mitt värkarbete att sätta igång! Jag kommer att föda barn inatt om jag inte lyckas lugna ner mig. Vart gick det så här snett?! Jag fattar absolut ingenting, och jag skäms!! Jag skäms över att vara svensk om vi ska gå så här långt tillbaka i utvecklingen och människosyn, när vi äntligen har börjat ta några kliv framåt...

Usch, jag kräks!

Filmkväll

Sitter hos syrran och väntar med spänning på att få se "mammut". Har länge velat se den, men ingen annan har varit sugen så det har inte blivit av ännu.



Jag och Bella blir här i veckan. Johan har dragit igång projekt renovering av hall, trapp och kök hemma. Så alla tak ska målas samt panelväggen i hall och trapp. Sen ska även stommen i köket målas vit och gipsskivor ska upp så vi kan sätta tapet på övervåningen. Det blir nog väldans fint när det blir klart. Min enda oro är att det inte riktigt ska hinnas med innan bäbis kommer. Det är ju som sagt kaos hemma och rätt obeboeligt. Inte det ultimata att komma hem till från BB...:P
Jag känner mig lite kluven dock. Hade gärna varit med och drait några varv med penseln... Men för det första så litar inte min karl på min förmåga, och för det andra så skulle jag inte få om jag så hade tjatat. Jag är höggravid och då man är det är det inte mycket man "får" göra :P Jaja, det kan nog vara rätt så mysigt för oss att softa här och komma hem till ett fint och "färdigt" hem. Men man vill ju samtidigt vara med och bidra... särskilt när man vet att det är jobbigt.


Vagnen

Här är vagnen som vi köpte för ett tag sen. Lovade ju att lägga ut bilder på den :)
Jag har ju inte tagit någon tur med den ännu, bara i garaget så Bella har fått provsitta och hon ryms gott och väl:)

Sandra: det är en teutonia. Hade totalt missat din kommentar där du frågade vad det var för märke...

Anna: jag tror det blir en flicka. Men jag säger hela tiden "han" av någon underlig anledning...? Johan är säker på att det är en kille. Han såg nämligen en snopp på ultraljudet. Fast det gjorde han på Bellas ultraljud också, haha!:)

Stan

Idag har vi varit till stan. Vi planerade att åka in så vi skulle vara på storheden när Jula öppnade kl 9. Men kl 9 sov fortfarande familjen Norén ;P Man ställer ju ingen klocka när man har Bella. Men hon hade inga planer på att slå upp ögonen i "vanlig" tid idag. Nåja. Vi var där runt 10.30 och nån timme hann vi gå runt innan vi var tvungna att åka hemåt igen för att Johan skulle jobba. Jag hittade mig en matta och lite konstblomster och en massa nödvändiga städgrejer. Även en tröja och ett par leggings till lillan. Johan däremot shoppade lös verktyg och skit till garaget för 7000! Nu har han väl allt han behöver och han har ju slitit ihop pengarna så jag har inte så mycket att säga till om, hehe ;)


Min nya lila matta som matchar gardinerna jag köpte på Ikea. Den ser dock ljusare ut på bilden än vad den är i verkligheten

Och här är gardinerna...

Och lite lila blomster till det... :) Perfect!


Och så lillans kläder. Tröjan har hon egentligen fått av moster för flera veckor sedan, men det tog oss tid att byta till rätt storlek. Men nu är den redo att användas!

Listan

Som med Bella har vi ju gissat när denna lilla krabat anländer. Det är inte lika många som är med, men det är 15 tia-lotter som står på spel. 1 (nästan 2) är redan ute ur gamet. Men jag tänkte lägga upp den så ni kan se hur ni ligger till:

Jonas 14 sep
Turid 17 sep
Zara 18 sep
Nils 19 sep
Johan 22 sep
Sofie 23 sep
Lasse 24 sep
Stig 25 sep
Martin 26 sep
Carina 27 sep
Sammy 28 sep
Lotta 30 sep
Josef 1 okt
Emilie 3 okt
Salim 8 okt

Det är ingen som gissat på bf 5/10, nästan alla tror i september.
Det ska bli spännande att se när du vill se dagens ljus!:)

143 stycken

Idag när jag kom hem efter att jag och Bella varit på vuxen-barn och jag skulle låsa upp dörren var den full av malar. Jag började se mig omkring och hela väggen och taket var full av mal. Lite små-äckligt... Eftersom att jag tyckte mig ha väldigt lite att göra så räknade jag dom lite slarvigt till 143 stycken. Någon fler som fått huset inklätt med mal? Hörde att syrran också hade haft storbesök.

Fan vad jag hatar detta oväder!!!!

Åh, ja! Det har bokstavligt talat förstört min kväll. Jag sitter här i min ensamhet och har just lagt Bella i sängen. Har programmerat boxern på en massa som den inte kan spela in, för vi får inte in någon mottagning!! It suck´s!! Jag har inte hunnit äta middag. Värmde den i micron. Tänkte servera mig den framför tv´n och min favvosåpa för tillfället biggest looser. Men det ser ut som jag får inta den till en svart skärm eller ensam vid middagsbordet. Aaaa, I hate såna här dagar:(
Join me!

Bäbis i magen v 36+5

Den här bäbisen håller mig som tidigare sagt vaken hela nätterna. Jag tänkte visa er hur det kan se ut. Men ni måste se hela, även om den är lång. Den här krabaten lever om betydligt mer än Bella gjorde. Någon annan som har haft en väldigt busig mage? Ibland tror jag och Johan att "du" försöker gräva dig ut till oss :P


Hjäääääääälp mig!!

Alltså jag är så sjukt godissugen dygnet runt att det är nästan allt jag tänker på. Funderar seriöst på om man skulle ha slängt ihop några chokladbollar! Det skulle suttit fint i magen... Hur gör man för att komma över det här?! Dagarna kan flyta på rätt bra, men på kvällarna blir jag så sötsugen... Glass, fika, godis, CHOKLAD :( Jag vill inte alls ha det så här. Har någon nåt bra tips? Och kom inte med : Ät frukt. Se det hjälper inte!! När jag har ätit en frukt vill jag ändå ha godis!

Ångest inför valet?

Idag har jag åter igen varit hos frissan för att bättra på färgen. Den släppte som efter nån tvätt... :( Turligt nog kostade det ingenting! Så nu känner man sig fin igen!:)

Annars har det väl inte hänt just så mycket idag. Jag har suttit med näsan tryckt mot info om de olika partierna inför valet. Det börjar närma sig, och jag tycker att det känns viktigt. Men man vill gärna veta vad det är man sätter sin röst för... det är faktiskt svårt det här tycker jag. Jag är väl en av de få som faktiskt tycker att vi i Sverige har det rätt bra nu. Jag har aldrig haft lika mycket pengar i börsen som nu, och det spelar stor roll. Samtidigt tycker jag att alla nya regler kring arbete och sjukdom är för taskiga! Men vi ska fan inte klaga. I sverige får vi pengar för att ta hand om och vara hemma med våra barn. Och länge har vi möjligheten att göra det också. Det är ju suveränt! Vi får till och med vara hemma när vi är sjuka och få pengar ändå. Hur många får pengar när dom inte är på sin arbetsplats?? Våra barn har gratis skolgång och sjuk & tandvård. Hur många andra länder har all den lyxen?! Jag vet faktiskt inte, men jag är tacksam att vi har det så bra!

Bildbomb!

Här är det ju då egentligen meningen att det ska vara en bildbomb från gårdagens 50-årskalas. Men vet ni vad? Jag hann inte ta ett endaste kort, och det är ju faktiskt jättetragiskt:( Men Carina lovade att jag skulle få kopior på alla hennes!:) Det är ju meningen att födelsedagsbarnet ska njuta av sin dag, så vi svettades på rätt bra bakom kulisserna några stycken. Det var kring 50 gäster, och det blir en hel del som ska fram, och bort och diskas och dylikt. Plus att vi gjorde några lekar och framträdanden. Nej, det var en riktigt trevlig kväll, som det brukar vara när släkten är samlad!;) Jag och magen blev dock trötta ganska tidigt så vi var hemma redan kring midnatt. Men först efter lite karaeoke och dans;)
Jaja, jag kanske bjuder på någon bild senare. Vi klädde ut pappa till en kanin. Och jag kan säga så mycket som att jag har drömt om kaniner hela natten!:P

Nu kommer snart min älskade dotter hem!! Myyyys.
Vi ska på babysim idag.

Gääääääsp

Åååh, vad jag är trött. Övertrött till och med. Och jag är less på att vara gravid. Det är första gången jag känner det! Någonsin. Blev aldrig less med Bella. Och det känns inte roligt. Jag vill bara föda barn NU. Jag känner mig som en strandad val... Och jag har inte fått sova på hela veckan. Den här bäbisen håller mig vaken hela nätterna, och ingenting hjälper. Inget preparat mot halsbränna, eller sovställning funkar. Man vankar fram och tillbaka... och somnar på morgonkvisten. Men det är ju bara drygt 3 veckor kvar nu får man tänka:)

Nej hörni. Sängen. Det blir nämligen tidig morgon imorgon!

Tiden springer...

Den här dagen har bara sprungit iväg utan att jag har hunnit med. Bella vaknade runt 8.30 och vi klädde på oss och begav oss på vuxen-barn. Det är så härligt att se henne med andra barn. Hon blir som försiktig och nyfiken av sig:) Så tycker hon om att sitta i ringen och sjunga, det syns! Hon blir helt stilla, tittar på alla andra och härmar med sina små händer. Idag har hon även ritat sin första teckning, med kritor. Men hon var mest sugen att stoppa dom i munnen faktiskt...
Sen har Nisse, Sofie och Lotta varit på besök. Och Johan och Nisse har vart så duktiga så imorgon kanske vi har staket runt gården så inte lillan sticker iväg. Hon har en förmåga att göra det!
Vi har suttit och glott på idol och ätit glass så magarna står ut. Sia´s apelsin-choklad säger jag bara! Smaskens...

Imorgon tar Johan lillan med sig till Vidsel då jag är upptagen med diverse förberedelser till pappas 50´års kalas. Fick just veta att dom åker redan på förmiddagen, och det var jag inte riktigt beredd på, så det känns lite... tomt, redan nu?! Då träffas vi inte först på söndag eftersom Turid och Stig ska vara barnvakt när vi är på festen. Så jag ska lägga mig så man orkar ta vara på tiden imorgon :) med min skönfis!

Huslig

Idag har man varit huslig. Har dammsugit, skurat, dammtorkat. Tvättat, och gjort två pannkakor då vi hade massor med mjölk som går ut imorgon. Vissa dagar har man mer ork än andra.

Dålig respons på min utmaning. Jag får väl köra med mig själv:(

Nu blir det sängen. Imorgon kanske vi går på vuxen-barn jag och lillan. Får se hur pigga vi är ;)



Less all överkonsumtion!

Någon annan än jag som verkligen är less den här shoppinghysterin som verkar pågå?! Kanske kan det vara för att jag är så totalt urfattig att jag inte har råd att följa med det senaste modet, och i ren avundsjuka på alla snorrika människor sätter mig i protest! Eller så är det för att jag inser att det spelar ingen roll hur mycket nytt man än köper... om en månad eller två vill man ha lika mycket igen! Man kan spendera tusenlappar och tänka att nu minsann behöver jag inte köpa nåt på flera år. Ha, vad man lurar sig själv!

Jag läste i en tidning, må bra tror jag att det var? En kvinna som skrev nåt om att hon skulle bara använda 6 (eller var det möjligtvis 7?) klädesplagg under en månads tid som ett experiment. Jag tyckte att det lät som en jätte bra idé att testa sig själv. Välja ut basplagg och sen prova leva med bara dom under så pass lång tid. Man kanske inser att man inte behöver så mycket mer egentligen? Vad vet jag? Jag tänkte bara se om det fanns nåt intresse hos någon att haka på? Det är ju ingen rolig grej att göra själv... Naturligtvis räknas inte underkläder in. Kom igen nu tjejer, nu visar vi karlarna (och oss själva) att vi klarar oss utan en massa onödigt skräp, tjihooo!!;) Om inte annat så kan det ju vara en rolig utmaning för en själv, eller hur?
OBS!
Vi kan köra att man inte räknar de plagg man har på arbetet eller i träningslokalen så folk inte ska behöva gå runt i det ;P

Grattis P&C!

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det pappas 50-års dag!!:)



Det är ju även Carinas födelsedag, dom fyller ju på samma!:) men pappa fyller jämt så det är ju lite speciellt!


Så idag har vi varit till Luleå och firat dom.
Vi passade även på att gå in på barnens hus och hämta våran vagn som kommit. Det blev en dyr historia!!:( Nåja, nu har vi vrålåket till barnen hemma, bilder kommer sen.

Grattis världens bästa pappa och Carina!

älskar er


MVC

Idag har jag varit på MVC. Förra gången gick det inte så bra. Hade ingen barnvakt så Bella fick följa med, och det gillade hon inte alls. Hon visade det starkt, vilket resulterade i en ny tid.
Hon har för övrigt varit väldigt mammig den sista tiden. Kan tala om att det kan vara jobbigt ibland! Hon blir jätte ledsen när jag går från henne. Och den senaste tiden har hon blivit ledsen när det har kommit folk till oss. Då springer hon till mig och vill upp i famnen och man har ungefär en sekund på sig att plocka upp henne annars blir det gråtkalas.

Idag var allt bra på MVC. Har haft känslan att det ska starta när som helst de senaste dagarna. Magen har blivit alldeles stenhård och det har strålat längs benen och efter ryggen. Ungefär som det började med Bella. Men det var visst som det skulle. Bara bäbis som tränar på att komma ut. 35+5 är vi idag, så några veckor kvar!:)

Nu ska jag sova. Godnatt och på återseende!

En sån där lista

När fick du reda på att du var gravid?
Jag anade att jag var det i början av November. Johan jobbade i Kiruna så vi väntade med testet tills han var hemma. Plussade på stickan den 16/11 2008.

Var bebisen planerad?
Det var hon!:)

Vad heter ditt barn?
Isabelle Johansdotter Norén

När var du beräknad att föda?
18:e Juli

Föddes barnet på utsatt datum, om inte när?
Nej, hon kom den 21:a

Hur stor var barnet vid födseln?
3550g, 49 cm lång

Hur lång tid tog förlossningen?
Det gick fort. Från första känningen tog det 6 timmar. Jag fattade inte alls att jag skulle föda barn, men måste ha vetat det undermedvetet, för vi åkte in och 2,5 timmar senare hade jag henne på bröstet. 11.04 bad dom mig krysta första gången och 11.11 var det klart!

Hur började din förlossning?
Den började med en strålande känsla ner mot benen som gjorde att jag tappade balansen när jag skulle göra morgonbesöket på toaletten. Gick och la mig igen men vaknade av värkar 1 timme senare och väckte Johan och sa "nu är det dags!!". Värkarna kom på en gång med ca 3 minuters mellanrum...

Födde du vaginalt eller med kejsarsnitt?
Vaginalt.

Hur mycket var du öppen när du kom in?
3 cm

Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen?
7 min

Blev det komplikationer?
Nej

Var du rädd för något?
Nej, jag förstod inte ens att hon skulle komma då... ;P

Skrek du?
Nej

Hur många var inne i förlossningsrummet?
Jag, Johan, en barnmorska och en undersköterska.

Hade du någon nära med dig?
Johan

Tog du någon smärtlindring?
Nej

Är du tillsammans med barnets pappa?
Ja

Tog ni reda på könet?
Nej

Om nej, vad trodde ni att barnet var för kön?
Både jag och Johan trodde att det var en pojke. Jag var så säker att jag i min förvirring faktiskt vräkte ur mig "men vart är snoppen"?? :P

Hur lång tid tog det för er att bli gravida?
3 månader

Hade ni bestämt vad barnet skulle heta?
Jo, vi visste tidigt att det skulle bli en Isabelle, eller en Harry.

Hade du en svår graviditet:
Nej, inte alls! Hade en toppen graviditet! Mådde mycket bättre än någonsin faktiskt!:)

Mådde du illa?
Dagen hon föddes kräktes jag i bilen på väg in. Det var enda gången. Annars hade jag halsbränna i slutet som fick mig att må illa, men det var snabbt åtgärdat med min bästa vän gaviscon!

Kan du tänka dig att skaffa fler barn?
Absolut! Är gravid nu, och vi vill nog ha en till men vi börjar så här först:)

Har du fått några bristningar?
Inte en enda

Var du nervös inför förlossningen?
I mitten av graviditeten fick jag någon sorts förlossningsrädsla, men den släppte.

Hade du några cravings?
Innan jag visste att jag var gravid var jag sugen på gelehallon, förstod inte vart suget kom ifrån för egentligen tycker jag inte alls om dom! Men gick runt och tänkte på dom hela tiden haha!

Vad gillade du för mat?
All mat så länge jag slapp laga den själv. Jag tålde inte matos. Blev riktigt illamående av det...

Hur reagerade du/ni när du plussade?
Vi hoppade bokstavligt talat i hallen av lycka och några tårar av glädje kom det:)

När kände du första sparkarna?
I vecka 20

Bästa graviditetsminne?
Ultraljudet. Alla rörelser och sparkar. Den fina magen.

Hur långt gången var du när du förstod att du var gravid?
Jag kände det på mig på en gång!

Hur mycket gick du upp i vikt?
14kg

Hur länge ammade du?
Ca 3 veckor. Hade gärna ammat henne mycket längre, men det gick inte:( 

Hur blev ditt hår?
Vet inte om jag märkte någon skillnad?

Vem är barnet mest lik?
Från början tyckte jag hon var mest lik morbror Jonas. Men hon är nog mest lik farbror Martin.

Vad är det bästa med att ha barn?
Hon är det bästa som har hänt mig! Man är aldrig sysslolös ;P 

Vad är det sämsta med att ha barn?
När hon är sjuk och man inte kan ta bort det onda. Det är hemskt, då gråter mammahjärtat!:(
Sen har man ju sömnlösa nätter emellanåt, det är ingen hit! Man känner sig inte alltid så fräsch när man utan sömn ska orka med hela dagarna och bäbisen är gnällig, hungrig och trött. Då sliter man sig i håret haha :P

Är ditt barn döpt?
Yes

Hur gammal är barnet nu?
1 år och 1 månad

RSS 2.0