Vi lever...

Vi dog inte där i skogen i Rättsel. Jag har bara inte orkat uppdatera här. Det var sjukt roligt att få träffa Annica och Linus och få känna och klämma på gummans mage. Så underbart, jag blir sugen på nästa redan nu! Fast de som känner mig vet redan att jag är det!;) Nåja! Nu är man då tillbaka på byn, och jag har passat på att julpynta. Lite mysigare blev lägenheten minsann, fast jag inte trodde jag skulle orka i år. Det kändes grymt jobbigt. Men jag har inte hängt upp ens hälften av allt jag brukar tror jag. Skippar alla prydnader och skit i år. Jag är ändå inte mycket för sånt. Det ska vara enkelt och stilfullt och inte en massa krims krams! Nu funderar vi på om vi skulle åka till Vidsel. Det är så mysigt nu för Johan är föräldraledig tillsammans med mig hela december!! Då kan man ju faktiskt hitta på saker tillsammans. Och vi ska ta vara på tiden, för annars känns det som han jobbar en gång, och det är jämt. Så är de när man har ett jobb och försöker komma in på ett annat. Duktig är han som orkar kämpar på!

Glatt humör!

Idag kan jag tala om för er att stämningen är på topp! Snart bär det av till Rättsel för en kväll hos min kära vän Annica och Linus. Vad jag har saknat dem! Vi träffas allt för sällan. Så det blir tacos, idol och säkert nåt roligt spel också. Och så får jag ju äntligen se hennes växande mage!!;) Och dom får träffa Bella i vaket tillstånd! Vi sover nog över där också, så på återseende imorgon då!

Tunga dagar...

De sista dagarna har varit tunga. Jag skulle behöva en stärkande hand på min axel! Liten har somnat och jag tänkte hoppa i säng och få mig lite sömn jag med. Har mycket att uträtta imorgon. Om man bara kunde få se solen glimta mellan de tjocka molnen. Förhoppningsvis snart!

Ser min dotter ut som en kille??

Idag hände det igen, det är alltså femte gången som någon kommer fram till mig och frågar är det en kille... eller tjej? fast hon är klädd i rosa, rosetter och prinsessor så det skriker om det! För mig är det ganska uppenbart att det är en tjej, och hade det varit en kille hade jag fan tyckt synd om honom...;) Jag fattar inte grejen, har samhället blivit så moderniserat att man inte längre klär sina barn efter deras kön? En del av mig vill gärna tro det. Älskar jag rosa ska jag väl kunna ta på en pojke det. Men det känns så fel?! Är det någon som håller med mig? Jag trodde aldrig att jag skulle vara den mamman som spökar ut mitt barn i volanger och rosa kläder, men nu när hon är här så måste jag erkänna att jag älskar det. Det ska gärna vara sockersött och prinsessaktigt. Jag drar slutsatsen att de som frågar helt enkelt är blinda!=)

Är hon inte underbar så säg?;)



Lugg

Det var dags att toppa håret igår och 10 cm rök. När jag var klar kände jag mig inte riktigt nöjd. Jag vill ha lite förändring, och vågade mig på att be om lugg.
Vad tycker ni? Ha kvar eller spara ut som jag haft??

Nu har jag fyllt år klart!

Jag har fått så mycket fint! (Tack alla som uppvaktat mig!) Välbehövliga pengar, och äntligen fick jag komma mig iväg till stan och hade råd att shoppa kläder! Jag som behöver en helt ny garderob efter förlossningen. Vad tror ni om detta?;)

Jag fann mig: ett par lackleggings, jeansleggings, over knee strumpor, träningslinne, nättröja, blus, bolero, klänning, oversize tröja. Jag köpte även en dopoutfit till lillan som hon kan ha efter vi varit i kyrkan.
Den ska hon ha med en vit body, ett par mönstrade vita strumpbyxor och ett par svarta skor med rosett på. Sött va! Från önskelistan fick jag detta:


Jag fick även blommor och choklad, ett doftljus som sprider sin arom av christmas cupcake i vårt hem, en tröja som jag velat ha länge, smink och en urgott doftande duschtvål. Vad tror ni förresten om min hemgjorda tårta, jag blev rätt nöjd för att ha provat på för första gången med hushållsfärg och allt!



Vet ni vad jag ska göra ikväll? Planden var denna: SLAPPA!

Sorry för dålig uppdatering.

Som sagt så har vi farmor på besök tills imorgon, och då prioriterar man ju inte data-sittande i första hand. I söndags blev jag firad av halva min familj, igår av den andra halvan. Idag ska vi till Vidsel och då blir jag uppvaktad av Johans familj och imorgon var det då dags för vännerna på självaste dagen. Jag har dock insett att det blir lite tidsbrist för främmande imorgon? Jag ska skjutsa farmor till Arvidsjaur och hjälpa henne att handla. Sen har jag gitarrkursen (som är via studieförbundet-vuxenskolan, några som undrade), så jag kommer inte vara hemma först kring 20.30-tiden. Ni är varmt välkommna då, eller på torsdag om det passar bättre, då är jag hemma hela dagen. Skulle bara skriva det så ni inte blir snopna om ni står bakom dörren och ingen öppnar. Det är inte åldernoja - jag är helt enkelt inte hemma;) Neej, nu ska vi på Fluxen och käka palt!

Fredagen den 13:e

Har ni haft någon otur idag? Det har iaf inte jag... Bortsett från att jag förlorade 3kr i 31 och därmed blev ruinerad så har min dag varit fantastisk! Men en mindre rolig sak var att när jag kom ner till barnvagnen hängde där en trevlig lapp som resulterade i att vi från och med nu måste lämna våran vagn i cykelrummet, som är nere i källaren. Hur sjukt jobbigt lät inte det då? Det är väl bara att gilla läget... Liten har varit så skön hela dagen! Hon har skrattat så gott åt gammelfarmor, och gammelfarmor åt henne!;) Jaa, det var våran kväll det. Kortspel, Idol, och sockerkaka i stora lass! Tack och godnatt!;)

Krut-Rut!

Idag ska jag fara och hämta farmor Ruttan, det kommer bli sjukt roligt! Hon stannar hos oss tills på Onsdag så det blir nog många dagar/kvällar bestående av kortspel kan jag tänka mig!;) Ska bara vänta tills min sjusovare (varför kallas det så? Någon som vet?) till dotter ska slå upp sina blå så vi får i henne lunch och sen bär de av!

Gitarrkurser

Grattis Lotta som fyller 23 år idag!:) Vi har som sagt varit och firat henne och mumsat av hennes goda fika idag!

Jag och Sofie har börjat en gitarrkurs! Jag suger på att spela och dom som hör mig tycker att det låter rent ut sagt förjävligt. MEN, det struntar jag i! Jag ska fortsätta med mitt mission som går ut på att göra Johan så tokig som det bara går... Han är ännu ganska tålmodig, så det går inte enligt planerna.

Årets mammablogg!

Nu ska ni inte sitta där helt slöa framför dataskärmen, utan ta och klicka här -----> årets mammablogg och nominera mig till årets mammablogg istället!;)

Tisdag

Jag som skulle lägga mig tidigt ikväll. Jo tjeeena, här sitter man vaken och klockan är strax ett. Suck... Jag har en vag misstanke att det är alla sena nätter som frambringar min huvudvärk. Jag är inte van. Vad har man gjort idag då? Inte så mycket. Först kom Johans familj hit på fika och hans pappa fick en present. Chocklad, som hade smält för att dom låg på micron och jag precis innan hade kört min lunch bestånde av fryst köpesmat i ungefär en timme för länge. Den var stenhård... Och lotter, någon som vet om han vann? Han kanske skrapade dom här? Jag var inte riktigt vaken. När dom hade farit var det middagsdags och den bestod av leftover-pizza. Ingen ork att laga mat. Sen lagade jag dock märkligt nog mat till Jonas!? Men det var för att han mutade mig med det för att sen följa på promenad. Kände att jag behövde frisk luft. När han dumpade mig för en hockey-match lyckades jag övertala Sofie att möta mig för resterande promenadturen. Efter det har jag sett desperata och sprungit mellan datorn och Bella då hon vägrat somna och inte riktigt är så bra på att behålla tutten i munnen. Nu ska jag lägga mig och sova var då tanken. Godnatt!

Nattens demoner

Nu har jag fått veta att jag ska få hela serien av Sagan om Isfolket av min mor! LYCKA! Tydligen så sprack vissas planer så jag tänkte bara skriva det så att ni vet. Nu ska jag vara social. Vi fick besök och jag har slängt ihop en tårta på en tiondels sekund för att fira Johans pappa då vi inte hann i söndags. Hörs senare!

Zara Önskar

Nu närmar sig födelsedag & julafton med stormsteg, så för att bespara er onödigt tänkande och sista-minuten-inhandling av något som jag ändå inte vill ha så lägger jag här ut en önskelista! PS: Ni är varmt välkomna till mig på fika nästa onsdag, även om presenten kommer ur den första kategorin ;)

Under 50-lappen:




Diadem från H&M, Sagan om Isfolket serien, har inte en endaste bok av dom men skulle gärna vara stolt ägare, så vilket nummer som helst vill jag ha så jag kan börja samla! Finns på cdon.com för en billig peng (då jag har gott om fattiga vänner rekommenderar jag er dock att ta nåt nummer upp i serien för att undvika dubbletter), tårtfat från rusta.se.

Under 100-lappen:

Kakfat från ellos.se, Örngott från hm.se

Under 200kr:



Morgonrock från halens, strl XS. Mascaran går att köpa nästan överallt, "double extension beauty tubes" från loreal. Dubbellakan till sängen, alltså strl 180.

Under 300 kr:




Morgonrock (minsta storleken) sänglinnen, fleecejackor (strl M) och tofflor (strl 36/37) från hm.se. Visst var dom väl söta, tänk att få gå med dom på sig inomhus!!

Under 700:



Strykjärn och en muurikka med ben. Det behöver inte vara just dom här varianterna, vilken som helst går bra! Så man kan nog komma under 700kr om man letar =)

Under 1500:



Friendsboxen finns på cdon.com och en sladdlös dammsugare = me want!!

Detta kan man nog bara drömma om!! En sån här vill jag ha från skoterdelen.com, 1749 dyra riksdaler:

Själagott-presenter 0 kr:
Ett presentkort på sovmornar skulle inte heller sitta fel!! Ett alternativ till den som är jäääääättefattig eller den som vill göra mig riktigt gott!;) Hmmm, nu börjar huvudet spinna. Ett presentkort på städning av vårat hem? Det önskar jag mig MEST av allt! Hör ni det?? Mest av allt... Annars funkar fika också bra. Våran frys ekar... Eeeeekoooo

Farsdag!

Har ni uppvaktat era pappor? Våran pappa fick en nyckelring i silver som det står "mr perfect" på. Och en tårta förstås! Johan fick frukost på sängen när jag i ren panik imorse insåg att han borde få nåt också. Jag loggade in på bloglovin och läste allas bloggar och en efter en hade dom uppvaktat deras makar/sambos... Ja, vad ska man dra till med då lixom?! Men jag har försökt vara extra snäll idag och hoppas att det duger;) Har aldrig ens tänkt tanken men när den kom var det ju självklart! Men nu har jag lärt mig och är redo för den matchen nästa år igen!

Middagsbjudning

Igårkväll blev jag sugen på en riktigt saftig och god köttbit så där från ingenstans? Så jag tog fram en från frysen och bestämde att det skulle bli dagens middag. Älgstek med varma grönsaker i lergryta och potatisgratäng och sallad till det. Och vitlöksbröd - naturligtvis!;) Vi bjöd över Sofie, Nisse, och Jompa på mat. Funderade ett tag på hur detta skulle kunna imponera när man bjuder in en kock på mat, och tänkte plocka fram mina begravda kitchenskills. Men jag ångrade mig ganska snabbt och körde istället the lazy way. Köttet-sköter sig själv.  Beasås-delikatessfabrikens. Gratängen... Köpes. Brödet (köpes)-sköter sig själv. Efterrätten - fryst fruktsallad... Men what the f***, det är kul att bjuda över folk och om det är enkelt så kanske man till och med gör om det snart igen! De verkade då nöjda!=) Å jag med för jag är mätt än. Det kan dock bero på den där fruktsalladaden med vaniljkesella till efterrätt, jag älskar det! Och sen chips och dumleklubbor till en film. Så man kan nog lugnt säga att jag haft min vräkardag idag! På tal om det så har jag annars skött mig rätt så bra faktiskt i veckan! Har stått över alla sötsaker som kommit i min väg förutom en tårtbit då Fredde fyllde år. Och vågen börjar närma sig mitt slutmål! Den visade i går kväll 53.6, det ni!=)

PS. Vi har testat både messmör och olja för att få igång hennes mage, samt sempers bifidus och massa massage. Tyvärr har det inte funkat för oss... Men nu med plommonpuré kommer kalasandet varannan dag, skål för det! Men tack för tipsen, ni får gärna fortsätta ge mig det!

Sötnöt

Lillan är så söt! Vi har fått börja ge henne plommonpuré för hon har så hård mage. Första gången var hon inte så sugen... Hon spottade ut allt, och det var omöjligt att få det i munnen! Andra gången verka hon gilla det desto mer och dom två sista gångerna har hon gråtit när man tagit bort burken, stackarn!
Idag öppnade hon till och med munnen när skeden kom, imponerande va!;)
Näe, det blev kort idag. Nu ska jag lägga mig, har varit så trött de sista dagarna!

Nog visste man det skulle bli kladdigt när hon får börja med smakportioner. Men inte trodde man det skulle se ut så här av ½ tsk ;) (bilderna från första provsmakningen)

Jag är visst underbar fastän jag är ond ;)

Jag är visst underbar fastän jag är ond! Det ni...! Hur många får presenter när dom har horn som sticker ut från pannan lixom? Johan kom hem från jobbet och jag förklarade att jag helt enkelt inte hade en bra dag idag. Ni vet, man har dom med jämna mellanrum. När man är trött och orkeslös. Grinig och lat. Och allt känns lite... blä. Han gick ut för att handla blodpudding för ingen av oss hade lust till någon avancerad maträtt. Med sig hade han en present till mig! Jag älskar överaskningar! Han kanske helt enkelt kände att han inte skulle orka med en tjurig Zara ikväll, vad tror ni?;)

"När man har en dålig dag är det fint att veta att någon tänker på dig och älskar dig vilkorslöst=) Du är ju mitt ljus i mörkret så ta dig nu en lugn kväll och njut! Älskar dig //Din man"

Morgonmys.

Först vill jag börja med att tacka alla för i lördags, och speciellt Martin och Sofia för deras halloweenfest som var väldigt välplanerad och lyckad! Jag hade verkligen jätteroligt!=)

Idag har Johan busat med Isabelle och hon skrattade högt. Väldigt högt. Det var så gulligt att jag kunde lägga mig i graven och dö med en gång! Här är iaf lite av deras morgon tillsammans!
Efteråt somnade hon utslagen och hör och häpna. Fyra timmar i sträck efter nattens sömn orkade hon vara vaken, det är rekord. Så här ser man ut då man somnar efter ett sånt race.


RSS 2.0