Fatta!

Igår kom Johan hem! Så mysigt och underbart!=)
Så började han packa upp sina tomma matlådor, och så sa han "men det var en konstig låda"... Och det var en tfn kartong! Han har köpt en k850i till mig som jag har velat ha svin länge!! Och fatta!! Nu behöver jag inte längre skrika för att folk ska höra vad jag säger! Gud så skönt!!=) Det har verkligen varit skit jobbigt... Som när jag ringde till uddens bara, det var lite pinsamt... alla andra är ju vana!
 -hej, jag heter Zara... det är så att jag ska gifta mig till hösten och skulle vela höra vad ni har för priser på tårtor....
- Ursäkta du hörs lite dåligt....
- Jooo, jag heter Zara... det är så att jag ska gifta mig till hösten och skulle vela höra vad ni har för priser på tårtor....
- vaaaaa?
- JAG HETER ZARA, JAG SKA GIFTA MIG OCH UNDRAR VAD NI HAR FÖR PRISER PÅ TÅRTOR OCH UNDRAR OM MAN KAN KOMMA FÖRBI OCH KOLLA.....!!!
Ååååh, vad less ja har varit, lamt sagt!!
Och vilken underbar kamera den har! Det blir jätte bra bilder, och jag kan ta kort vart jag än är! Jag som alltid, och då menar jag verkligen ALLTID, glömmer att ta kameran med mig kommer att kunna ta bilder vart jag än är... wihiiieee vad kul! Den är verkligen skit fin och jag är så glad!! Tack älskling!=)

Bowling

Igår var vi med jobbet och bowlade. Jag är så sjukt dålig på bowling att det är pinsamt! Fatta så många gånger jag kastade klotet i rännan! Sex serier hann vårat team med (som bestod av mig, Kerstin och Laila) och jag tror jag gjorde kanske fem spärrar och två strikes... Av alltså mer än 100 chanser (räknar jag rätt?! Jag är så trött så jag orkar inte ens tänka), fatta vad dåligt! Men man kan se det med glimten i ögat. Bowling är helt enkelt inte min starka sida. Men det var faktiskt roligt, och jag går då gärna dit igen. Tror jag ska försöka få med mig någon nån kväll framöver! Det kanske får bli mitt nya mål.... Jag ska bli bra på att bowla. Eller jag börjar med bättre... Men det är nog inte så svårt i och för sig. Det är jag nog redan nästa gång!

Nu har jag bytt ut mitt soffsittande till bra tv serier (där det ofta slinker ner nåt gott) mot min tramp maskin istället! Vad tror ni om den då!:)
Jag och Sofie har för övrigt slagit vad om att inte äta söt saker och snacks på en hel månad. Den som bryter måste köpa den andra en triss lott. Inte så dyrt, vi vet. Men det är nåt iaf=) Fatta vad surt det skulle kännas om hon fick 10.000 för att jag åt en godis påse! Eller näe förresten.... det skulle kännas jävligt bra!! Hmmm... det här var ju inte bra!:)
Nåja, det har funkat väldigt bra en hel vecka nu! Och jag är faktiskt förvånad över hur lätt det går!

Tiden går fort...

Det var några dagar sen man orkade skriva något här... Men det har inte hänt så mycket intressant. Jag har köpt olika smågrejer till bordsdekorationen att pröva ut. Känns som man måste börja få klart med dukning och placering snart, för tiden bara rinner ifrån en!! det är faktiskt bara 3månader och 3 veckor kvar till bröllopet nu! Tiden går så fort att man inte hinner med... Jag och Lotta for till Piteå igår för en dag på Stan tillsammans med Turid. Jag hittade mig en väska och schampoo & balsam hos frisören för mitt skitiga hår! Som tydligen både är fett och torrt på samma gång!? Hårbotten är torr och flagnar, och håret blir fettigt på bara nån timme, seriöst alltså. Det är inte fräsht! Så nu har jag fått nå dunder grejer så får vi se om det blir bättre! *hoppas* Åsså gick vi in på Cinderella och fick byta ut min tiara till prov tiaran. Det gick väldans lätt!=) Den jag provade var jätte fin och den jag fick hem satt inte bra alls.. Men nu sitter den som den ska! Sen mötte vi upp Hanna och vi fyra började prata om bröllopet... Och jag kom fram till att.... SHIT... Nu börjar det ju närma sig med stormsteg och jag vet inte ens vad vi ska ha på borden än... Tur jag har er som kommer med förslag och öppnar ens vyer!:) Jag vill ha det ganska enkelt och stilrent... Vi får se, jag har ju några idéer att testa på. Fast jag ska inte skriva om dom här så att ni gäster vet hur det kommer se ut...
Nu har jag även sett guldkompassen. Jag och Lotta såg den i onsdags. Den var ganska bra! Och nu vill man ju bara se nästa film. Ussh, vad frustrerande med filmer som inte slutar med ett slut. Utan som slutar med en början. Men den är helt klart se värd om någon behöver ett film tips!

Jag tycker inte om Söndagar...

Söndagar är dagen då Johan åker tillbaka till Kiruna efter en alldeles för kort visit på hemmaplan. Så kommer det att vara i 5 månader till. Och därför tycker jag inte om Söndagar... Dom är fyllda med en tråkig känsla av ensamhet kort och enkelt sagt.
Men helgen har varit helt underbar! Den började redan i torsdags då jag jobbade mitt sista pass för veckan. Jag kom hem. Gjorde pannkaka och kycklinggryta i stora lass, så Johan får sig lite matlådor. Tänkte jag skulle göra allt sånt innan han skulle komma hem, så vi skulle få mera tid tillsammans. Precis då jag var klar och hade stoppat maten i frysen så ringer det på dörren och där står.... han! Jag fattade ingenting! och stod med hakan i golvet med repliken "men VAD gör du hemma NU"... Suprice! Och vilken en!!=) Så vi fick tors, fre OCH lördagen tillsammans. De här dagarna har bestått av allt som hör kärleken till. Mysiga kvällar med god mat, lite vin, en härlig film och massa mys! Jag ville inte släppa iväg honom då det var dags imorse! Så underbart har det varit!

100 p

har jag gått minus på betapet idag. Inte min dag med andra ord! Kanske dags och lägga ner... För idag iaf!

Malin, du får gärna ge mig lösenordet till din blogg=) Du kan maila på [email protected] om du vill!

Har gjort åssit idag!! Och inget mer ska jag göra. Sängen nästa...
Joo, jag HAR lågt blodtryck. Precis som Turid sa att hon tror! 100/70... och då hade jag ändå sprungit dit och var uppstressad. Kanske förklaringen till varför jag blir yr då jag ställer mig upp...

Städdagen från h-vetet...

Alla som har varit hos oss och någon gång råkat kika in i vårat datarum måste förstå vilken tung dag jag har haft idag, när jag nu skriver att jag har städat det. RENT, man ser golvet!! Jag har burit ner allt bråte till vårat förråd. Plockat i flera timmar all skit, och skrubbat det skinande rent. Detta rum har under ett halvår fungerat just som förråd. Allt man inte vill ska ligga framme, allt som är i vägen, allt man inte vet vart man ska stoppa har hamnat där. Vilket har resulterat i en liten, eller ganska stor soptipp. Man har bara öppnat dörren, blundat och kastat in prylen och sen stängt den fort som fan för att slippa se allt! Har t.o.m gått så långt att jag föredragit att sitta vid den bärbara så man slipper gå in överhuvudtaget, och ångesten har alltid blivit enorm då man tänkt ta itu med det hela... Men NU, är det gjort. Och det känns så jävla skönt och bra! Jag känner mig rent duktig. Och imorgon kommer Stig och Turid med sängen så nu blir det kalas bra!

Har även hunnit förbi Johanna en sväng på kvällen som fyller år idag, grattis åter igen!=) Det var länge sen man var där... *skäms på mig* Grymt trevligt! Jag måste bara skriva att hon bjöd på polly "kladdkaka" typ... För det var GRYMT gott - ja, det var Johanna!=) Har jag aldrig smakat förut, och jag älskar ju polly!! Det är nog det godaste godiset som finns! Måste fråga om receptet! Kanske jag kan lägga ut det här så att ni andra också kan ta del av denna smakupplevelse! Om jag får det förstås =)

Joo, var med Frank (jonas katt) till veterinären imorse. Han fick ett till krampanfall när vi satt i bilen och just skulle åka. Den här gången satt han ju i travel bagen, och dom är ju inte alls stora. Jag fick panik, jag trodde han skulle dö!! Jag visste inte vad vi skulle göra, och Jonas blev tvungen att skrika åt mig "men köööööööör då", och jag gasen i botten tills vi var framme. Det hela var redan över där, och vi fick vänta ganska länge innan vi fick komma in... Då var han kry igen och som vilken annan katt som helst, fast mysigare naturligtvis! Detta är verkligen den mest underbara katt!! Veterinären sa det till oss att han är väldigt kry och fin, inga tecken alls på att han mår dåligt. Synen var bra och allt... När han satt där på hennes bord var han mest sugen på att leka med henne... Sött! Men anfallen då? Jo, det är epilepsi. Han fick medicin som han ska ta varje dag. Jag passade på att fråga vad man ska göra om det händer igen. Hon sa att det finns inget man kan göra. Det ser jätte hemskt ut men man kan inte göra något. Om han ligger på höjder då det händer ska man lägga ner honom på golvet så att han inte ramlar ner och gör sig illa... Jag tycker verkligen det är så konstigt. Tänker mig att man skulle bli helt tagen efteråt, kanske rentav som djur aggresiv. Men han är så snäll och är helt normal snabbt efteråt... Jag hoppas att det ska gå bra och att han inte blir dålig av medicineringen... Vi får se hur det går. Kan bara tiden utvisa.

Ensammen igen...

Nu har Johan åkt tillbaka till Kiruna. Känns tråkigt, men gud så skönt det var att ha dig vid min sida inatt! Bara mysa och känna värmen från din kropp mot min! Det var så underbart, och jag sov så fruktansvärt skönt!
Till helgen blir det bättre för då får vi en hel dag till med varandra! TVÅ nätter!! Det känns ju nästan lyxigt!;)

Igår hjälpte vi pappa och Carina att flytta till Luleå... eller jag gjorde inte så mycket faktiskt eftersom att jag jobbade. Men då jag väl kom dit så högg jag då i. Och jag kan tala om att det var väldans jobbigt! Dom bor hur många trappor som helst upp, typ 7:e våningen eller nå (jag är faktiskt inte riktigt säker men nåt sånt iaf), branta trappor snackar vi här, och ingen hiss!! Jag sa till pappa att om man flyttar dit så blir det nog inga problem att gå ner i vikt iaf! Det räcker ju att gå trapporna upp efter en arbetsdag så har man gjort bort flåset för den dagen! Hehe... ;P Men det ska visst byggas en hiss utanpå huset. Det är ju bra! Tänk en gammal pensionär där, tar ju hela dagen att ta sig hem!
Men lägenheten var fin! Dom håller på att renovera den också, och sånt är ju aldrig fel! Lite små rum kunde jag tycka... Men vardagsrummet var stort och fint! Stor fin balkong också, och nära centrum var det! Hihi... =) Kan man hälsa på när man är helt slut efter allt rännande på stan =) Kan ändå inte fatta hur dom kan betala mindre för den än vad vi gör för våran?! Centralt i luleå alltså...
Det känns ändå konstigt det här med flytten och i mitt huvud har dom inte flyttat ännu... Det tar nog ett tag innan man vänjer sig.
När vi hade flyttat så gick vi på Walldorf och åt. Det blev jag, Johan, pappa, Carina, Jonas och Göta. Det var väldans trevligt och väldans gott! Jag åt fyra små rätter, som jag brukar. Men det är också det bästa! Inte för att jag har provat så mycket annat... En massa roliga historier vart det också, och jag måste ju bara få säga att pappa har det härligaste skrattet i hela universum! När han skrattar kan man inte göra nåt annat än att skratta också!=) Sen följde vi tillbaka upp till lägenheten innan det bar av till älvsbyn igen.
Och idag har jag jobbat. Kom hem, åt.. somnade framför tv:n.. vaknade lagomt till tv4 filmen som idag var "flightplan" med Jodie Foster (sjukt bra film för övrigt!), och nu ska jag lägga mig och sova på riktigt. Imorgon ska jag tömma lill rummet från skit och sen får jag hjälp att ställa i ordning så vi äntligen kan kalla det för gästrum, och "ungarna" slipper sova på soffan då dom är här... =)

Ett inlägg om väder...

Seriöst, hur tragiskt är inte detta ? För några dagar sen så spratte det i hela kroppen av lyckliga vårkänslor - på grund av det fina vädret! Imorse när jag gick till jobbet var det bortblåst. Det snöade hela kvällen igår så vitt jag såg. Och imorse var alla vägar vita åter igen med några cm nyfallen snö! Ussshh, så tråkigt! Och nu är det bara slask och grått! Kom våren, kom till mig, för jag saknar dig!!

Ikväll har jag en egenkväll. Jag har tänt ljus i hela lägenheten och ska sätta mig ner i soffan och slappa. Det var länge sen och det behövs emellanåt. Att bara få njuta med jag och mig själv =)

Tårta & blommor...

Idag har jag pratat med dom på Uddens och på måndag ska jag åka dit och titta på en massa olika bilder på bröllops tårtor samt lämna önskemål. Det blir nog bra... Tur att jag har bokat upp alla veckans nödvändigheter på samma dag, det blir massor! Ska till läkaren, till veterinären med Jonas katt och Uddens. Men det är bra, då stiger man upp i tid! Sen var jag och lämnade en beställning på brudbukett. Men jag fick med mig den hem så jag kan ändra den när jag är lite mer bestämd. Jag sa jag vill ha rosor och nåt guldaktigt i buketen och då testa hon spraya guld på några vita blomkvistar och det vart ju faktiskt ganska snyggt! Det löser sig också, senast en vecka innan bröllopet måste man ha bestämt sig och det lär jag väl då ändå ska hinna!
Sen har jag fått väldig inspiration till bordsdekoration av en bild jag hittade idag. Vi hade ju kanske tänkt sätta små snapsglas med rosor i vid borden. Den här bilden såg varm och fin ut utan att vara för mycket =)

image7

Sen kan man ju strö rosenblad också, inte mycket naturligtvis.. men det är ju bara å testa sig fram. Fint och mysigt vill man ju att det ska vara! Hittade blomblad på ikeas sida...
image11
Dom kosta typ 19 kr styck så om någon ska dit köp röda åt mig en förpackning så jag får se hur dom ser ut i verkligheten!

Nu är Sammy här och Josef också (fast han har träning en stund men kommer tillbaka)... Guitarr Hero ikväll med. Det är ganska roligt för jag är ju typ Sammy´s idol. Han skriker "yeeeeaa Zara, vad bra du är"!!=) Åsså vill han att man ska spela ännu mer för att han ska få titta på åsså säger han "du är den bästa jag vet, du missar ju aldrig".. Ganska sött... ;P Men det är väl bara sött tills Johan kommer hem och visar när han spelar på hard gentemot min easy. Jag kan inte ens spela på medium. Fyra färger är helt enkelt en för mycket. Men jag har en litte grabb här som tycker jag är bra iaf ;)

Våra bästa år.

Hur kan man fastna i "våra bästa år"?! Det är ju nästan tragiskt. Varje gång jag ser det (händer inte så ofta eftersom man jobbar dagtid...) så tänker jag till och med "fan vad dåligt det här är!"... Ändå kan jag inte byta kanal om jag sätter mig vid tv´n och det programmet går. Om man ser avsnittet kl 10 (som dessutom går lagomt till frukost ens lediga dag) på morgonen som är en repris, måste man se nästa avsnitt som går vid 13 för att se vad som händer. Men det är ju just det! Det händer ingenting... Ändå är jag en av dom som har fastnat i denna serie som aldrig verkar ta slut....

Sovdags...

Nu sover "ungarna" (Josef & Sammy) som stockar. Dom la sig för en kvart sen och snarkar redan massor! Dom var nog trötta;P Dom har varit här hela kvällen. Vi har spelat Guitar Hero och bakat choklad bollar... Åsså har jag vaxat Josefs ögonbryn. Dom blev fina... nu är det dags för mig också att nassa. Jag ska upp imorgon och försöka fixa med brudbukett och tårta inför bröllopet... Vet ungefär hur jag vill ha det, men att förklara är ju lite svårare =)
Godnatt då... =)

Allergivänlig...

Idag kom Kerstin (på jobbet) till mig med en utskrift från piteå tidningen. Artikeln handlade om en uppfödare till sibiriska katter. Dom är allergivänliga och saknar ett allergifrakallande protein som andra katter har. Dom är också väldigt dyra..Men vem kan motstå skönheter som dessa ? ;)


image2
image3
image4image5
image6

Å herre min gud så söta! Jag är verkligen en kattmänniska...

Solsken!

Gaaaaahh, vilket strålande väder det är ute! Bra humör blir man på... trallalallala.... =)
Nu har jag bestämt min semester. Det blir ingen i år... har till på Fredag att ändra mig. Ska jag ändra mig? Jag har tagit ledigt två helger dock, och det är ju alltid nåt... då jobbar man så här: mån tis ons, ledig till tis, nästan en hel vecka! Så det blir ju som ändå att man är ledig två veckor, fast de går bara 6 semesterdagar. Å veckan efter bara tis, ons, tors. Känns ju ändå rätt så soft... Johan är ju ändå i Kiruna hela sommaren... Seeen tänkte man ju som så att det är nog bäst att ha semesterdagar kvar tills vi ska åka på våran bröllopsresa! Fyra veckor Miami, here we come... när vi fått ihop pengar =)

Typiskt...

Är det.... Att varenda gång man har nåt vettigt att skriva om så funkar inte denna sida. *klagosång*
Ofta tjorv, eller så försvinner allt man har skrivit åsså orkar man bara inte skriva om det.

Ikväll har jag varit hos Lotta. Jag blev bjuden på middag av henne och Turid. Det blev nån slags makaronilåda, som var väldans smarrig, och jag fick en matlåda med mig hem =) Efterrätt bjöds det också på, chokladbollstårta ? Det var samma smet fast med smält choklad över och strössel. Inte fel...
Jag kom nyss hem och surrat länge det har vi. Till slut kom vi in på det hemska samtalsämnet spindlar och då var vi tvugna att kolla vilken den största i hela världen är... Så här äcklig är den! 10 cm och kan ha ett benspann på 28 (!!!) cm... väger 60g. Ussh, det kryper över allt på hela kroppen!!!


image2

Vi surrade om ljusparty. Om någon är sugen att komma så meddela erat intresse för jag funderar starkt på att ha ett! Fick två ljus av Lotta med mig hem, och dom luktar så smarrigt att man vill äta upp dom. Hon ville ha ett kanske i september då det blir lite mörkare igen... Jag tror att folk kanske köper mer ljus då. Men just nu får tydligen värdinnan välja till ett värde av 35% av summan gästerna handlar för ur sortimentet, och i vanliga fall är det bara 10%.... så sugen är man ju!

RSS 2.0