Födelsedag.

Idag fyllde minstbrorsan min år. Han hade önskat sig en chokladtårta, sommarkaka, och pepparkaksrutor till fika så dagen började med att jag och Sofie gick och handlade ingredienser till baket och allt som behövdes till tacos då det var önskat till middag. Vi har alltså stått större delen av dagen och bakat. Fast jag ska då inte ta åt mig äran. Det blev Sofie som fick baka, medans jag diskade, lagade mat, dukade och tog hand om lillan. Vi åt middag, och efter det spelade vi game of life. Efter två timmars sällskapsspel och paus för matsmältningen var det dags att hugga in på fikat. Det vart riktigt lyckat! Den där chokladtårtan var riktigt god! Lite seg med grädde, bananer, och glasyr på. Jag ska lägga ut recept på den imorgon, så testa den kära vänner! Han fick en fet godispåse och pengar av oss. Jätte tråkigt, I know, men himla enkelt när man inte har en aning om vad man ska hitta på.

Imorse hann vi även äta frukost/lunch på caféet med Turid och Lotta för att önska dom trevlig semester. Dom ville också få en sista skymt av Isabelle innan dom lämnar vårat kalla Sverige för värmen på Cypern i två veckor. Hon är som söt Turid, för hon har verkligen haft ångest över att åka nu när Isebelle kommit till världen. Hon bokade ju resan då jag var gravid, men hade ingen aning om hur stort det skulle kännas när hon verkligen var här. Så sa hon att jag kunde ta hennes biljett och följa Lotta så att hon kunde stanna hemma med Isabelle. Det var naturligtvis på skämt men om jag hade sagt att jag ville så skulle hon säkert gett mig den, haha ;) Funderade på att ta hennes biljett och åka med Lotta... OCH Isabelle (barn flyger ju gratis om man har dom i knät)...=) Men jag hann känna mig så taskig redan innan jag hade hunnit tänka tanken klart. Jag är så avis på alla som åker iväg, det kan jag ju verkligen säga! Jag vill också ligga på soliga stränder, eller i poolen med en paraplydrink i handen och bara njuta av solen och koppla av. Nu är ju det inte så långt kvar tills vi ska åka med pappa och Carina! Typ åtta månader *räknar ner* Så jag får drömma och längta till dess istället.

Nej, nu blev det sent och eftersom lillan sover så ska väl jag passa på jag med...

Välkommen

Sofie borde skaffa glasögon. Det erkände hon idag efter att vi fått oss ett gott skratt. Vi parkerar utanför konsum och ska gå in för att handla. Utanför står ett exemplar av en vattenränna som någon försöker sälja. Det står dock ingen  försäljare där, bara en tom stol... När vi närmar oss säger Sofie rätt ut i tomma luften "välkommen" i ett tonfall på rösten som lät att hon hade läst det någonstanns. Jag tittar mig runt omkring men hittar ingenstanns där det står så, så jag frågar henne "välkommen"?? öhm? Då ser jag att hon hade läst skylten under vattenrännan där det mycket riktigt stod, med stora bokstäver, klart och tydligt "vattenränna"... Någon som är med och lägger pengar till en julklapp?!;)

Hojjen

Igår skruvade min karl i hojjen hela dagen. Nu står den i vårat garage då han även körde hem den från Vidsel igår, och mäkta stolt är bara förnamnet av vad han är! Nu ska ni få se hans skönhet, som inte jag tycker är så fager, haha!:)
Och så får vi väl se när jag törs sätta mig bakom honom och åka med.

Underhållande

Sofie kan vara rätt rolig ibland...

Familjen Norén anländer hos Jompa som har födelsedag idag för att snåla på fikat (har för övrigt intagit årets ranson på sötsaker under denna dag - jobbigt värre!). Inte långt bakom anländer även Sofie och Nisse för att snåla på fikat, och dom snåltarmarna hade till och med redan fikat där en gång idag;) När Sofie kommer in går hon direkt till Isabelle som sitter i bilstolen på golvet. "neeeeeeeeeeej men hej Isabelle!! Åh, så söt... Men åååh, så kallt! Jo, det är så kallt här på golvet... Stackars dig... Ska du komma till moster... Jo, nog vill du komma till moster (Sofie sträcker ut armarna mot Isabelle som fortfarande sitter fastspänd i stolen. Vid det här laget stirrar alla på scenen som utspelas dom emellan. Balkongdörren stängs).  Joo, nu blev det mycket bättre. Åååå så söt du är" osv. osv. 
Det går en stund, jag säger: Alltså, du får ju ta upp henne
- Neej, jag väntar tills hon börjar gråta (que?!) så jag får vara hennes goda räddare höööh.
Det går några sekunder. Okej, jag tar upp henne. 
Isabelle börjar gråta. Hahaa, inte snyggt!;)



Fullt upp!

Idag har jag haft fullt upp hela dagen/kvällen. Det började med att jag och Emilie gick på morgonpromenad med Jerry. Sen har besökarna bara avbytt varandra. Först var famor (Isabell´s skriver jag här för din skull Sofie, haha) här och snusade på lillan. Sen kom Ann-Sofie, och det är ju helt sjukt vad mycket som hänt sen man faktiskt pratades vid sist! Tiden bara flög och hon hade egentligen inte tid att stanna, fast hon blev kvar längre än tänkt. Känner mig väldigt knasig efteråt. Hoppas dom som väntade på dig inte blev alltför irriterrade, och ursäkta att jag inte bjöd på nåt, ens ett vattenglas?! Snacka om snålt? Vet inte vad jag tänkte på?? Det är ju tydligt att jag inte tänkte alls!=) Sen kom Sofie och Salle.
Har även passat på att göra lite hushålls sysslor och har tvättat tre maskiner med tvätt, plockat och dammtorkat. Så inte har man legat och pillat naveln idag inte...

Smakorgasm!

Jag tillhör den skaran som aldrig skulle byta ut den goda mjölkchokladen mot den torra tråkiga men dock nyttigare mörka. Ändå köpte jag igår hem och provade Lindt´s blueberry intense. Min tunga har aldrig smekt nåt så fulländat gott som denna. Man har hört om smakupplevelser som tar en till himlen.  Smaker som är bättre än sex. Nåååja, lugna ner er nu har man tänkt! Jag vet redan nu att jag kommer att bli beroende. Bara därför kommer dom sluta sälja just denna smak. Det är redan så jag funderar på att bunkra upp hela skafferiet med reserver - ifall att! Äntligen har jag också fått en smak-orgasm, det var på tiden!


Barn på vift

När jag går med barnvagnen har jag för vana att så fort jag stannar så drar jag vagnen fram och tillbaka för att "vagga" min dotter. Jag vet inte varför jag jämt gör det. Jag har intalat mig själv att det lugnar henne, men 99% av gångerna jag gör det så sover hon ju redan... Igår var vi och hälsade på på restaurangen där jag jobbar. Jag visade glatt upp min lilla dotter till några stammisar som grattade oss. Sen kom syster min och började prata med mig. Jag stod där och surrade med henne ett tag samtidigt som jag "vaggade" - alltså drog vagnen fram och tillbaka. När jag sen skulle visa henne för mina arbetskamrater så böjer jag mig ner och ska dra undan skyddet. Jag får hjärtslag - ungen är inte där!! Vart fan är hon?! Jag började snurra runt på stället i vad som måste ha sett ut som en mycket lustig dans, och där! Vilken lättnadens suck jag drog! Johan hade tagit upp henne och hade redan dragit igång showen för fullt med att visa upp henne. Ååå - är man totally lost sometimes?! Men jag känner mig snuvad, det är ju min uppgift! Man blir lite ego ibland. Det gäller alltså att vara snabb hära!=) Vi fick kläder till lillan och det bjöds på fika också, inte alls dumt!

Grattis älskling!

Idag klarade min andra hälft uppkörningen på MC så nu har han kortet! Och jag är så glad för det, om möjligt lika glad som han! Det känns så kan jag tala om!=) Hans ögon lös av glädje då han kom hem, det är underbart! Nu ska han bara skruva i sin så att den då går i gång. Och jag hoppas att det ska gå bra så vi hinner ut en sväng medans det är säsong för det. Jag vill känna g-kraften i kurvorna bakom hans rygg iaf en gång i år!

Livräddare?

Jag och Emilie var ute på promenad imorse. Jag väckte henne visst då jag frågade om hon skulle med. Men det ville hon, fast hon var yrvaken. Sen försökte hon fuska, hehe! "ska vi inte vika av här" nej, säger jag varenda gång och tar den längre vägen. Inte bränner man några kalorier på att tänka promenad. När vi närmade oss slutet av rutten började Jerry (jag är hundvakt idag) jaga en liten fågelunge. Förskräckt ser vi den hoppa ut på vägen för att möta den värsta mördarmaskinen som finns på vår planet - bilen. Vi vågar knappt se på och skriker ut ett "neeeeeeeeej". Fågeln klarade sig precis då den hamnade mitt emellan däcken. Vi ser nästa bil närma sig. Emilie springer ut och räddar den stackars fågeln. Hon som körde bilen vände om och kom tillbaka. Hon undrade vad det var för nåt. Och en annan kvinna klev ur sin bil på parkeringen och kom och frågade oss hur det gick. Många var vi helt plötsligt som brydde oss om den lilla fågelns liv. Jag tycker så synd om den, ensam i världen och försvarslös. Emilie tog den hem till sig... Den har druckit lite vatten medans jag var kvar. Det var nog den minsta fågeln jag sett, förutom nykläckta undulater hos mor min för många år sen. Hoppas den blir stark igen!
 

Betapet

Alla som följer min blogg, eller känner mig vet att jag älskar betapet.se, en annan variant av alfapet. Jag anser mig själv vara rätt duktig. Den senaste tiden har jag dock inte haft mitt vanliga flyt, och många gånger har jag seriöst funderat på att kasta ut datorn från balkongen. Jag har greppat det närmsta jag kommit åt och bitit så hårt på det att jag en del gånger trott att mitt huvud ska spricka, av ren ilska! Dålig förlorare? Då våra böcker har tandavtryck och jag inte har någon hund att skylla på så får jag väl tillkännage att det mycket väl kan vara så... Imorse hände dock nåt alldeles fantastiskt! Jag loggade in på min användare och möttes av denna text:

Viktig info om serverkrasch

Betapet har haft en allvarlig serverkrasch och vi har tyvärr tvingats återställa webbsidan med en flera veckor gammal backup. Detta har fått konsekvensen att nya medlemskonton, spelstatistik, rating-förändringar, foruminlägg och allt annat som skett under perioden 14/7-19/8 gått förlorat.

Vi beklagar och ska ta lärdom av det som hänt.

/ Betapet-teamet



En datakrasch som för en gångs skull faktiskt förde med sig något gott!

Ses igen till helgen!

Är hon inte världens sötaste!!;)


Klar att åka till farmor... nu blir vi borta ett par dagar, hej då!

Fotografering

Igår fotade Martin oss. Fyra generationsbilden. Här är resultatet, jag är väldigt nöjd med bilderna, tack Martin!
Och så slänger jag in en som jag tog själv, på farmor och lillan. Hon var ju till oss igår och kom idag igen, hon ville inte släppa henne. Världens finaste farmor!

Popeye

Jag har blivit fitness brud, och funderar på att ställa upp och tävla! Jag måste se ut som Karl-Alfred! Iaf känns det så... Att bära runt på mitt lilla knyte har gett mig muskler som ömmar av träningsvärk. Har aldrig varit i närheten av träningsvärk ens när man bodde på gymmet!

Nitlotter

Ni kanske minns tävlingen som gick ut på att gissa datum då Isabelle skulle komma till världen? Farmor blev det som vann, och igår var de dags för henne att skrapa 20 lotter. 60 kr blev vinsten, mycket dåligt.

Grattis Jolle!!

Idag har Josef fyllt 15, så vi har firat honom. Vi har haft 10 pers i lägenheten på mat och fika. Det är såna här gånger man önskar att man bodde i hus. Men finns det hjärterum så finns det stjärterum! Jag tyckte faktiskt jag var lite rolig:


Tips mot fläckar?

Jag har börjat prenumerera på "vi föräldrar". Natuligtvis blev jag "lurad" till denna prenumeration då man aldrig klarar av att säga nej till försäljare, jag är för tragisk!! hon som lyckades övertala mig frågade varför jag inte ville och jag svarade att jag helt enkelt inte läser tidningar (vilken lögn!!). Hon sa nåt i stil med att denna tidning är föräldrars bibel och att den har svar på så mycket, varav jag kontrar med att om jag har några funderingar så googlar jag dom och det funkar väldigt bra för mig. YEEES tänkte jag, försök och överta mig efter det, svar på tal! Nog fan lyckades hon få mig att upprepa efter henne "ja, jag heter Zara Norén och bor på skolgatan 18B. Jag binder mig härmed.... bla bla" Vad är det för fel på mig?? Jag måste lära mig att bli otrevlig eller helt enkelt snöra på luren. Nåja. I det första numret jag fick hem kan man vinna en tvättmaskin för bästa tipset mot fläckar på kläder. Jag vill så sjukt mycket vinna den (till min älskade bror)! Men jag har inga bra tips, tyvärr... Galltvål, och salt. Men dom tipsen vet ju alla om så det lär ju komma hundratusentals bidrag med det svaret. *suck* Jag tänker och jag tänker... Hjäääälp mig!
Jaa, det kan anses som fusk att be om tips för att vinna en tävling, men några regler stod ju faktiskt inte med. Så om någon mot all förmodan vill hjälpa mig och inte sig själv (funderar om jag helt tappat förståndet som hoppas det finns någon så generös människa där ute...) att vinna en tvättmaskin, så dela med er av era tips till mig!=)

Luciatåg mitt i sommar´n

Seriöst. Jag såg just årets första luciatåg på byn. Med tomte och allt. Den 15:e augusti en solig lördag. Dom hade inte börjat lussa, utan stannade till på konsum för att köpa tomtegröt och pepparkakor. Jag känner till en av dom så jag frågade om det var någon svensexa eller nåt. Nej, dom skulle bara lejda sig? (va fan skulle dom göra det för, nu längtar ju jag till vintern!) Detta är alltså vad uttråkade älvsbybor tar sig an? Det har nästan gått för långt. Vi måste få nåt hit! Ett kvällsöppet café kanske? Eller en biljardpub? Det lät väl roligt! Bio - även lördagar! Min fantasi tog slut ungefär där... Men då en konversation går till åt liknande håll behövs hjälp.
-Vad ska vi göra ikväll?
-Hmmmmmm... jag vet inte? Men jag tror aldrig någon har klätt ut sig till tomtar mitt i sommaren ännu
-ååh, vilken bra idé, skiiiiiitkul!! åsså äter vi gröt till middag i lomtjärn! yeeeeaaah
Vill ni se dom så går dom storgatan ner om en stund. Dom kanske sjunger jullåtar också, vem vet...

Anonym?

Anonym skrev den 8/8 "grattis från alla här!"
Vi tackar, men undrar vilka alla är?=)

Väckningsdags

Jag är på bra humör idag. När jag är på bra humör är jag snäll. Oftast iaf. Nu är det dags att väcka Johan.


Så här blir det idag!=)

Godmorgon från oss!


Gääääääääääsp....

Barnvisor

Imorse har jag sjungit för Isabelle. Jag kan inte så många barnvisor... Mycket tråkigt! Jag hittade för någon dag sen sidan barnvisor.net, en väldigt bra sida med texter och visorna går även att lyssna på så att det finns hopp för såna som jag att lära sig! Jag ska sjunga mycket för min flicka. Hoppas hon uppskattar det mer än Johan!;) Hon somnade då i min famn då jag sjöng imorse. Har även skapat en spellista på spotify och döpt till "barnvisor". Jag går in för det här kan jag tala om!=) Nu har jag alla möjliga truddelutter på hjärnan, fast "blinka lilla stjärna" har fastnat mest... Kanske för att man redan kunde den...
Men jag har lärt mig en ny, "barfotavisan". Jag gillar den skarpt!


BVC

Idag har vi varit på BVC med lillan. Hon har på en vecka gått upp ca 300g till 3840g, och blivit riktigt pluffsig om kinderna, så ersättningen som vi börjat ge henne ger resultat. Det är skönt att se. Min lilla michelin;) Hon har växt 4,5cm sen hon föddes för tre veckor sen och är 53,5cm lång. Vad fort det går!! Fortsätter det så här är hon snart ikapp mig...

Morgontrött?

Medans jag ammar Isabelle har vi som rutin att Johan värmer ersättningen hon behöver efteråt, så den är varm när jag är klar.
- Johan (knuffar lite på honom)... Joooooohan, värmer du Isabelles mat?
(knuffar lite till) Johan!!
- Mmmmmmmm
Jag knuffar lite till och han grymtar
- Johan, du måste värma Isabelles mat
- Mmm, jag ska fundera på det...
- Vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sa du???
- Jag ska fundera på det.
- Du ska inte fundera på det!! Hon måste ha mat
- Jag ska fråga mamma
- Ja men gör det då!
- Jag har skickat sms
- Nej, Johan, du har inte skickat nåt sms
- Öhhhm, jaja (johan går och ber Turid värma ersättningen)
Hahaaa, trött?

1-årig bröllopsdag och första barnvakten

Idag firar jag och Johan 1-årig bröllopsdag. Grattis till oss! Då vi vaknar (så sent som strax innan affärernas stängningsdags) säger Johan att han bara ska springa ner på Öbergs för att handla "den där grejen till Turid" (vi ska till Vidsel och hälsa på dom imorgon). Vadå för "grej", undrar jag och tyckte det lät skumt. "bara en grej hon behöver", säger han och springer iväg. När jag sitter där framför tv:n med Isabelle i famnen börjar jag fundera på vad han sa... En grej till Turid. Varför sa han så? Han måste ju ha vetat vad grejen heter??? Och han brukar alltid påminna mig om att han måste gå och handla när dom väl ber oss att köpa med nåt. Hjärnan går på högvarv... Ahaaaaa - vad är det för dag idag?! Mitt huvud börjar smida planer... Kanske jag får en blomma? Yipiiiieeeee! - inte hoppas för mycket nu! Men jävlar vad länge han var borta då!! Ska han inte komma snart.....?! Jag leker spion i fönstrena... Ser han ingenstans. Det var ju också en stil att lämna mig ensam att fundera på sånt här! Vissa människor vet verkligen hur man gör andra nervösa av förväntan! Känner mig som ett barn natten innan julafton. Ahhh, fotsteg i trappen! Nu kommer han! Nääääe - det var visst grannen. Hur lång tid ska det egentligen ta att handla en "grej" bara runt hörnet?! Men nu... Jo, det är nyckeln i låset. Fotsteg i hallen... han kommer in i vardagsrummet. Spänningen är olidlig!! JAAAAAA - det är blommor - till mig! Världens bästa jag! Och min man hade inte glömt!=) Blommor och choklad. Och ett smycke att hänga runt min hals!
Sen fick jag veta att Turid och Stig skulle sitta barnvakt så vi fick gå på Tresco och äta plankstek. Underbart gott var det!! Vi var bara borta en timme ungefär, och det var första gången jag var längre bort än ungefär en arm från Isabelle på 18 dagar. Kändes konstigt... men det var mysigt att få den där timmen tillsammans med bara Johan.             

                
     


Viraltrafik.

Vill du få fler besökare på din blogg? Jag läste om sidan "viraltrafik" på www.designadinblogg.se och tänkte testa det hela. Det går ut på att värva medlemmar så nu provar jag alltså att värva medlemmar från min sida. Tryck på länken  http://www.viraltrafik.se/?Zaraaa_ och följ instruktionerna för att få kanske tusentals besökare till din blogg. Tänkte bara skriva att det tog ett tag innan jag fattade hur man fick koderna så jag kan ju förklara om någon är lika trög som jag!=) Det blir ett smalt vitt fält under verktygsfältet längst upp på sidan där du bara klickar för att koderna ska komma. Lägger in en bild så ser ni vart jag menar:


Nedanstående text är kopierad från designadinblogg.se!
"Det finns en sida som har blivit en het potatis inom bloggvärlden, och jag var väldigt kritisk till denna från början, men har granskat det hela, och insett att det är ett ganska så smart koncept.

Det hela går ut på att bli medlem på Viraltrafik och sedan värva andra som blir medlemmar.
När man själv blir medlem, så måste man besöka sju andra sidor, varav sex är andra medlemmar (bloggare oftast). Den sista är en sponsorsida.

För varje sida du besöker, får du en kod som du ska ange, och när du har besökt alla sidor, så kan du bli medlem.

Det hela tar cirka 1 minut att göra.

När du själv sen värvar en medlem, så hamnar du i listan över den medlemens sex hemsidor som nästa medlem måste besöka.

Det hela är lite av ett pyramidsystem, och det funkar faktiskt jäkligtbra, och är helt och hållet gratis. Det enda det kostar är några minuters tid för att registrera dig och skriva ett inlägg för att själv värva lite folk.

Rent teoretiskt, så kan man få ihop en miljon besökare, men då ska man verkligen lyckas med sina värvningar. Men om man får några tusen besökare, så är det värt mycket bara det.

Sen så är det upp till dig som bloggare, att lyckas fånga de besökare som du får, genom att skriva bra, använda mycket bilder som lockar en besökare att stanna kvar och komma tillbaka.

Om du vill testa det hela, bli medlem här då:"  [Bli medlem]

Vi är miljonärer!! - nästan...

Jag och Johan ligger mitt emot varandra med Isabelle mellan oss i sängen.
Det är amningsdags. Johan som har köpt en ny telefon och är telefonberoende (kan hända att han redan var det innan, det är dock ingenting mot för vad en ny telefon har gjort med honom), tog naturligtvis upp den.
I brist på annat att göra (gissar jag??) börjar han knappra in ett nummer och ringer... Internetbanken - men för faaaaan. Kom igen?! Är jag så tråkig att umgås med att internetbankens självbetjäning är ett nödväntigt måste när vi delar samma säng? Blir lite irriterad... Mest för att jag tycker att användandet av hans telefon nu har gått till en överdrift. Då hör jag telefonrösten säga nåt i stil med "knappra in kontonummer" för att sen säga den magiska meningen "ditt saldo är...." Både jag och Johan tittar förvånat på varandra, varav jag bryter ut mellan lyckoskratten att han måste logga in och kolla via internet. Sagt och gjort... och där står det. Svart på vitt. Att vi är miljonärer... Okej, inte riktigt. Men för nån som aldrig haft pengar så känns det som att vi är det!

När brösten inte räcker till

Ibland känner man sig otillräcklig. Min dotter har i flera dagar skrikit och varit missnöjd. När hon igår grät så tårarna trillade ner för hennes kinder blev det helt enkelt för mycket för mig. Jag ringde BVC med gråten i halsen och bad om hjälp. Vad ska jag ta mig till. Så fort jag tar henne från bröstet så blir hon helt hysterisk. Det går inte att bära på en bäbis heller 24-7... Det orkar ingen. Min sömn har blivit påverkad då jag knappt sovit alls, eftersom hon varit vaken nästan dygnets alla timmar. Nåväl, jag fick en tid att komma och väga henne idag och rådet att köpa hem mjölkersättning, då hon på BVC helt enkelt trodde att jag har för lite mat åt henne, och att det är därför hon suger så mycket och blir så upprörd då jag tar henne från bröstet. Sagt och gjort. Jag tycker inte om tanken att ge upp så lätt och ersätta hennes riktiga mat. Så jag körde mitt race i många timmar innan jag tog till bröstpumpen. Jag bad en stilla bön till pumpen medans jag höll den i min hand. Men inte en droppe kom det... Jag blev väldigt upprörd. Jag har tappat förmågan att producera mat till mitt eget barn. Kan nåt vara värre? Inte för stunden. Vi gav henne ersättning inatt och imorse. Hon sov som en ängel och har sett ut att ha det väldigt bra. Plötsligt kändes det ganska okej ändå. Bättre att veta vad felet är och kunna åtgärda det. Jag föredrar det här framför kolik. Jag hoppas, hoppas, hoppas att vi ska slippa det. När jag äntligen kunnat andas ut, känna lättnaden, och hunnit vila en stund så mår jag mycket bättre...

Dagen då Bella tappade sin navelstump.

Jag måste bara få skriva om dagen då Isabelle tappade sin navelstump. Alla som tittat på bäbisar vet att dom har en navelstump kvar från det att navelsträngen klipptes av. På den sitter en navelklämma. När vi lämnade BB fick vi veta att den skulle trilla av efter ungefär 10 dagar. Varje morgon när jag byter Bellas första blöja har jag som rutin att kolla alla hennes babyveck så hon inte har smuts eller luktar illa i dom. Brukar tvätta av henne med en tvättservett under hakan och i armvecken då hon ofta brukar vara varm och fuktig där. Sen rengjorde jag alltid runt navelstumpen så den var torr och ren. Denna morgon började jag som vanligt med att ta av henne blöjan. Sen kollade jag under hakan, väldigt ren och fin. Lyfte armarna, ingen fukt. Sen kom jag till naveln. En fullständig panik utbröts då jag såg att navelstumpen var borta!! Vart fan är den?! Jag sökte med hjärtat i halsgropen på skötbordet. Slängde blöjor och handdukar runt omkring mig för att finna den! DÄÄÄÄR, puuuh. Jag hittade den. Den hade klibbats fast mot Bellas hud på sidan av magen, mot rumpan som. Vilken lättnad!! Jag pustade ut och kände mig väldigt nöjd över att jag funnit vad jag sökt. Tills jag började gå igenom scenariot i mitt eget huvud. Jag stod där med navelstumpen mellan tummen och pekfingret och då kom funderingen... "jahaa, vad gör jag med den nu då?"... Jag fick ju panik då den var borta, min rutin att rengöra fanns inte där. Det var som om världen hade gått under. Som om hon skulle dött om jag inte hittat hennes bortruttnade navelstump. Jag kastade den i soporna och skrattade lite åt mig själv. Sen konstaterade jag att jag nog inte hade vaknat ordentligt... ;P

Bloglovin

Bli medlem på bloglovin och håll koll på dina favoritbloggar på en och samma sida. Det är superenkelt, kostar ingenting och man slipper gå in på alla olika sidor om och om igen för att se om någon uppdaterat deras blogg. Här samlas alla nya inlägg, från samtliga skribenter du gillar att följa. Det var Sofie som tipsade mig om sidan, thank you! Nu tipsar jag vidare!=)













Töntigt

När jag hör dessa två låtar svänger det i kroppen. Tårna dunkar i takt mot golvet, vart jag än må befinna mig. Är jag hemma kan det till och med hända att jag sjunger med i väldigt falsk stämma eller gör några snygga dans moves. Detta är sån´t man inte ska erkänna högt - egentligen. Men nån måste ju vara tönt, i detta fall är det jag!;)




Pigg

Detta är min första pigga morgon sen vi kom hem från BB. Omöjligt att somna om. Mina ögon är klarvakna. Ganska skön känsla måste jag säga! Annars har man ju gått i dvala halva dagen typ... Mina älsklingar ligger och sover och jag tar tillfället i akt att sitta vid datorn en stund. Har till och med startat en betapet match. Om jag vinner är morgonen fulländad!=) När de andra vaknar drar vi nog till pappa för att få lite sol.

Vi växer...

Jajjemen! På 13 dagar har Isabelle vuxit 2,5 cm. Jag säger ju att hon blivit större! Mamma ser sånt...=) Nu är hon tillbaka på sin födelsevikt också 3550g. Så på en vecka hade hon gått upp 90g. Inte illa pinkat!
Inatt höll hon mig vaken heeeeeela natten. Det var inte roligt att heta Zara när väckarklockan ringde imorse och man hade tiden på BVC att passa. Nej nej... Hon skulle ha bröstet hela natten. Från 23 till 05! Då tog Johan över och tröstade henne med nappen (han sa att hon somnade vid 7), som för övrigt varit min bästa vän ikväll, då hon också velat ha bröstet hela tiden. Till slut brast jag ut att hon kan bara inte vara hungrig!! Hon bara spyr, det är ju fullt... Då tog Carina över och rapade henne några gånger och sen prövade vi ge henne nappen som hon först inte alls ville ha! Men sen låg hon nöjd och sög på den hur länge som helst. Så hon ville nog bara ha nåt att suga på. Carina sa att hon trodde hon hade lite ont i magen, och då vi gick igenom vad jag åt i går så kom vi fram till att kålen i maten som jag beställde visst kunde vara boven i dramat! Jaja, det hade jag ingen aning om! Så nu kära läsare får ni allt ta och berätta för mig vad jag mer ska undvika att äta. För detta går man inte frivilligt igenom igen... Man är inte riktigt sig själv efter en sömnlös natt.

Sol och mys

Imorse kände jag att jag ville göra nåt av denna soliga dag, och inte bara sitta inne och tråka. Sofie kom förbi och då jag föreslog att hon och Nisse kunde följa mig och Johan till pappa eller gå till selholmen för att få lite färg på kropparna var hon inte sen att hänga på. Så vi hämtade upp Nisse och Jerry och for till pappa och Carina i småbruken. Vi har solat, spelat badminton, rott båt, promenerat i sand, grillat parisare och dagen har varit alldeles underbar! Då solen bestämde sig för att försvinna där vid 18-tiden och regnet började småskvittra bestämde vi oss för att åka hemåt. Då vi kom hem fick vi besök av Hanna och Christer som kom för att gratta Isabelle. Dom for nyss, så det har varit full rulle hela dagen. Nu ska man lägga sig så man är pigg och fräsch imorgon. Då ska vi väga på BVC. Det ska bli spännande att se om hon gått upp nåt i vikt.

 
Jerry hittade en sopkvast som han attackerade. Och Sofie var inte sen att haka på i "döda-sopkvast-leken"!
 

Min skönhet i vagnen. Hon sov mest hela tiden...

Vi "ungdomar" på sjön...

Utkast: Åh herre. ...

Åh herre. Fy satan... Jag tror jag flippar ur! Kl 4.19 händer det ? Är det första förvärken? Jag hatar att vara oviss! Varför är man inte expert på allt??? Nåt annat kan det inte vara... Jag dör! Om det gör så här ont NU, hur satans ont ska det inte göra sen då?!

Detta skrev jag den 21:a juli klockan 05.39, men det hamnade som utkast. Lägger upp det nu...

Utkast: ...



Idag är det alltså dagen D. Den dagen som alla säger att man inte ska räkna ner till egentligen... För att väntan kan bli så lång. Jag läste i en tidning vi fick hem från pampers att man ska se varje dag som man går över tiden som en "bonusdag". Att man ska ta till vara på dom genom att spendera tiden med sån´t som blir svårt senare. Äta lunch el middag ute, hälsa på vänner, biobesök, myskvällar och sånt man tycker om och orkar med. Jag vet och är inställd på att våra liv kommer att förändras totalt nu när den lille/a kommer. Men har svårt att tänka att två veckors övertid är en "bonus", och då mår jag ju ändå superbra. Jag vill ha dig i min famn nu! Nu när min rädsla inför förlossningen avtagit och jag känner mig redo. Allt hade varit enkelt om man hade ett exakt datum. DÅ händer det. Klockan **:**...
En dag i förra veckan hade jag fruktansvärt ont i magen. Ner mot benen strålade smärtan, och jag var helt säker! Nu närmar det sig minsann! Men dagen efter så var allt som vanligt igen. Så vi får helt enkelt vara tålmodiga tills du bestämmer dig för att du är redo. Inga tjuvknep verkar då fungera!;)

Detta skrev jag natten mot den 18:e. Men det hamnade visst som utkast. Lägger upp det nu...

RSS 2.0